معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد:

توجه به جوانان و افزایش حضور آن‌ها در مساجد امری ضروری است

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد توجه به جوانان و افزایش حضور آن‌ها در مساجد را امری لازم و ضروری دانست و یادآور شد: حضور بیشتر جوانان در مساجد موجب پویایی بیشتر مساجد و در نتیجه پویایی جامعه می‌شود.
کد خبر: ۸۶۳۸۴۴۷
|
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶

 

 به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین،حجت‌الاسلام عباس اوتارخانی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین به همراه جمعی از کارکنان این مرکز، امروز با حضور در مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران از بخش‌های مختلف آن بازدید و با مسئولان آن گفتگو و تبادل نظر کردند.

 در ابتدای این دیدار رییس و کارکنان مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین با حضور در دفتر حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید مشهدی آقایی، معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با وی دیدار و گفتگو کردند.

 توانمندسازی امام جماعت

در این دیدار حجت‌الاسلام‌ مشهدی آقایی توانمندسازی امامان جماعات را یکی از اصلی‌ترین راهبردهای این مرکز عنوان کرد و افزود: ضروری است برای تبادل و انتقال تجربیات و تعامل بیشتر، مساجد هر استان به صورت شبکه‌ای با هم تعامل و تبادل نظر داشته باشند.

 وی شناسایی و معرفی مساجد الگو را لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: راهبرد شناسایی و معرفی مساجد الگو از تأکیدات رهبر معظم انقلاب است و تحقق این امر موجب پیشرفت سریع‌تر برنامه‌های فرهنگی می‌شود و تأثیرگذاری برنامه‌های اجرایی را افزایش می‌دهد.

 تقویت حضور جوانان در مساجد

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد توجه به جوانان و افزایش حضور آن‌ها در مساجد را امری لازم و ضروری دانست و یادآور شد: حضور بیشتر جوانان در مساجد موجب پویایی بیشتر مساجد و در نتیجه پویایی جامعه می‌شود.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین مشهدی آقایی بر آماده‌سازی کارگزاران مراکز رسیدگی به امور مساجد تأکید و بیان کرد: برای دستیابی به موفقیت در هر حوزه‌ای باید کارگزاران آن تحت آموزش‌های تخصصی قرار گیرند و در حوزه مساجد نیز آموزش امری اجتناب‌ناپذیر است.

ضرورت صدور بیمه مسئولیت و حوادث برای مساجد

وی اذعان داشت: صدور بیمه مسئولیت و حوادث، بار مالی چندانی را برای مساجد به همراه ندارد و بسیار حائز اهمیت است و از 2700 مسجد فعال در تهران، 700 مسجد بیمه شده‌اند و کار بیمه سایر مساجد نیز در حال پیگیری است.

این مسئول یادآور شد: ساز و کار در هر استان باید به گونه‌ای باشد که پیش از ساخت هر مسجدی، مهندسی آن به تأیید مرکز رسیدگی به امور مساجد قرار گیرد و این موضوع در تهران با جدیت اجرایی می‌شود و واحدی با حضور مشاوران متخصص برای این امر تعریف شده است.

 انجام دوره‌های آموزش پیش از امامت

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان این‌که در تهران لیستی از طلبه‌هایی که پایه 8 را گذرانده‌اند تهیه شده است، خاطرنشان کرد: انجام دوره‌های آموزش پیش از امامت یکی از راهکارهایی است که سبب می‌شود تا مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد در انتصاب امام جماعت دچار مشکل نشوند.

 وی با تأکید بر این‌که امام باید نظارت استصوابی بر امور مساجد داشته باشد، افزود: باید نظارت استصوابی امام مسجد به گونه‌ای باشد که حتی هیئت امنا هم مورد تأیید ایشان قرار داشته باشند و احکام هیئت امنا توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد صادر شود و این مهم در تهران اجرایی شده است.

مشهدی آقایی اجرای دوره‌های امنیتی، بهداشتی و حفاظتی را برای خدام مساجد ضروری دانست و ادامه داد: با همکاری دانشگاه علمی کاربردی در حال تعریف رشته‌ای دانشگاهی در حوزه آموزش خدام هستیم.

