"سارا واگن کنشت"، رئیس فراکسسیون حزب چپ آلمان در پارلمان این کشور از یک اعلام ورشکستگی اخلاقی سخن گفته و تاکید کرد: اشتاین مایر به این ترتیب به سران دیکتاتور عربستان سعودی مشروعیت می بخشد.
"کاترین گورینک اکاردت"، رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان نیز با توجه به اعدام های جمعی در عربستان، نقض حقوق بشر گسترده و سیاست های مخرب عربستان در منطقه دیپلماسی را البته مهم دانسته اما شرکت در اعیاد و جشن ها ( از جمله جشنواره فرهنگی موسم به جنادریه) با حضور اعضای کابینه این کشور را رد کرد.
وی همچنین تصریح کرد که اشتاین مایر به این ترتیب نرمال شدن مناسبات با عربستان را تلقین می کند که نمی تواند به این حالت درآید. بهتر بود که وزیر امور خارجه آلمان یک هفته زودتر یا دیرتر به این سفر می رفت. حالا اشتاین مایر باید در سفر خود به عربستان آشکارا درباره حقوق بشر و آزادی زندانیان سیاسی سخن بگوید.
"واگن کنشت" و "گورینک اکاردت" هر دو با توجه به شرایط حقوق بشر در عربستان سعودی خواستار توقف صادرات سلاح به این کشور شدند.
اشتاین مایر امروز چهارشنبه بعد از پایان سفر خود در ایران به عربستان سعودی خواهد رفت و در جشنواره فرهنگی موسوم به جنادریه در ریاض شرکت خواهد کرد. اشتاین مایر می خواهد در این سفر خود در حمایت از گفتگوهای صلح برای سوریه تبلیغ کرده و درباره شرایط حقوق بشر در این کشور سخن بگوید.
همچنین میانجی گری درباره حل مناقشات بین عربستان و ایران نیز از برنامه های مربوط به این سفر وی است.