به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد یوسفی، رئیس اتحادیه مرغ گوشتی بیان داشت: کاهش مجدد و دوباره قیمت مرغ زنده به 3500 تومان باعث شده تا مرغداران باز هم متضرر شوند، در درب مغازهها هم قیمت مرغ 5 هزار تا 5200 تومان است که این قیمت با قیمت واقعی، 800 تا 1000 تومان تفاوت دارد.
وی ادامه داد: پیش بینی است بنده این است که قیمت مرغ حتی در آستانه سال جدید و نزدیک شدن به ایام عید نه تنها افزایشی نخواهد داشت بلکه به حد تعادل هم نمیرسد، زیرا شرکت پشتیبانی امور دام نیز ذخیرههای خود را در آن ایام وارد بازار میکند.
یوسفی اضافه کرد: متأسفانه صادرات مرغ ما نیز دارای وضعیت مناسبی نیست، زیرا صنعت مرغ ما به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده مرغ توان رقابت با کشورهایی مانند برزیل و ترکیه را ندارد، لذا نمیتواند بازار کشورهای اطراف و همسایه را هم در دست بگیرد.
وی تأکید کرد: در کشورهایی مانند برزیل و ترکیه نه تنها جایزههای صادراتی و شرایط خوبی را برای صادرکنندگان در نظر میگیرند بلکه از طرفی، تولیدکنندگان آنجا مجبور نیستند بهرههای 36 درصدی به بانکها بپردازند بلکه نهایتا 5 تا 6 درصد بهره بانکی آنها است، همین موارد باعث میشود تا قیمت تمام شده تولید ما بالا رفته و توان رقابت با دیگر کشورها را نداشته باشیم.
وی گفت: ترکیهایها مرغ به عراق و ارمنستان میدهند و ما نمیتوانیم با آنها رقابت کنیم، هر سال در حدود 2 میلیون تن مرغ به کشورهای اطراف ما وارد میشود، اما سهم ما از این بازار صادرات تنها 50 هزار تن است، آن هم زمانی که تولیدکنندهها در داخل کشور ضرر میکنند و مجبورند که صادرات داشته باشند و اگر نه صادرات حتی در این حد نیز به صرفه نیست.
یوسفی در پاسخ به این که دولت در این راستا چه حمایتهایی میتواند از تولیدکننده داشته باشد، گفت: دولت صنعت مرغ را رها کند بهتر است، ما حمایت نخواستیم، الان تولیدکنندهها دائما در هر حال ضرر هستند و کسی هم به فکر آنها نیست، به این ترتیب متأسفانه تعدادی خود به خود ورشکست میشوند و شاید در این میان تعدادی دیگر بتوانند دوام بیاورند. واقعیت این است که هر روز یک مرغداری در حال ورشکست شدن است.