 مدیریت مسجد یک تخصص است

وی با تأکید بر این‌که مدیریت مسجد یک تخصص است، یادآور شد: بسته‌های آموزشی برای ائمه جماعت استان تهران تهیه شده و این بسته‌ها به صورت مکتوب، پاورپوینت و صوت در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

 این مسئول اظهار کرد: برای ارج نهادن به تلاش‌ها و خدمات امامان جماعت، معرفی امام جماعت‌های فاخر و جمع‌آوری اطلاعاتی از زندگی آن‌ها در قالب کتاب در دستور کار مسئولان مساجد تهران قرار گرفته و در حال حاضر یک جلد از آن منتشر شده است.

 معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با تأکید بر این‌که هر سال باید نامگذاری شود، بیان کرد: نامگذاری هر سال با رویکرد تدوین برنامه‌ها بر اساس دست‌یابی بر آن سرعت رسیدن به اهداف را افزایش می‌دهد.

 وی یادآور شد: یکی از راهکارهای همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های قزوین و تهران امضای تفاهم‌نامه همکاری است و شرایط برای اجرای آن فراهم است.

 آماده توسعه همکاری و امضای تفاهم‌نامه با تهران هستیم

حجت‌الاسلام اوتارخانی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین هم در این دیدار بر امضای تفاهم‌نامه همکاری تأکید کرد و گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین، مرکزی نوپاست و با توجه به این‌که استان تهران در این زمینه پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است از طریق امضای تفاهم‌نامه می‌توان تجربیات را با سرعت به قزوین انتقال داد.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از برنامه‌هایی که در تهران دنبال می‌شود در قزوین هم طراحی شده و استفاده از تجربیات استان تهران در کاهش هزینه‌ها و اجرای سریع برنامه‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.

 بازدید از واحد طرح و برنامه مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران

در ادامه حجت‌الاسلام اوتارخانی به همراه هیئت همراه از معاونت طرح و برنامه مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران دیدن و با آقای صابر طالبی مدیر این واحد گفتگو کردند.

 طالبی با بیان این‌که گام‌های بلندی برای مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در واحد طرح و برنامه، برداشته شده است، توانمندسازی ائمه جماعات و کارگزاران، جوان‌سازی، شبکه‌سازی، هماهنگ‌سازی نهادها و بهبود و تعالی سازمانی به عنوان بخشی از راهبردهای این مرکز معرفی کرد.

حجت‌الاسلام اوتارخانی هم برنامه محوری را یکی از مهمترین رویکردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین معرفی کرد و گفت: برنامه‌های خوبی در معاونت طرح و برنامه تهران طراحی شده و می‌توان با بومی‌سازی، آن‌ها را در استان قزوین نیز اجرایی کرد.

 بازدید از واحد آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران

حجت‌الاسلام اوتارخانی به همراه هیئت همراه از معاونت آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران بازدید کردند و با حجت‌الاسلام علی نوری در خصوص برنامه‌های این مرکز به گفتگو نشستند.

حجت‌الاسلام نوری در این دیدار بیان کرد: با توجه به تخصصی بودن کارهای مساجد ضروری است نیروی انسانی که در مساجد فعالیت می‌کنند تحت آموزش‌های تخصصی قرار گیرند و برای دستیابی به این هدف وجود واحد آموزش ضروری است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران نظام برنامه‌ریزی آموزشی تنظیم شده و بر اساس آن ائمه جماعات، کارگزاران و خانواده‌های آن‌ها تحت آموزش قرار خواهند گرفت.

این مسئول اضافه کرد: زمینه‌سازی، تکمیل و اتمام دروس حوزوی ائمه جماعات، بسترسازی، تقویت و تعمیق برنامه‌های علمی و پژوهشی برای تعالی امامان جماعت، ارتقای توان مهارتی برای نقش آفرینی در مدیریت مسجد و محوری شدن امامان جماعت از دیگر برنامه‌های آموزشی این معاونت است.

معاونت آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران اظهار کرد: بسته‌های تخصصی آموزشی برای امامان مساجد طراحی شده و در اختیار آن‌ها قرار گرفته است و بسته‌های آموزشی برای امنا و خدام و خانواده‌های آن‌ها نیز در حال طراحی و آماده شدن است.

حجت‌الاسلام اوتارخانی هم در این دیدار با بیان این‌که مدیریت مساجد بدون کار پژوهشی امکان‌پذیر نیست، تأکید کرد: حوزه پژوهش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید بیش از پیش تقویت شود.

1001/پ30/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار