به گزارش سرویس بسیج حقوقدانان خبرگزاری بسیج، در سومین روز اردوی جهادی بسیج حقوق دانان نشستی با عنوان "کارگاه توانمند سازی و آموزش حقوق شهروندی" با هدف ارتقای آگاهی های حقوقی معلمان شهرستان مریوان در ساختمان آموزش و پرورش شهرستان مریوان برگزار شد.
دراین نشست که با هماهنگی مسول بسیج حقوقدانان شهرستان مریوان برگزار شد افرادی چون امام جمعه شهرستان مریوان، مسئول نمایندگی ولی فقیه ،مدیر آموزش و پرورش این استان، فرمانده بسیج فرهنگیان سپاه مریوان و رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور و جمعی از وکلای پایه یک دادگستری حضور داشتند و به سخنرانی در ارتباط با موضوعاتی چون حقوق خانواده، امربه معروف و نهی از منکر و حجاب و عفاف پرداختند.
در بخش نخست این نشست امام جمعه شهرستان مریوان در ارتباط با موضوع حجاب و عفاف سخنرانی کردند.وی در مهم ترین بیانات خود به مسایل روز و همچنین رعایت حجاب و عفاف دوسویه هم از جانب مرد و هم زن اشاره کردند.
در بخش دوم، نماینده ولی فقیه سپاه پاسداران، حجت الاسلام احمدی سخنرانی خود را حول محور "اقتصاد مقاومتی" ایراد کردند و به این نکته اشاره کردند که در طی ۳۷ سال انقلاب اسلامی ما هنوز نتوانسته ایم یک الگوی منظم و مداوم در اقتصاد و حتی در فرهنگ ایجاد کنیم که البته این میراثی است که از زمان شاه بوده و تا کنون نیز ادامه یافته است.
وی در ادامه بیان کردند که دهه چهارم نظام جمهوری اسلامی دهه پیشرفت و توسعه نامگذاری شده است و در همین راستا اصل ۴۴ قانون اساسی برای اقتصاد ابلاغ شد و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و ستد چشم انداز آن نیزمطرح گشت تا نظام جمهوری اسلامی بتواند در ریل توسعه و پیشرفت بیش از پیش گام بردارد.
در ادامه و در جمع بندی صورت پذیرفته ایشان اساس الگوی واحد رهبر معظم انقلاب را در مورد اقتصاد مقاومتی و ویژگی های آن بیان داشته و اظهار کردند: اقتصاد مقاومتی یک الگوی علمی متناسب با کشور خودمان است که اقتصادی داخلی و درون زا و مردم بنیاد است و به گونه ای که خودش تولید میکند و خود نیز به مصرف میرساند و عدالت محور و خود باوری نیز در آن رایج است و در مقابل هر تحریمی دست به مقاومت میزند.
نماینده ولی فقیه سپاه پاسداران در مریوان با اشاره به تولیدات و استعدادها و دستآوردهای داخلی افزود: تنها راه فرار از این رکود اقتصادی توجه به همین محصولات و تولیدات داخلی از قبیل سنگ های معدنی و نفت و انرژی و مواد خام و پارچه و چای و....است که با استفاده از همین الگوی واحد اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب تحقق یافتنی است.
در انتهای این نشست سخنرانی توسط یکی از وکلای پایه یک دادگستری استان تهران با موضوع حقوق و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر در قانون مدنی انجام شد که وی شاخص ترین رفتار اخلاقی را ر نظام خانواده حسن معاشرت و رعایت عفت و پاکدامنی توصیف کردند.
وی خاطر نشان کرد که به موجب ماده ۱۱۰۳ از قانون مدنی زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگر هستند و هرچند حسن معاشرت یک مقوله اخلاقیست اما در فقه و قانون ما دور از ذهن نیست و در مواد ۱۱۰۲ تا ۱۱۱۸ در قانون مدنی بدان اشاره شده است که در صورت تخلف هر یک از زوجین بر اساس آن برخورد خواهد شد.
این وکیل دادگستری عفت و پاکدامنی را از دیگر شاخص های رفتار اخلاقی در نظام خانواده دانستند و به فوایدی چون عزت و سربلندی جامعه، پاکی اعمال و استحکام بنیان خانواده و آرامش روانی اشاره کردند.
در پایان این نشست نیزوکیلای بسیجی حقوقدان به مدت دو ساعت به ارائه مشاوره حقوقی رایگان پرداختند و مسائل حقوقی اهالی مریوان را حل کردند.
گفتنی است امروز ۱۰ پروژه عمرانی سازمان بسیج حقوق دانان نیز در چند روستای مریوان آغاز گردید که این پروژه ها متعلق به ۱۰ خانوار از محرومان منطقه هستند.