به گزارش سرویس جامعه پزشکی
خبرگزاری بسیج، محققان
دریافتند روزانه نوشیدن مقدار زیادی قهوه، به صورت بالقوه در کاهش خطر
ابتلا به بیماری مهلک اماس موثر است.
کارشناسان میگویند: روزانه مصرف ۹۰۰ میلی لیتر قهوه، موجب کاهش حدود ۳۰
درصد خطر ابتلا به بیماری ام اس میشود، زیرا کافئین خاصیت محافظت عصبی یا
نورونی دارد و پاسخهای التهابی در بدن را سرکوب میکند.
در این مطالعه، شمار زیادی از افراد بزرگسال مبتلا به ام اس و غیر
مبتلایان، از نظر مقدار و مدت زمان مصرف قهوه مورد بررسی قرار گرفتند؛ سپس
محققان در بیمارانی که در آغازین مراحل ابتلا به ام اس بودند و زمان قبل
از بروز علائم بیماری، میزان دریافتی قهوه را تخمین زدند و با افراد سالم
مقایسه کردند.
نتایج حاصل شده نشان داد، علاوه بر در نظر گرفتن سایر فاکتورهای موثر بر
بیماری، خطر ابتلا به ام اس همواره برای افرادی که روزانه کمتر قهوه
مینوشند، زیاد است.
نوشیدن قهوه هم در مرحله بروز علائم بیماری و هم ۵ تا ۱۰ سال قبل از شروع
بیماری در کاهش خطر ریسک ابتلا به اماس اثرگذار است؛ برای افرادی که
معمولا روزانه ۶ فنجان قهوه مینوشند، ۲۸ تا ۳۰ درصد کمتر خطر بروز بیماری
نسبت به افرادی که اصلا عادت به نوشیدن قهوه ندارند، دیده میشود.
مولفانی که در مجله نورولوژی، مجله جراحی مغز و اعصاب و روانپزشکی مطالبی
را نوشتهاند، تاکید دارند این مطالعه کاملاً به صورت مشاهدهای بوده و
هنوز هیچ نتیجهگیری قطعی از علت و معلول آن گرفته نشده است؛ اما
دانشمندان معتقدند همانگونه که در مطالعاتی که بر روی حیوانات دچار بیماری
ام اس دیده شده بود، افزایش مصرف قهوه برابر با کاهش خطر ابتلا به بیماری
مالتیپل اسکلرروسیس یا ام اس است.
لازم به ذکر است؛ در این مطالعه، محققانی از دانشگاه کارولینسکای استکهلم،
جان هاپکینز مریلند و دانشگاه کالیفرنیای برکلی شرکت داشتند و تاکید دارند
مطالعات بیشتر هنوز اجتنابناپذیر است.
منبع: روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت