خبرهای داغ:

«انتخاب صالحان»؛اهمیت انتخابات از منظرامام خامنه‎ای

کتاب «انتخاب صالحان – واجب سیاسی» درباره‌ اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی از منظر رهبر انقلاب است.
کد خبر: ۸۶۳۱۱۹۴
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۳

به گزارش ، کتاب واجب سیاسی شامل سه بخش است، در بخش اوّل این کتاب به دلایل اهمّیّت انتخابات از دیدگاه رهبر معظّم انقلاب (مدّظلّه‌العالی) اشاره شده است.

در قسمت دوم کتاب «واجب سیاسی» به جایگاه بسیار مهم مجلس خبرگان و نقش تعیین‌کننده‌ی آن در لحظه‌ی حسّاس انتخاب رهبر و نظارت بر رهبر پرداخته شده است.

و در نهایت در بخش آخر کتاب حاضر نیز جایگاه مجلس شورای اسلامی را در دیدگاه رهبر معظّم انقلاب اسلامی (مدّظلّه‌العالی) روشن مینماید. مجلس شورای اسلامی همانطور که حضرت امام خمینی (قدّس‌سرّه) فرمودند در رأس امور است و بر این اساس است که رهبر انقلاب بر اهمّیّت این نهاد در ارتقای نظام اسلامی و ابعاد مختلف تأثیرگذاری آن در پیشرفت همه‌جانبه‌ی کشور تأکید فرموده‌اند.

فرازهای از این کتاب

*انتخابات؛ مظهر حماسه‌ی سیاسی

انتخابات در کشور ما مظهر «حماسه‌ی سیاسی» است. آنچه که عرض کردم که وظیفه‌ی ما است و وظیفه‌ی قشرهای گوناگون بود که انجام دهیم، مظهر «حماسه‌ی اقتصادی» بود. انتخابات، مظهر «حماسه‌ی سیاسی» است؛ مظهر اقتدار نظام اسلامی است؛ مظهر آبروی نظام است. آبروی جمهوری اسلامی به انتخابات و حضور مردم در پای صندوقهای رأی و تأثیر یکایک مردم در انتخاب مدیران کشور است. انتخابات مظهر اراده‌ی ملّی است، نماد مردم‌سالاری اسلامی است. ما که مسئله‌ی مردم‌سالاری اسلامی را در مقابل دموکراسیِ لیبرال غربی مطرح کردیم، مظهر مردم‌سالاری اسلامی همین حضور مردم در انتخابات است. لذا به خاطر اهمّیّتی که انتخابات دارد، دشمنان ملّت ایران همیشه سعی کرده‌اند انتخابات را از شور و هیجان بیندازند؛ برنامه‌ریزی کردند که مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی باز بدارند؛ مردم را دلسرد کنند، مردم را ناامید کنند. در طول سالهای مختلف که ما انتخابات داشتیم ــ چه انتخابات مجلس، و چه بخصوص انتخابات ریاست جمهوری ــ همیشه دشمنان ما سعی کردند این انتخابات را بی‌‌رونق کنند؛ این به خاطر اهمّیّت انتخابات در کار کشور است.

*اهمّیّت مجلس خبرگان در حساس‌ترین و خطرناک‌ترین لحظات نظام

لازم است نکته‏یى را هم در باره‏ى انتخابات‏ مجلس خبرگان بگویم. اولًا ملّت عزیز توجّه داشته باشند که مجلس خبرگان، پایگاه و جایگاه بسیار رفیع و باعظمتى دارد. در حساس‏ترین و خطرناک‏ترین لحظات زندگى ملّت و نظام ما، این مجلس است که باید به داد ملّت برسد؛ این منتخبان ملّتند که باید در آن لحظه‏ى خطیر، دین خودشان را به ملّت ایفا کنند. انتخاب رهبر کار مهم و اساسى و بسیار تعیین‏کننده‏اى که بر عهده‏ى مجلس خبرگان است چیز کمى نیست. این مجلس، جایگاه خیلى مهمى دارد. مردم باید این انتخابات‏ را دست کم نگیرند. همه باید شرکت کنند و در فرستادن افراد صالح به این مجلس، احساس وظیفه نمایند.

البته مردم نشان دادند که آماده‏اند. مردم در طول این یازده، دوازده سال نشان دادند که در حساس‏ترین لحظات، تکلیف خودشان را خوب انجام مى‏دهند. ما باید تکلیفمان را در مقابل مردم انجام بدهیم. مردم خوبند، در صحنه‏اند، آماده‏اند، باهوشند، وقت‏شناس و تکلیف‏شناسند.

*نقش خبرگان در پر کردن خلأ رهبری؛ دلیل مخالفت دشمنان با انتخابات آن

همه‏ى انتخاباتها مهم است؛ اما این انتخابات از نظر آن‌ها مهمّتر است. بعضى از همین بیگانگان و خارجیان القاء کردند که مردم تأثیر مجلس خبرگان را لمس نکرده‏اند! بعکس، چون تأثیر مجلس خبرگان دیده شد، دشمن این‏قدر با آن مخالف است. مجلس خبرگان مهمّترین هنرش این است که نگذارد در کشور خلأِ رهبرى به وجود آید. همه‏ى چشمها به ایران دوخته شده بود که امام بزرگوار ما، کى از دست این مردم گرفته شود. براى آن روز نقشه‏ها کشیده و امیدها بسته بودند! ده سال منتظر آن روز نشسته بودند که فرابرسد. روز چهاردهم خرداد 1368 از نظر دشمنان این ملّت و دشمنان انقلاب، یک روز بسیار مهم و تعیین‏کننده بود. مجلس خبرگان نگذاشت این خلأ به وجود آید. البته آن‌ها شخص حقیرى مثل این ناچیز را براى کشیدن این بار سنگین انتخاب کردند. این هم قضاى الهى بود؛ مایه‏ى شرمندگى این بنده‏ى حقیر بود؛ اما با قطع نظر از اینکه تعیین خبرگان متوجّه چه کسى و چه شخصى بود، این مطلب از نظر دشمن و دوست و در سطح عالم، بسیار اهمّیّت داشت که امام بزرگوار در شب چهاردهم خرداد، ملّت ایران را به فراق خودشان مبتلا کردند و به جوار الهى رفتند. روز چهاردهم غروب نشده بود، که مجلس خبرگان کار خودش را انجام داد و همه‏ى درهاى امید را بر روى دشمنان بست. دشمن این را دیده است. علّت مخالفت دشمنان مستکبرِ جهانى با مجلس خبرگان این است. این سرعت عمل و این میدان ندادن به توطئه‏هاى دشمن، براى دنیا خیلى مهم بود. براى این است که با مجلس خبرگان مخالفند. نه؛ این‏طور نیست که اثرِ مجلس خبرگان، آشکار نشده است. بعکس، چون اثر مجلس خبرگان آشکار شده و در برهه‏اى چنین کار مهمّى را علیه دشمن انجام داده است، این‏قدر با آن مخالفند.

چنین روزى همیشه پیش مى‏آید. اگر مجلس خبرگانى باشد که از پشتوانه‏ى مردمى برخوردار و آراى مردم پشت سرش باشد، وقتى کسى را انتخاب کرد، این انتخاب، انتخاب ملّت مى‏شود و خلئى در کشور نیست. آن‌ها مى‏خواهند این نباشد. دشمن مى‏خواهد که مجلس خبرگان، یک مجلسِ بى‏پشتوانه باشد. مختصرى از مردم، رأیى بدهند، مجلسى هم به وجود بیاید و اگر آن روز که احتیاج است این مجلس اقدامى انجام دهد، همه بگویند این مجلس متّکى به آراى مردم نیست! ببینید؛ نزدیکِ یک سال است که دشمن براى این مقصود، فعّالیّت مى‏کند؛ براى اینکه مردم پاى صندوقها نروند، تا مجلس خبرگان بدون پشتوانه‏ى مردمى باشد؛ تا آن کسى که در آینده به وسیله‏ى این مجلس به رهبرى انتخاب خواهد شد، از پشتوانه‏ى مردمى برخوردار نباشد. دشمن دنبال این است. ملّت ایران باید به دهن دشمن بزند و به فضل الهى این کار را هم خواهد کرد. ملّت ایران مثل همیشه إن شاء اللّه مشت خود را نشان خواهد داد و در این میدان و در همه‏ى میدانها حضور پیدا خواهد کرد.

*اهمّیّت مجلس در قانونگذاری و نظارت بر دولت

جهت دومِ اهمّیّت انتخابات‏ مجلس این است که شما با انتخاب نماینده‏ى مجلس، در واقع سرنوشت کشور را در چهار سال آینده رقم مى‏زنید. انتخابات‏ مجلس مظهر دخالت مردم در سرنوشت خود و کشورشان است؛ چون مجلس مرکز قانون‏گذارى است. قانون یعنى جاده‏اى که باز مى‏شود تا مسئولان اجرایى از آن جاده حرکت کنند و با تلاش خود گوشه و کنار و زوایاى کشور را آباد و اصلاح کنند. این جاده‏بازکنى به عهده‏ى قانون است و قانون را هم نماینده‏ى شما در مجلس وضع مى‏کند؛ بنابراین مجلس خیلى مهمّ است. علاوه بر این، طبق قانون اساسىِ ما، مجلس ناظر بر دولت است. اگر دولت در جایى بد و یا کج حرکت کند، پا در راه نادرستى بگذارد و خداى نکرده سوءاستفاده‏اى بشود و فسادى به وجود آید، مرکزى که مى‏تواند جلوِ فساد و انحراف را بگیرد، مجلس است؛ ببینید چقدر مهمّ است! این مجلس با آراءِ مردم تشکیل مى‏شود. هرچه آراء بیشتر باشد، مجلس قوى‏تر خواهد شد. شما وقتى کسى را صالح و شایسته دانستید و او را به مجلس فرستادید، توانسته‏اید بخشى از توان خود را در ساختن و پیشرفت آینده به کار بگیرید؛ اهمّیّت مجلس از اینجاست. لذا مردم براى مصالح خود، مصالح کشور و مصالح نظام باید نگذارند انتخابات‏ از آن شکوه و عظمت خودش بیفتد. متأسفانه بعضى از افرادى که تریبون دارند- یا قلم یا بیان- و مى‏توانند حرف بزنند، ملّتفت نیستند که انتخابات‏ و مجلس چه عظمتى دارد؛ حرفى ندارند که کارى کنند یا چیزى بگویند که مردم را از حضور در صحنه‏ى انتخابات‏ و عرصه‏ى رأى دادن دلسرد کنند؛ این بر اثر بى‏توجّهى و غفلت است، و الّا هر ایرانىِ غیور و علاقه‏مند به عزّت ایران و آبادى کشور و سرنوشت ملّت باید تلاش کند تا مجلسى قوى و آبرومند تشکیل شود.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه‌ی این کتاب اینجا را کلیک کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار