«چرا کسی به آلایندگی بنزینهای وارداتی توجه نمیکند؟»
به گزارش خبرگزاری بسیج، نشست علنی صبح امروز (دوشنبه 28 دی ماه 94) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
*آغاز نشست علنی صبح امروز مجلس پس از یک ساعت جلسه غیر علنی/ ارائه گزارش دستگاههای امنیتی درباره وضعیت منطقه
در ابتدا 220 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس کرسی67 نماینده مجلس خالی بود.
علی لاریجانی رئیس مجلس درباره علت تأخیر یک ساعته در آغاز جلسه علنی امروز پارلمان، گفت: علت تأخیر ارائه گزارش دستگاههای امنیتی و وزارت اطلاعات درباره وضعیت منطقه به نمایندگان مجلس بود.
سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات از صبح امروز برای ارائه گزارشی درباره فعالیت گروههای تروریستی و تکفیری در منطقه در نشست غیرعلنی یک ساعته پارلمان حضور یافت.
*انصراف نماینده نایین از طرح سؤالش از وزیر راه/ بررسی سؤال حلیمه عالی از فانی
محمدحسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ا
آغاز جلسه علنی پارلمان پس از قرائت دستور کار صحن علنی اعلام کرد سؤال حلیمه عالی نماینده زابل از علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در نشست علنی امروز خانه ملت مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: همچنین سیدحمیدرضا طباطبایینایینی نماینده نایین از طرح سؤال خود از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی انصراف داد.
قرار بود این سؤال در جلسه علنی امروز خانه ملت مورد رسیدگی قرار گیرد.
با نظر لاریجانی و به علت مغایرت با آییننامه داخلی مجلس
*طرح تعیین تکلیف قانون استخدامی معلمان حقالتدریسی از دستور کار مجلس خارج شد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای نشست علنی صبح امروز (دوشنبه) پارلمان و در زمان آغاز بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس درباره طرح یک فوریتی استفساریه قانون الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش اعاده شده از شورای نگهبان، اظهار داشت: این طرح به صورت یک استفساریه تدوین شده بود و شورای نگهبان به این استفساریه به علت مغایرت با روند قانونگذاری ایراد گرفته بود.
وی افزود: به طور حتم در طرحهای استفساریه نمیتوان قانونگذاری کرد، از اینرو طرح باید با امضای 10 نفر از نمایندگان تدوین شده و سپس اعلام وصول شود تا پس از طی مراحل در کمیسیونهای تخصصی به صحن علنی مجلس ارائه شود اما طرح یک فوریتی استفساریه قانون الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش این مراحل را طی نکرده است، از اینرو نمیتوان آن را در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار داد.
شورای نگهبان ماه گذشته طرح یک فوریتی استفساریه قانون الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را به دلیل قانونگذاری جدید به مجلس اعاده کرده بود.
*طرح منع تبلیغات محصولات آسیبرسان به سلامت مردم به کمیسیون بهداشت مجلس بازگشت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه با پیشنهاد ارجاع طرح یک فوریتی منع تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در فضاهای مجازی و شبکههای ماهوارهای به کمیسیون بهداشت موافقت کردند.
وکلای ملت با 112 رأی موافق، یک رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه به این پیشنهاد رأی مثبت دادند.
علی لاریجانی رئیس مجلس با بیان اینکه ماده یک و 2 طرح یک فوریتی منع تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در فضاهای مجازی و شبکههای ماهوارهای از توزیع قاچاق و تبلیغات غیرمجاز و غیر استاندارد داروهای آسیبرسان مشابه است، اظهار داشت: در این مادهها باید مشخص شود کسی که تیزر تبلیغاتی میدهد مقصود تلویزیون یا تمام رسانهها را شامل میشود.
وی با بیان اینکه قانون مبهم نوشتن ایراد دارد، افزود: علیرغم اینکه اصل طرح فکر درستی است اما برای برطرف شدن اشکالات و روشن بودن قانون، پیشنهاد ارجاع طرح به کمیسیون را مطرح میکنیم.
سپس محمدحسن قربانی در توضیح گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره طرح مذکور گفت: در دهههای اخیر شاهد تبلیغات محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در برخی رسانههای ماهوارهای، رسانه ملی و حتی برخی سایتهای داخلی هستیم که علیرغم پیشبینی جرایم در این خصوص تاکنون مجازات بازدارندهای صورت نگرفته است.
قربانی با بیان اینکه طرح مذکور وزارت بهداشت را مکلف به برخورد با داروهای آسیبرسان میکند،تأکید کرد: طرح یک فوریتی منع تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیبرسان به سلامت در فضاهای مجازی و شبکههای ماهوارهای از توزیع قاچاق و تبلیغات غیرمجاز و غیراستاندارد داروهای آسیبرسان جلوگیری میکند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با یادآوری فوت 3 نفر از هموطنانمان به دلیل مصرف داروهای آسیبرسان در سال گذشته، تأکید کرد: با تصویب این طرح، داروها از زیر ذرهبین مسئولان عبور میگذرند، همچنین رسانهها را از تبلیغات اغراقآمیز داروها و مکملهای غیراستاندارد منع میکند.
*موافقت مجلس با بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا طبق اصل 85 قانون اساسی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به صورت اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند.
بر این اساس، لایحه مذکور طبق اصل 85 قانون اساسی تنها در کمیسیون مشترک مربوطه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و درباره آن تصمیمگیری میشود و دیگر در صحن علنی بررسی نخواهد شد.
وکلای ملت با 105 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه با بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا طبق اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند.
نظر مخالفان تقاضای بررسی لایحه آلودگی هوا طبق اصل 85
*حاجیدلیگانی: نمیتوانیم اختیار بررسی لوایح مهم را صرفاً به یک کمیسیون واگذار کنیم
حسین گروسی نماینده مردم شهریار و ملارد در مجلس در ادامه طی سخنانی در مخالفت با تقاضای بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی از طبق اصل 85 قانون اساسی، اظهار داشت: اگر این لایحه به کمیسیون مشترک ارجاع شده و تصمیمگیری درباره آن صرفاً به این کمیسیون واگذار شود، اشکالات آن برطرف نخواهد شد، چرا که دیگر نمایندگان درباره آن اظهارنظر نخواهند کرد.
در این جلسه حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در مجلس نیز طی سخنانی به عنوان دومین مخالف تقاضای مذکور گفت: ارجاع این لایحه به کمیسیون مشترک اشکالات آن را برطرف نمیکند، چگونه اختیار تصمیمگیری درباره لایحهای مهم را به یک کمیسیون بدهیم؟!
وی مطرح شدن لوایح در صحن علنی را موجب مشخص شدن ایرادات آنها برشمرد و تصریح کرد: ما تا کی میخواهیم قوانین آزمایشی تصویب کنیم؟ آیا صرفاً میخواهیم تولید قانون را در مجلس افزایش دهیم؟ در این زمینه کمیت مهم است یا کیفیت؟
نماینده شاهینشهر در مجلس همچنین یادآور شد: درباره طرحها و لوایحی که کمیسیونهای تخصصی، مرکز پژوهشها و سایر نمایندگان در صحن علنی اظهارنظر کرده و آن را بررسی میکنند، باز هم پس از مدتی نیاز به اصلاحات دارند و شورای نگهبان نیز ارجاع طرحها و لوایح به کمیسیونها طبق اصل 85 را صرفاً در موارد فوریتی مطرح کرده است، اما از آنجا که آخر عمر این دوره از مجلس است ما میخواهیم این لایحه را مطابق اصل 85 قانون اساسی بررسی کنیم که اقدام درستی نیست.
آصفری در موافقت با ارجاع لایحه اصلاح جلوگیری از آلودگی هوا به کمیسیون مشترک:
*صنایع پتروشیمی آلاینده از طریق لابیگری ایزوهای کاغذی میگیرند
محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه 28 دی در موافقت با ارجاع لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به کمیسیون مشترک و بررسی آن طبق اصل 85 قانون اساسی گفت: امروز سازمان محیط زیست تبدیل به سازمان «محیط ایست» شده است. چرا که دولت در مقابله با بحث آلودگی فقط به تعطیلی مدارس میپردازد و نسبت به حل ریشهای مشکل آلایندگی اقدام نمیکند.
*روزانه 300 تن مازوت در شازند به خورد مردم میدهند
وی عامل بخشی از آلودگی هوای کشور را خود دولت برشمرد و با اشاره به ورود روزانه 300 تن مازوت به هوای شهر اراک به واسطه کارخانه شازند گفت: هر وقت از دولت میپرسیم چرا با ورود آلایندهها به هوا مبارزه نمیکند پاسخ میدهد که قانون در این باره وجود ندارد.
* ایزوهای صنایع پتروشیمی کاغذی است و از طریق لابیگری دریافت میشود
آصفری در ادامه با ذکر این نکته که صنایع پتروشیمی از طریق لابی گری ایزوهای خود را دریافت کرده و این ایزوها نیز صرفا روی کاغذ است ، گفت: هر وقت صحبت از آلایندگیها میشود پاسخ میدهند که ناشی از خودروهاست آیا به عنوان مثال خودروهای نیروی انتظامی به معاینه فنی مراجعه میکنند؟؛
* خانم ابتکار که در بهترین نقطه تهران خانه دارد یک بار از کارخانههای آلاینده بازدید نکرده است
وی افزود: خانم ابتکار که در بهترین نقطه تهران برای خود ساختمان احداث کرده است یک بار به بازدید از این کارخانههای آلاینده هوا نرفته است.
* چرا کسی آلایندگی بنزینهای وارداتی را بررسی نمیکند؟
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که چرا کسی به بررسی میزان آلایندگی بنزینهای وارداتی نمیپردازد گفت امروز بخشی از جامعه هزینه بخشی دیگر را پرداخت میکند؛ چرا وزارت نفت نسبت به آسیبی که مازوت خروجی از نیروگاهها به سلامتی مردم وارد میکند پاسخ نمیدهد؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با توصیه به اینکه به جای افزایش تختهای بیمارستان به رفع ریشهای معضل آلایندگی بپردازیم تصریح کرد: البته این لایحه هم اگر روی کاغذ باقی بماند به حل آلایندگی کمک نمیکند وبه سازمان محیط زیست هم که نگاه سیاسی به این مسائل دارد امیدی نیست.
این گزارش حاکی از غلامرضا نوری قزلجه نماینده مردم بستان آباد نیز به عنوان موافق بعدی بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا طبق اصل 85 قانون اساسی و ارجاع آن به کمیسیون مشترک یکی از عوامل اساسی در آلایندگی هوا را وسائط نقلیه موتوری خواند و با اشاره به نقاط قوت این لایحه گفت: الزام وزارت نفت به تامین سوخت استاندارد برای خودروها، تبیین وظایف سازمان هواشناسی در پیش بینی دقیق وضعیت آلودگی هوا، رفع پسماندها که معضل بسیاری از نقاط کشور است، توسعه فضای سبز در شهرها و تاسیس یک شعبه مستقل در دادگستریها برای رسیدگی به تخلفات مربوط به آلایندگی هوا از جمله نکاتی است که در این لایحه مورد توجه واقع شده است.
*حضور جمعی از فرهیختگان و مجاهدان لبنان در جلسه علنی امروز مجلس
ضرغام صادقی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اسامی میهمانان جلسه علنی را قرائت کرد.
وی گفت: امروز جمعی از فرهیختگان و مجاهدان لبنان میهمان نشست علنی پارلمان هستند، حضور آنان در جمهوری اسلامی ایران را خوش آمد میگوییم و آرزوی توفیق برای آنها داریم.
*طرح نظام رتبه بندی معلمان اعلام وصول شد
علیرضا منادی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه، موارد اعلام وصولی را به شرح ذیل قرائت کرد:
طرح نظام رتبه بندی معلمان به صورت عادی اعلام وصول شد.
*عالی: نمازخانهها و کتابخانهها در برخی مدارس تبدیل به انباری شدهاند/ صندوق ذخیره فرهنگیان بنگاه اقتصادی شده
حلیمه عالی نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز دوشنبه پارلمان طی سخنانی در توضیح سوالش از علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش که درباره علت مدیریت رئیس مدیران کل آموزش و پرورش بود، اظهار داشت: شکایاتی درباره مدیریتها در سراسر کشور توسط فرهنگیان به ما که نمایندگان ملت هستیم ارائه میشود، امیدوارم شما امروز به سوال بنده پاسخ دهید نه اینکه به آن توهین کنید
وی افزود: کوچکترین تغییری را در کاهش ضعف مدیریتها در وزارت آموزش و پرورش احساس نکردهایم انتصابات شما در این وزارتخانه بر چه اساسی بوده است؟ به نظر میرسد رابطه، جناح و گروه در انتصابات مربوط به آموزش و پرورش از شایسته سالاری پیش گرفته است، برخی مدیران این وزارتخانه حتی فاقد مدرک دانشگاهی هستند و متاسفانه برخی افراد خلاق و نابغه به دلیل نداشتن رابطه یا حضور نداشتن در جناح و یا گروه خاصی مدیر نشدند.
نماینده زابل و زهک در مجلس در بخش دیگری از سخنان تصریح کرد وزارت آموزش و پرورش یکی از ناهماهنگترین وزارتخانه هاست و مدیران این وزارتخانه اصلا توجهی به دستورات وزیر ندارند، شما درباره ایثارگران دستوراتی دادید اما ایثارگران از مدیریت وزارت آموزش و پرورش طرد شدند.
حلیمه عالی همچنین گفت: شما به عنوان وزیر آموزش و پرورش موضوع تاسف برانگیز اختلاط مدارس ابتدایی و پیش دبستانی دختران و پسران را چگونه توجیه میکنید؟ این موضوع مشکلات جدی را برای خانوادههای دانش آموزان به وجود اورده است، چه مدیریتی برای حل این مشکل تاکنون انجام دادهاید.
وی ادامه داد: متاسفانه در مدارس کشور با کمبود نمازخانهها ، کتابخانهها و مکانهای لازم برای فعالیتهای فرهنگی و ورزشی مواجه هستیم، آقای وزیر! آیا خبر دارید نمازخانهها و کتابخانهها در برخی مدارس تبدیل به انباری شدهاند! شما رای تسلی دل خانواده شهدای آموزش و پرورش سال گذشته به دلیل سوء مدیریت شهید شدند، چه اقدامی انجام دادهاید؟
وی همچنین خاطرنشان کرد: چرا به فکر حل مشکل بیمه طلایی فرهنگیان نیستند ، صندوق ذخیره فرهنگیان به یک بنگاه کاملا اقتصادی تبدیل شده است، هر خودرویی که در بازار خریدار ندارد به صورت قسطی و با قیمت بالا به فرهنگیان فروخته میشود، آقای وزیر از شما میخواهم عدالت آموزشی را برای من تعریف کنید. شما برای مدارس کپری که همین الان در بسیاری از مناطق کشور وجود دارد چه فکری کردهاید؟
وی با بیان اینکه چرا مصوبه مجلس درباره حق التدریسیها و پیش دبستانیها به درستی اجرایی نمیشود؟ تاکید کرد: شما به عنوان وزیر آموزش و پرورش برای افزایش خدمات رفاهی به فرهنگیان چه اقدامی انجام دادهاید؟ سپردن وظایف حاکمیتی آموزش و پرورش از طریق بستههای حمایتی به بخش خصوصی خلاف مصوبه مجلس است. منطقه سیستان با وجود محرومیتهای فراوان چرا فاقد شغل مربوط به فرهنگیان است؟ چرا نسبت به کمبود نیروی خدماتی در آموزش و پرورش اقدامی انجام نشده است؟
وی با بیان اینکه استفاده از بازنشستگان حتی در حق التدریسیها از نیروهای جوان و نخبه پیشی گرفته است، گفت: طبق قانون فرزندان ما باید به صورت رایگان تحصیل کنند اما متاسفانه در بسیاری از مدارس کشور برای پرداخت پول آب، برق و گاز و حتی تکثیر سوالات اجبارا از دانش آموزان سرانه و شهریه گرفته میشود، اگر بخواهید از کمبود بودجه شکایت کنید، باید پرسید چرا از ریخت و پاشها در وزارت آموزش و پرورش جلوگیری نمیکنید؟
فانی در پاسخ به سؤال عالی:
*ملی اعلام شدن سؤال منطقهای نماینده زابل جای تعجب دارد
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش صبح امروز دوشنبه 28 دی در صحن علنی مجلس در پاسخ به سؤال حلیمه عالی نماینده زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون درباره مدیریت ضعیف مدیران کل آموزش و پرورش گفت: خانم عالی خواهان تغییر رئیس آموزش و پرورش منطقه بنجار بود و اتفاقا آقای حسینی دیگر نماینده زابل خواهان ابقای او بود.
وی با اشاره به تلاش آموزش و پرورش استان جهت ایجاد تفاهم میان این دو واعزام هیأتی جهت بررسی موضوع اظهار داشت: گزارش هیأت 12 دی ماه تحویل شد که همراه با استعفای رئیس آموزش و پرورش بنجار گردید.
فانی با ابراز شگفتی از ملی اعلام شدن سؤال نماینده زابل آن را مربوط به یک منطقه کوچک خواند و گفت: ما در سراسر کشور 750 منطقه آموزش و پرورش و هزار مدیر کلان داریم و ممکن است هر نماینده با هر کدام از این مدیران مشکلی پیدا کند. بنابراین اداره این دستگاه عظیم با همه انتظارات دوستان مقدور نیست.
وزیر آموزش و پرورش درباره بخشی از سؤال نماینده سیستان در مورد انتصابات استانی به مدرک دکتری 17 درصد و مدرک ارشد 80 درصد از مدیران استانی اشاره کرد و گفت: سابقه ایثارگری مدیران کنونی آموزش و پرورش 4 برابر مدیران جانباز در دولت قبل است.
وی از سابقه مدیریتی 9 ساله مدیران فعلی آموزش و پرورش در مقایسه با سابقه 3 ساله مدیران در دولت قبل سخن گفت و اعتقاد و اطاعت از ولایت فقیه، اعتقاد به سیاستهای جمهوری اسلامی، داشتن تخصص و استعلام از وزارت اطلاعات را از جمله ضوابط این وزارتخانه جهت انتصاب مدیران برشمرد و اظهار داشت: درباره استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی که از شاخصهای محرومیت برخورداراند شورایی برای رسیدگی به وضعیت محرومیت این مناطق ایجاد کردهایم.
فانی از اختصاص 170 میلیارد تومان به آموزش و پرورش استان سیستان علاوه بر بودجه متعارف استانی خبر داد و با یادآوری افزایش نرخ باسوادی در این استان از 79 درصد در سال 92 به 92 درصد در سال جاری، افزایش نرخ پوشش پیشدبستانی، نرخ پوشش تحصیلی، نرخ پوشش متوسطه اول، متوسطه دوم و سوم متوسطه و نیز افزایش درصد قبولی کنکور، سرانه فضای آموزشی و مشارکت خیرین مدرسهساز در این استان گفت: بسیاری از مطالبی که امروز خانم عالی مطرح میکنند جزو متن سؤال ایشان نبوده است.
وی با تاکید بر شفافیت در انتصابات استانی وزارت آموزش و پرورش، درباره حضور تؤامان دانشآموزان سال اول و سال ششم در یک مدرسه خاطرنشان کرد: از سال 91 که نظام 6-3-3 اجرا شد از آنجا که کلاسها بر اساس 5 پایه و مضرب 5 ساخته شده بود وزارت آموزش و پرورش مجبور شد نمازخانهها و انبارها را تبدیل به کلاس درس کند.
فانی در پاسخ به بیتوجهی به خانوادههای شهدا و ایثارگران گفت: من شخصا در منزل پدر شهید نوروزی حضور یافته و در آنجا نماز جماعت خواندیم. همچنین دو نفر از مدیران خود را در همان روز شهادت به منزل او اعزام کردیم.
وی از اهتمام وزارت آموزش و پرورش به سند تحول و مبنا بودن برنامه ششم توسعه سخن گفت و اظهار داشت: بخش عمدهای از اعتبارات آموزش و پرورش برای سیستان و بلوچستان اختصاص یافته و در سال اخیر 80 درصد به اعتبارات این استان اضافه شده است.
با دریافت دومین کارت زرد از مجلس نهم
*کارت زرد مجلس مقابل چشمان فانی/ دولت یازدهم 18 کارته شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سؤال ملی حلیمه عالی نماینده مردم زابل و زهک در مجلس از غلیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
وکلای ملت سپس با 99 رأی موافق، 61 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن از پاسخهای فانی قانع نشدند.
بر این اساس، وزیر آموزش و پرورش دومین کارت زرد خود را از مجلس نهم دریافت کرد.
البته فانی کلاً در مجلس نهم 4 کارت زرد دریافت کرده است اما طبق توضیحاتی که محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که اداره جلسه را در غیاب لاریجانی بر عهده داشت، با توجه به اینکه وزیر آموزش و پرورش یک بار استیضاح شده و توانسته مجدداً از پارلمان رأی اعتماد بگیرد، لذا 2 کارت زرد وی پاک شده است.
طبق این توضیحات باهنر، هماکنون وزیر آموزش و پرورش 2 کارت زرد از مجلس دارد.
وکلای ملت پیش از این به علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش (یک کارت زرد- 2 کارت زرد هم پیش از استیضاح دریافت کرده است)، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی (دو کارت زرد)، رضا فرجیدانا وزیر سابق علوم (یک کارت زرد)، علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی (سه کارت زرد )، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (2 کارت زرد)، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور (یک کارت زرد) و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت (3 کارت زرد)، محمود گودرزی (یک کارت زرد) و محمود واعظی وزیر ارتباطات (یک کارت زرد) داده بودند.
طبق قانون اگر تعداد کارتهای زرد یک وزیر از یک دوره مجلس به عدد 3 برسد، زمینه استیضاح وی فراهم میشود.
*230 نماینده مجلس از اقدام نیروی دریایی سپاه در دستگیری تفنگداران آمریکایی قدردانی کردند
230 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیهای از دو اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توقف شناورهای رزمی و دستگیری تفنگداران آمریکایی که وارد حریم دریایی کشور شده و بهرهبرداری از فازهای 15 و 16 پارس جنوبی توسط قرارگاه خاتمالانبیاء تجلیل کردند.
براساس این گزارش، ضرغام صادقی عضو هیاترئیسه مجلس بیانیه مذکور را به شرح ذیل قرائت کرد:
توقف شناورهای رزمی آمریکا و دستگیری تفنگداران آمریکایی به دلیل ورود غیرقانونی و غیرمجاز به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و سپس بهرهبرداری از پالایشگاههای فازهای 15 و 16 پارس جنوبی توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء دو اقدام فاخر و ارزشمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصههای دفاعی و سازندگی به شمار میرود.
وی در قرائتی ادامه بیانیه 230 نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از خانه ملت اقدام غرورآفرین نیروی دریایی سپاه و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در دو صحنه متفاوت اما همراه در مسیر منافع ملی را به ملت رشید و شریف ایران و رهبر معظم انقلاب تبریک عرض نموده و با اعلام پشتیبانی همهجانبه از مجاهدتهای سترگ آنان موفقیت روزافزون نظام جمهوری اسلامی از خداوند متعال مسئلت داریم.
علیرغم تأخیر 2 ساعته در زمان آغاز فعالیت ادارات دولتی
*مجلس فردا از 8 صبح تشکیل جلسه میدهد
جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس پایان یافت.
باهنر پیش از پایان اعلام کرد که نشست بعدی پارلمان رأس ساعت 8 صبح فردا (سهشنبه) با دستور کار تعیینشده تشکیل میشود.
جلسه علنی فردای مجلس در حالی از ساعت 8 صبح آغاز خواهد شد که دولت پیش از این اعلام کرده بود کار تمام ادارات دولتی به دلیل آلودگی هوا با 2 ساعت تأخیر آغاز خواهد شد.
وکلای ملت در این جلسه، سؤال ملی حلیمه عالی از علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را مورد بحث و بررسی قرار داده و در نهایت از پاسخهای وزیر قانع نشدند و بدین ترتیب فانی دومین کارت زرد خود را پس از استیضاح اخیرش از مجلس نهم دریافت کرد و دولت یازدهم نیز 18 کارته شد.