۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
19:19
کد خبر : 8745414
۰۸:۰۹

۱۳۹۵/۰۶/۲۷
یک جامعه‌شناس در گفتگو با «بسیج»:

قلیان کشیدن در ایران خانوادگی شده است

فیاض بابیان اینکه مصرف قیلیان در جامعه و خانواده‌ها امری عادی شده است، تشریح کرد: متأسفانه استفاده از قلیان در کشور به‌صورت خانوادگی باب شده است.

دکتر حسین فیاض جامعه‌شناس و پژوهشگر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بسیج در خصوص افزایش مصرف سیگار و قیلیان در میان جوانان و نوجوانان و تأثیرات سو آن بر جامعه گفت: اگرچه مصرف سیگار در کشور رو به افزایش نداشته و در بعضی سال‌ها کاهش هم یافته است، اما در مقابل مصرف قلیان در بین نوجوانان و به‌خصوص دختران رایج شده است که این بسیار نگران‌کننده است.

وی بابیان اینکه مصرف قیلیان در جامعه و خانواده‌ها امری عادی شده است، تشریح کرد: متأسفانه استفاده از قلیان در کشور به‌صورت خانوادگی باب شده است. یعنی، پدران و مادران به‌راحتی همراه فرزندان قلیان مصرف می‌کنند؛ درصورتی‌که همان خانواده در مقابل مصرف سیگار توسط فرزند خود شدیداً واکنش نشان می‌دهند.

فیاض با اشاره به اینکه مصرف قیلیان و سیگار هر دو آسیب‌زا هستند و فرقی باهم ندارند، افزود: کشیدن یک قلیان برابر با مصرف ۱۰۰ نخ سیگار است و افرادی که در مجاورت دود قلیان قرار می‌گیرند، به‌اندازه ۱۰ نخ سیگار دود می‌خورند.

وی بابیان اینکه مصرف قیلیان برای دختران بیشتر از پسران مضر است، خاطرنشان کرد: انواع سرطان‌ها مانند سرطان ریه،‌ لب و دهان و حنجره،‌ مری و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم و زخم‌های گوارشی , برگشت اسید معده به مری پیری زودرس گرفتگی عروق ازجمله عوارض خوش‌خیم استفاده از سیگار و قلیان هستند.



گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید