۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
19:50
کد خبر : 8731383
۰۹:۰۲

۱۳۹۵/۰۶/۰۱
دبیر فرهنگستان علوم پزشکی:

پیشرفت جامعه پزشکی در گرو اجرای دستورات مقام معظم رهبری است

دبیرفرهنگستان علوم پزشکی گفت:برای پیشرفت جامعه پزشکی کشور باید در چارچوب ۱4بند سیاست ابلاغیه مقام معظم رهبری ایران را به اوج ترقی برسانیم و با همفکری با وزارت بهداشت پیاده‌سازی این سیاست‌ها را اجرایی کنیم.

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، سیدمحمدرضا کلانترمعتمدی، رئیس بخش جراحی عمومی و جراحی عروق بیمارستان شهدای تجریش با تبریک روز پزشک به تمامی پزشکان کشورمان درباره چگونگی پیشرفت روزافزون جامعه پزشکی ایران به 14 بند سیاست ابلاغیه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: باید در چارچوب این سیاست‌ها حرکت کنیم تا ایران را به اوج ترقی برسانیم.

دبیر فرهنگستان علوم پزشکی تأکید کرد: در این سیاست تمام نکات مورد نیاز نوشته شده است که ما نیز در فرهنگستان علوم پزشکی این دستور کار خود قرار داده‌ایم و با همفکری با وزارت بهداشت نحوه پیاده‌سازی این سیاست‌ها را طراحی و اجرایی کنیم تا پزشکی ما سرآمد دنیا باشد.

این فوق‌ تخصص جراحی عروق ادامه داد: اوایل انقلاب که بنده از آمریکا به ایران آمدم شرایط به گونه‌ای بود که 6000 پزشک هندی در ایران مشغول انجام وظیفه بودند در حالی که در مناطق مختلف مثل ایلام فقط یک پزشک ایرانی وجود داشت یا اصلاً پزشکی نداشیتم.

دبیر فرهنگستان علوم پزشکی توضیح داد: پزشکانی که در کشور هند تربیت شده و در کشور ما کار می‌کردند در سطح علمکرد بسیار پائینی قرار داشتند به طوری‌که در حال حاضر پرستاران ما در سطح خیلی بالایی از اطلاعات علمی و پزشکی نسبت به پزشکان آن زمان هستند.

وی افزود: همچنین امروزه از نظر رشد مقالات علمی و پزشکی در دنیا دارای جایگاه بالایی قرار داریم و از طرفی آمار اعزام بیمار به خارج از کشور در سطح خیلی پائینی قرار دارد.

مدیر گروه جراحی عروق دانشگاه شهید بهشتی توضیح داد: در اوایل انقلاب شورای عالی پزشکی برای شناسایی و موافقت برای اعزام بیمارانی که بر اساس ضرورت نیاز به درمان در خارج از کشور داشتند تشکیل شده بود و خاطرم هست که در آن زمان 40 میلیون دلار ارز برای این بیماران صرف شد، در صورتیکه در همان شورای عالی پزشکی 3 سال قبل زیر 2میلیون دلار ارز صرف شده است و در حال حاضر هیچ نوع خدمات پزشکی وجود ندارد که داخل کشور ارائه نشود.

کلانترمعتمدی، با بیان مهمترین خدمات پزشکی که طی سال‌های قبل در داخل کشور ارائه شده است، تصریح کرد: تجربه برخورد با مجروحین جنگی یکی از مباحثی است که در سال‌های گذشته دنیا را به تعجب وادار کرده است.

وی افزود: مقاله بنده تحت عنوان طراحي رسيدگي به مجروحين جنگي Intensive care for war casualties كه موردتوجه جهانيان قرار گرفت و آن را تحت عنوان  ATLSتوسط كالج جراحان آمريكا (ACS) براي مصدومين مورد استفاده قرار دادند كه هنوز مورد استفاده است.

پیشرفت در ارائه خدمت به مجروحین جنگی یکی از مهمترین شاخص‌های جامعه پزشکی

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه پیشرفت در ارائه خدمت به مجروحین جنگی یکی از مهمترین شاخص‌های جامعه پزشکی در دوران بعد از انقلاب بوده است، انجام جراحی عروق و برخورد با ضایعات عروقی را نیز از دیگر موارد مهمی دانست که طی این سال‌ها جامعه پزشکی ایران از نظر علمی به آن دست یافته است و خدمات پزشکی انجام شده در ایران را نسبت به آنچه که در امریکا و انگلستان ارائه می‌شود در سطح بهتری عنوان کرد.

استفاده از زالو در طب سنتی مورد قبول نیست

مدیر گروه جراحی عروق دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به جایگاه طب اسلامی در جامعه پزشکی ایران وجود افراد سودجو را آفتی برای شأن طب اسلامی و سنتی دانست و گفت: به عنوان مثال استفاده از زالو در طب سنتی مورد قبول نیست در حالی‌که در بعضی موارد شاهد این اتفاق هستیم که عوارض خطرناکی نیز در پی داشته است و هیچ بیماری حتی در طب سنتی وجود ندارد که درمان آن زالو انداختن باشد؛ این موضوع در بین مردم به اشتباه رایج شده است.

رئیس بخش جراحی عمومی و جراحی عروق بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه طب سنتی دارای جایگاه خاصی است و نه تنها طب جدید آن را نفی نمی‌کند بلکه در حال حاضر تمام مسائل علمی مربوط به طب سنتی مورد استفاده قرار دارد گفت: جداسازی این دو مقوله از همدیگر بی‌معناست و اگر مطلب علمی در طب سنتی وجود دارد وظیفه اساتید است که آن را به دانشجوی پزشکی آموزش دهد.

دبیر فرهنگستان علوم پزشکی در پایان گفت: از سال 1332 که از دانشکده پزشکی تهران فارغ‌التحصیل شده‌ام تا به امروز به طبابت مشغول هستم و ماندگارترین خاطراتم به دوران جنگ برمی‌گردد و آنچه در زمان جنگ برایم لذت‌بخش بود، نجات جان مجروحین جنگی رو به مرگ بود که با عمل جراحی می‌توانستیم آنها را احیا کنیم.

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید