سیاوش غیبی پور اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: دگرگونی در ساختار جهانی، منشأ تحولات بسیاری در قرادادهای نفتی شده است؛ تنظیم قرادادها در ساختاری متقابل و منفعت دوگانه قابلیت قبول و ظرفیت پذیرش دارد.
وی با اشاره به در نظر داشتن منافع آنی در برخی قرادادهای نفتی گفت: باید دید حداکثری برای منافع کشور در رأس امور قرار داشته باشد و طی معاملات خرید و فروش نفتی، تصمیم گیری قیمت نفت به شکلی زود گذر و بر مبنای نرخ روز قرار نگیرد تا منافع در طولانی مدت بر اساس تصمیمات آنی هدر نرود.
غیبی پور با انتقاد از قراردادهای جدید نفتی گفت: در معاملات نفتی کنونی، منافع ملی قربانی معادلات زمانی شده است.
این اقتصاددان در خاتمه اشاره کرد: مسوولین از تنظیم قراردادهای اکتشاف، بهره برداری و حفاری که رنگ و بوی وابستگی دارد باید پرهیز نمایند.