به گزارش خبرگزاری بسیج، حمیدرضا مقدمفر مشاور فرهنگی رسانهای فرمانده کل سپاه در پاسخ به این پرسش که آیا فیلم «ماجرای نیمروز» را در جشنواره فیلم فجر دیده است یا خیر، اظهار داشت: بله و به نظرم بسیار فیلم خوب و قابل دفاعی است، باید تبریک گفت؛ هم به آقای سیدمحمود رضوی که دومین کار ایشان بعد از سیانور در این ژانر است و هم به عوامل فیلم از جمله کارگردان.
وی در پاسخ به این پرسش که فیلم چقدر مبتنی با واقعیت است، گفت: فیلمنامه را پیش از ساخت دیده بودم و با آن مشاهداتی که در انقلاب داشتیم، به نظرم خیلی کار واقعی است، مخصوصاً برای ما که آن روزگار را درک کردیم. این واقعی بودن فقط به متن فیلم منحصر نمیشود، فیلمبرداری و تکنیک فیلم هم به گونهای است که آن را واقعیتر کرده است.
مقدمفر افزود: به نظرم داستان، داستانی است که حس دیدن فیلم مستند را دارد، نه یک فیلم بلند داستانی. بنابراین اصل فیلم کاملاً قابل استناد و به دور از دروغ یا حتی غلو است. مهمتر این است که جرأت کردهاند و به بحث منافقین در مدیوم سینما پرداختهاند.
این تحلیلگر ارشاد انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه سوژههای دیگری از این دست برای فیلمسازی پیشنهاد میدهد، اظهار داشت: بیش از یکصد سوژه اینچنینی برای ارائه دارم که جا دارد برایش فیلم ساخته شود که حتی بیش از «سیانور» و «ماجرای نیمروز» جذابیت دارد.
این استاد دانشگاه افزود: به نظرم هنر باید درباره «8 شهریور» و «7 تیر» حرف بزند. کار دشواری هم نیست، چون آدمهای آن دوران هنوز زنده هستند و با یک پژوهش کوتاه و قلم خوب، میتوان فیلمنامهای نوشت که به فیلم تبدیل شود.
مردم باید درباره این رخدادهای واقعی مطلع شوند و چنین نباشد که جوان ما از عقبه ماجرای بمبگذاری و دلیل شهادت شهیدان رجایی و باهنر بیخبر باشد.
وی اظهار داشت: اخیراً حضرت آقا بحث «نفوذ» را مطرح کردهاند، ما از اول انقلاب درگیر این موضوع بودیم، اما تا الان چند فیلم درباره عناصر نفوذی ساخته شده است؟! در همین فیلم «ماجرای نیمروز» یک اشاره کوچک به مسعود کشمیری دارد و عبور میکند.
مقدمفر خاطرنشان کرد: دهها موضوع درباره نفوذ وجود دارد، مثلاً فرمانده نیروی دریایی ارتش (ناخدا افضلی) را داشتیم که نفوذی حزب توده بود و اعدام شد. نفوذیهای متعددی در سیستم داشتیم که برخی خرابکاری و برخی کارهای امنیتی و ... کردند، باید اینها را در قالب فیلم نشان دهیم.