خبرهای داغ:

چالش های رئیس جدید سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی

نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از پایان دوره ریاست "یورام کوهین" رئیس سازمان امنیت و اطلاعات (شاباک)، "نداو ارگمان" را به عنوان رئیس جدید این سازمان منصوب کرد که مستقیما زیر نظر نخست وزیری فعالیت می کند.
کد خبر: ۸۶۳۷۱۱۸
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ارگمان که به عنوان معاونت شاباک فعالیت می کرد، به دلیل فعالیت در دایره عملیات های ویژه شاباک و تصدی مسئولیت ریاست این بخش، شانس بیشتری برای جانشینی کوهین داشت و به نظر می رسد که نتانیاهو او را بهترین فرد برای مقابله با چالش هایی مانند انتفاضه قدس و تونل های مقاومتی در مناطق مرزی باریکه غزه تشخیص داده است.

به نظر می رسد که تخصص ارگمان در زمینه عملیات های میدانی و طراحی و مدیریت آنها، دلیل اصلی انتخاب وی از سوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تصدی مسئولیت ریاست سازمان اطلاعات بوده است؛ چرا که گادی ایزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی تقریبا یک ماه پیش به شکست ارتش صهیونیستی در جمع آوری اطلاعات لازم در مرحله قبل از اجرای عملیات های مقاومتی اعتراف کرده بود. علاوه بر این، محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی نگران توقف همکاری های امنیتی با سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین هستند و همین مسائل ماهیت اهداف و انتظارات تل آویو از رئیس جدید شاباک به ویژه در کرانه باختری را مشخص می کند.

شاید بتوان مهمترین چالش ها و ماموریت های ارگمان را مهار انتفاضه قدس، ترمیم و بازسازی شبکه اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی در داخل اراضی فلسطین و تهیه آمارها و اطلاعات کامل از عملیات های فردی در داخل مناطق فلسطینی نشین دانست. این عملیات ها یادآور جنگ اشباح رژیم صهیونیستی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی است و بدین ترتیب، تمامی مناطق فلسطینی نشین به عرصه تاخت و تاز دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی این رژیم تبدیل خواهد شد.

در همین راستا، "عاموس هارئیل" تحلیلگر مسائل امنیتی در روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" خاطر نشان کرد که ارگمان که سابقه 20 سال فعالیت در دایره عملیات های سازمان شاباک را دارد، در دوره انتفاضه دوم فلسطین موسوم به انتفاضه الاقصی، رئیس این بخش بود و شاباک در آن زمان عملیات های زیادی در داخل مناطق فلسطینی نشین اجرا می کرد که از جمله آنها می توان به ترور مبارزان فلسطینی و فعالان انتفاضه و در راس آنها فرماندهان نظامی گروه های مقاومت مانند حماس و جبهه خلق و حتی جنبش فتح اشاره کرد.

بدین ترتیب، می توان گفت که تل آویو با انتخاب ارگمان به عنوان رئیس شاباک سعی در از سر گیری سیاست ترور مبارزان و رهبران فلسطینی و مقابله با عملیات های مقاومتی را دارد؛ به ویژه که جریان تندرو و فاشیست در داخل این رژیم به شدت قدرت گرفته و در مقابل، جمعیت های حقوقی و بشر دوستانه در موضع ضعف قرار گرفته اند.

از سوی دیگر، ارگمان در کنار "کرمی گالئون" که قبل از انتصاب به ریاست شاباک رئیس بخش یهودی این سازمان بود و "عامی ایالون" که از افسران نیروی دریایی بود، سومین رئیس این سازمان است که از خارج از "مکتب عرب نماها" چنین پستی را تصاحب می کند و آشنایی چندانی با زبان عربی و فرهنگ جامعه فلسطینی یا جوامع عربی همسایه فلسطین ندارد، اما هارئیل معتقد است که توانایی های ارگمان در زمینه عملیات های ویژه و جنگ سایبری در کنار روابط گسترده وی با روسای سازمان های اطلاعاتی کشورهای دیگر باعث انتخابش به ریاست شاباک شده است؛ به ویژه که نقش حملات سایبری و شبکه های ارتباط جمعی بیش از هر زمان دیگری در کانون توجهات قرار گرفته است.

بی شک، اتنفاضه قدس و احتمال گسترش آن به نوار غزه یا تبدیل آن به انتفاضه مسلحانه در راس چالش های پیش روی ارگمان قرار دارد که اخیرا در پاسخ به سوالی درباره مهمترین نگرانی خود گفته بود که موفقیت حماس در اجرای عملیات های بیشتر در نقاط مرزی غزه مهمترین نگرانی وی است. مقابله با گروه های تندروی یهودی در میان راستگرایان و شهرک نشینان صهیونیست و مقابله با حملات سایبری از دیگر چالش های مهم رئیس جدید شاباک به شمار می رود.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار