۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
20:05
کد خبر : 8643863
۱۲:۱۰

۱۳۹۴/۱۲/۰۹

برایم بسیار دعا کن و قرآن بخوان

« ای علی وقتی از دنیا رفتم خودت مرا غسل کرده و کفن کن و خودت برای من نماز بخوان و خودت مرا داخل در قبر کن و دفنم کن و خاک قبرم را صاف کن. آنگاه روبروی صورتم و بر بالای قبرم نشسته و برایم بسیار قرآن بخوان و دعا کن چرا که در آن ساعت مرده احتیاج بیشتری از هرزمان دیگر به انس با زنده ها و بازماندگان خویش دارد. و من تو را به خداوند متعال سپرده و وصیّت می کنم در مورد فرزندانم، که درحقّشان خوبی (فراوان) کنی.»

به گزارش سرویس دانشکده حضرت زینب (س) خبرگزاری بسیج،  آنگاه که امام را مظلومانه و با ستم به مسجد بردند حضرت زهرا (سلام ا... علیها) وارد مسجد شد و فرمود:رهاکنید پسر عموی مرا، قسم به آن خدایی که محمد(صلی ا... علیه و آله) را برحق برانگیخت اگر از علی(علیه السلام) دست برندارید ،گیسوان خود را پریشان کرده و پیراهن رسول خدا را بر سر افکنده و در برابر خدا فریاد خواهم زد، یقین بدانید که ناقه صالح در نزد خدا از من گرامی تر و بچه ناقه نیز از فرزندان من قدر و قیمتش زیادتر نبود.
امام علی (علیه السلام) به سلمان فرمود:« سلمان فاطمه را دریاب ، گوئی دو طرف مدینه را می نگرم که به لرزه درآمد، به خدا اگر فاطمه موی خود را پریشان کند و گریبان چاک نماید دیگر مهلتی برای مردم مدینه باقی نمی ماند و زمین همه آنها را در کام مرگبار خود فرو می برد. »
دعا برای گناهکاران امّت
اسماء، همسر جعفر طیّار نقل میکند که: در لحظه های پایانی زندگانی حضرت زهرا (سلام ا... علیها) متوجه آن بزرگ زنان عالم بودم ابتدا غسل کرد و لباسها را تغییر داد و در خانه مشغول راز و نیاز باخدا شد. جلو رفتم فاطمه (سلام ا... علیها) را دیدم که رو به قبله نشسته، و دستها را به سوی آسمان برده چنین دعا می کند: « پروردگارا !بزرگا! به حق پیامبرانی که آنها را برگزیدی و به        گریه های حسن و حسین در فراق من ، از تو می خواهم از گناهکاران شیعیان من و شیعیان فرزندان من درگذری.
حضرت زهرا (سلام ا... علیها) به یکی از فرزندان سفارش فرمود: در خدمت مادر باش زیرا بهشت زیر پای مادران است.
حضرت فاطمه (سلام ا... علیها) همانا خوشبخت به معنای تمام و واقعی آن کسی است که علی (علیه السلام) را در زندگی خویش و پس از مرگش دوست بدارد.
صفات شیعیان و پیروان اهل بیت
یکی از پیروان اهل بیت(علیهم السلام) در شهر مدینه همسرش را خدمت حضرت زهرا (سلام ا... علیها) فرستاد تا بپرسد: آیا شوهرم از شیعیان شما می باشد یانه؟
حضرت زهرا (سلام ا... علیها)پاسخ کلّی داد و فرمود: « اگر به آنچه به شما امر می کنیم، عمل می کنی و از آنچه شما را برحذر می داریم ، دوری می کنی از شیعیان مایی والاّ هرگز!! »
آن شخص پس از شنیدن پاسخی کلّی ، مضطرب شد و با توجه به ضعفها و سستی های خود گفت : وای برمن که همیشه در آتش جهنّم خواهم بود، همسرش نگرانی و زاری او را با سخنان مطرح شده، خدمت حضرت زهرا بازگو نمود حضرت فاطمه (سلام ا... علیها) پاسخ داد:
 «به همسرت بگو چنین نیست ( که او قضاوت کرده است) شیعیان ما از بهترین افراد اهل بهشت و همه دوستان ما و دوستانِ دوستان ما و دشمنانِ دشمنان ما همه در بهشت خواهند بود. آری کسی که باقلب و زبان تسلیم ما اهل بیت شده ، امّا از اوامر ما سرپیچی کند و نواهی و مورد پرهیز را محترم نشمرد از شیعیان واقعی ما نخواهد بود . گرچه این گروه نیز پس از پاک شدن از گناهان و تحمل مشکلات روز قیامت و قرارگرفتن اندک زمانی در طبقات بالای جهنّم و چشیدن عذاب، اهل بهشت خواهند بود و ما به خاطر دوستی شان با ما نجاتشان داده و آنان را به پیشگاه خودمان انتقال خواهیم داد.»
قسمتی از وصیت نامه حضرت زهرا (سلام ا... علیها)
« ای علی وقتی از دنیا رفتم خودت مرا غسل کرده و کفن کن و خودت برای من نماز بخوان و خودت مرا داخل در قبر کن و دفنم کن و خاک قبرم را صاف کن. آنگاه روبروی صورتم و بر بالای قبرم نشسته و برایم بسیار قرآن بخوان و دعا کن چرا که در آن ساعت مرده احتیاج بیشتری از هرزمان دیگر به انس با زنده ها و بازماندگان خویش دارد.
و من تو را به خداوند متعال سپرده و وصیّت می کنم در مورد فرزندانم، که درحقّشان خوبی (فراوان) کنی.»
حضرت فاطمه (سلام ا... علیها) فرمودند : نزدیکترین حالتی که زن نسبت به خداوند دارد زمانی است که ملازم خانه خویش گردد. (از دید نامحرمان به دور باشد)
پی نوشت ها:
کتاب عوالم ، ج 11 ،ص 211 و مناقب ابن شهرآشوب ، ج 3 ، ص118
ذخائر العقبی ، ص 53
بحارالانوار ، ج82 ، ص27- مستدرک الوسائل ، ج2 ،ص339 ، ح 2133- الانوار البهیّة ، ص60
بحارالانوار ج65، ص 155 و تفسیرالبرهان ، ج 4 ، ص 21
ینابیع المودّه ، ص 213- العمدة ، ص200- بشارةالمصطفی ، ص149- دلائل الامامه ، ص7
مسنداحمد و کنزالعمال ، ج16، ص 426
بحارالانوار ج100،ص 250 ، ح 40- العدد القویّه ، ص 224
انتهای پیام/







گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید