دخالت بی هنران و سیاستمداران در عرصه هنر، آن را به ابتذال کشانده است
حسین نجفی افزود: به واقع فرهنگ و هنر ازنوع دستوری نیستند و آثار فرهنگی کالای تولیدی هم نیستند که بتوان با دستور کسی در مدت مشخصی آن را تولید کرد. به همین خاطر است که فیلم های سفارشی فیلم هایی بی مایه و مطابق با خواست سیاستمداران است و این فیلم ها جذابیتی برای مردم ندارند.
وی اظهار داشت: مدیر فرهنگی کسی است که فضای تولید اثر فرهنگی و هنری را فراهم می کند نه اینکه بخواهد انتظارات غیر فنی و نامعقول خود را در تولید اثر های هنری دخیل کند.
جامعه شناس جبهه انقلاب ادامه داد: اگر بخواهم مثالی بزنم، می توان به دیدار رهبر معظم انقلاب با شعرا و مادحین و فیلسازان و... اشاره کرد. رهبر انقلاب در اینجا به مثابه یک مدیر فرهنگی نه در روند اشعار دخالت دارد و نه بر کسی امر می کند که چه شعری را بگوید و یا درباره چه چیزی شعر بگوید.
نجفی تصریح کرد: در محیطی که متعلق به هنرمندان است، ایشان یک نقد متعهدانه را دارند و اجازه می دهند تا شعرا خود درباره روند کارهایشان و ضعف و قوت سروده هایشان به قضاوت بنشینند.
جامعه شناس جببه انقلاب با بیان این که یکی دیگر از آسیب های جدی فرهنگ و هنر انقلاب، فهم نشدن آن هاست، تصریح کرد: علت این امر نیز در مسند نشستن غیر فرهنگیان در مناصب فرهنگی و هنری است.
وی افزود: این امر باعث می شود تا کسانی که باید متصدیان فرهنگ انقلابی فهمیده شوند، فهم نشوند و در حاشیه قرار بگیرند و افراد کم مایه بتوانند بدون داشتن صلاحیت های هنری، آثاری نازل بسازند و در آخر امر این آثار نازل باعث صدمه به ساحت فرهنگ می شود.
نجفی در ادامه تشریح کرد: به نظر من آسیب دیگری که فرهنگ و هنر ما را تهدید می کند انتظار سیاستمداران از هنرمندان به مثابه یک کارگر است.
وی در پایان افزود: به واقع فهم ناروای سیاستمداران که فکر می کند سینما، شعر و یا هر جلوه دیگری از هنر، یک کارگاه تولیدی است و چون برای مناسبت های مختلف انتظار تولید آثار هنری و فرهنگی را دارند، خواسته یا ناخواسته به تولید آثار میان مایه دامن می زنند و خود باعث انحراف جریان اصیل فرهنگی از وظیفه خود می شوند.