به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از لرستان، صدیقی در نشست خبری که در محل دانشگاه لرستان برگزار شد، مدرگ کرایی را از مشکلات گریبانگیر جامعه دانست و اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما مدرک گرایی در مقایسه با دیگر کشورها غیرعادی است.
معاون وزیر علوم به تشریح سیاست های این وزارتخانه در راستای کیفی سازی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر توسعه کمی رشته ها و مقاطع تحصیلی به غیر از موارد خاص و اضطراری که توسعه فنی را توجیه می کند با محدودیت مواجه شده است همچنین از دیگر اولویت ها اصلاح نسبت استاد به دانشجو و همچنین ارتقاء سطح علمی اعضای هیئت علمی در دانشگاهها است.
صدیقی توجه به برگزاری دوره های کارورزی و کارآموزی و توجه به امر پژوهش در مقاطع تحیلات تکمیلی را از دیگر اولویت های وزارت علوم در راستای کیفی سازی آموزش عالی در کشور برشمرد و افزود: در این راستا نظارت بر دانشگاههای دولتی و به ویژه دانشگاههای غیردولتی که نیازمند به نظارت بیشتری هستند نیز در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.
وی با بیان اینکه گشایش های ناشی توافق هسته ای در حوزه علم و فناوری هم می تواند موجب تحول و تحرک بیشتر دانشگاهها شوداین موضوع در چند ماه اخیر خود را به خوبی نشان داده است و تقریبا هر دو سه هفته یک بار هیئت های دانشگاهی مختلف خارجی برای همکاری های مشترک بین وزارتخانه ها و دانشگاهها به ایران مراجعه می کنند و با این حال فکر می کنم که این امکان برای گسترش این همکاری ها فراهم شده است و البته تبادل های علمی و فرهنگی به نفع طرفین خواهد بود.
وی افزود: وزارت علوم از گذشته در کنار اتکاء به ظرفیت های داخلی از ارتباطات بین المللی با دانشگاههای مختلف دنیا استقبال کرده است؛ چون این ارتباطات می تواند هم از باب برگزای دوره های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، ایجاد فرصت های مطالعاتی برای اساتید و جذب دانشجوی دو طرفه موثر باشد.
معاون وزیر علوم گفت: امیدواریم که با توجه به پتانسیل های خوبی که در کشور داریم با استفاده از ظرفیت توافق سیاسی که موجب باز شدن مسیر شده است شاهد جذب بیشتر دانشجویان از خارج کشور به داخل باشیم و ظرفیت های خالی دانشگاهها را بتوانیم با حور دانشجویان خارجی به ویژه از کشورهای همسو و کشورهایی که از حیث فرهنگی با فرهنگ کشورمان همراه هستند پر کنیم.
صدیقی ادامه داد: البته این گشایش سیاسی می تواند در اجرای پروژه های مشترک فناوری و تحقیقاتی مشترک با دانشگاهها و ایجاد فرصت های مطالعاتی برای دانشجویان دکترا که مدت آن از شش تا 9 ماه است موثر باشد؛ چرا که با اجرایی شدن برجام صدور ویزا تسهیل می شود.
وی به تحصیل 21 هزار نفر دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاههای کشورمان اشاره کرد و افزود: این دانشجویان عمدتا از کشورهی همسایه و افغانستان هستند که یا به شکل آزاد و با هزینه های شخصی و یا در قالب تفاهم نامه هایی که کشورمان با دیگر کشورها دارند به شکل بورس پذیرفته شده اند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه حدود 16 هزار نفر از ادانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در کشورمان از طریق کنکور و آزمون سراسری سازمان سنجش پذیرفته شده اند گفت: دانشجویانی از حدود 100 کشور در ایران تحصیل می کنند که تعداد دانشوی هر کشور از چند نفر تا چند هزار نفر هستند.
صدیقی ضمن ابراز بی اطلاعی از جزئیات تحصن دانشگاه صنعت نفت تصریح کرد: در بحث دانشگاه صنعت نفت خیلی مطلع نیستم چون موضوع این بحث آموزشی بود که در این دانشگاه مطرح شد؛ اما به هر حال دستگاههای اجرایی با توجه به وضعیت جدید آموزش عالی و رشد این حوزه کم و بیش در حال تصمیم گیری هستند که دانشگاههای خود را نگه دارند و یا احیانا آنها را به حوزه آموزش عالی کشور واگذار کنند.
وی خاطر نشان کرد: در بحث دانشگاه آب و برق شهید عباسپور که ذیل وزارت نیرو بود چنین تجربه ای داشتیم که نهایتا با ارتباطی که با دانشگاه شهید بشتی پیدا کردند عملا به نوعی مدیریت دانشگاه شهید بهشتی بر این دانشگاه تسری پیدا کرد.
معاون وزیر علوم گفت: در مقطعی دستگاههای اجرایی خیلی علاقمند بودند که خود متولی آموزش عالی باشند ولی الان در حقیقت به این نتیجه رسیده اند که از خروجی های آموزش عالی استفاده کنند و خودشان بحث تولیت آموزش عالی را دنبال نکنند.
صدیقی در ادامه با بیان اینکه بنای وزارت علوم تقویت مراکز اقماری از نظر کیفی است بنابراین حذف آنها در دستور کار نیست بیان کرد: سیاست وزارت علوم این است که نظارت دانشگاههای مادر بر این دانشگاهها را بیشتر شود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه بیش از 50 درصد از خوابگاهها به علت اینکه بیش از ظرفیت اسمی که دارند از استفاده شده است دچار فرسودگی هستند بیان کرد: 550 میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر اساسی خوابگاهها نیاز است؛ البته در بودجه 95 به دولت و سازمان مدیریت پیشنهاد اختصاص این بودجه را داده ایم؛ اما تاکنون این امید مبنی بر اینکه این رقم در بودجه پیش بینی می شود را به ما نداده اند.