۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
19:03
کد خبر : 8732966
۰۹:۳۵

۱۳۹۵/۰۶/۰۳
پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی برگزار می‌کند

اولین دوره آموزش مجازی داکینگ مولکولی(Molecular Docking)

پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی اولین دوره آموزش مجازی داکینگ مولکولی (Molecular Docking) را برگزار می‌کند.
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، داکینگ روشی است که جهت گیری ترجیحی (Preferred orientation) یک مولکول نسبت به دیگری را زمانی که به یکدیگر متصل می شوند تا کمپلکسی پایدار را شکل دهند، پیشگویی می کند یا به عبارتی روش کلیدی در پیش­ بینی ساختار کمپلکس رسپتور-لیگاند در فرایند کشف داروها و ترکیبات پیشرو جدید، داکینگ مولکولی نامیده می­ شود.

این تکنیک برای اولین بار اواخر سال ۱98۰ مورد استفاده قرار گرفت و امروزه به طور گسترده به عنوان ابزار جستجوی مجازی در مراحل اولیه فرایند توسعه دارو به کار برده می­ شود؛ علاوه بر این، روش داکینگ مولکولی روشی ارزشمند برای شناخت بهتر برهم ­کنش ­های رسپتور-لیگاند است؛ با پیشرفت علوم و تکنولوژى، استفاده از علوم بین رشته اى مانند بیوانفورماتیک رشد روز افزونى داشته است و این امر به علت امکان صرفه جویى در وقت و هزینه مى‌باشد؛ همچنین استفاده از تکنیک هاى بیوانفورماتیک، تحقیقات و مطالعاتى را که عملا از نظر آزمایشگاهى انجام آن امکان پذیر نیست را میسر مى‌سازد.

اهداف:
ایجاد توانایی در دانش پذیران به منظور آشنایی با تکنیک های طراحی دارو، آشنایی با انواع روش های داکینگ، توانایی در آنالیز و تفسیر نتایج داکینگ، توانایی در طراحی و تعریف پروژه های تحقیقاتی طراحی دارو، طراحی و بکارگیری روش داکینگ در جهت کشف و طراحی دارو جدید.

مخاطبان دوره:

محققین، فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته های علوم زیستی پایه و بالینی، داروسازی و پزشکی و کشاورزی.

نحوه برگزاری:

دوره آموزشی داکینگ مولکولی صرفا مجازی بوده در 5 جلسه 4 ساعته از سوی پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی بسیج جامعه پزشکی ارائه می‌شود؛ لازم به ذکر است از فراگیران در پایان، آزمون به صورت اینترنتی توسط سامانه آزمون پژوهشکده گرفته خواهد شد و به افرادی در آزمون پایانی موفق به کسب حداقل 60درصد نمره کل شوند، مدرک معتبر (Bioinformatics operator in molecular docking )  به زبان انگلیسی از پژوهشکده اعطاء می‌شود؛ همچنین در صورتی که  فراگیری حدنصاب لازم را کسب ننماید می بایست مبلغ 500/000 ریال هزینه جداگانه شرکت در آزمون مجدد را پرداخت کرده و در صورت کسب نمره حداقل مذکور، مدرک دریافت نماید. این امکان فقط یک بار تکرار می شود و در صورت عدم کسب نمره حداقل، هیچ گونه مدرکی برای فراگیر صادر نخواهد شد.

استاد دوره: دکتر سید شهریار عرب، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

سرفصل دوره آموزش داکینگ مولکولی:

آشنایی با بیوانفورماتیک مقدماتی و لینوکس

آشنایی با بانک اطلاعاتی ساختاری پروتئین ها (Protein Data Bank)

معرفی فرمت ذخیره سازی اطلاعات ساختار مولکولها

نرم افزارهای نمایش ساختار مولکولی

آشنایی با مبانی سیستم عامل لینوکس و فرامین ترمینال

نحوه اتصال به سرور از طریق اینترنت ( نرم افزارهای putty  و winscp)

داکینگ مولکولی - پروتئین و لیگاند

معرفی داکینگ:

(Rigid Docking)

کار با نرم افزار  Autodock و نرم افزار MGLTools

آماده سازی اولیه فایلهای ورودی

اجرای Autogrid و Autodock

آنالیز نتایج:

(Flexible Docking)+ آنالیز

معرفی نرم افزار Ligplot

داکینگ مولکولی - غربالگری مجازی

دیتابیس مولکولهای دارویی

کار با نرم افزار Autodock Vina جهت Virtual Screening

لازم به ذکر است، هزینه دوره دو میلیون ریال، معادل دویست هزارتومان است.

قابل توجه داوطلبان گرامی: به هیچ عنوان وجه پرداختی قابل استرداد نیست.

 وسایل مورد نیاز داوطلبان جهت شرکت در دوره:

 اینترنت با سرعت حداقل 256 Kbps
 داشتن اسپیکر و میکروفون
 Webcam

شروع دوره: 4 مهرماه 1395

ساعت 9 الی 13 روزهای فرد (یک شنبه، سه شنبه)

مدت زمان دوره :  ۲۰ ساعت

در صورت وجود سوال یا ابهام داوطلبان می‌توانند در ساعات اداری (8 الی 16) با شماره تلفن 02166904493 تماس حاصل کنند، یا از طریق آیدی YM_RA@ از طریق سامانه تلگرام در تمام ساعات شبانه روز پیام خود را برای مدیریت پورتال ارسال کنند.

قابل توجه داوطلبان: قبل از ثبت نام در دوره می‌بایست در سایت عضو شوید.




گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید