روسها علاقمند به ورود فناوری نانو از طریق ایران به این کشور می باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، کارشناس دفتر فناوریهای علمی رئیس جمهور در نشست با جمعی از اعضاء هیات نمایندگان اتاق زنجان و کارشناسان حوزه تجارت سازمانها و نهادهای اقتصادی استان زنجان، با اشاره به سوابق فعالیتهای خود در حوزه تجارت خارجی بلاخص کشور روسیه مهمترین محورهای همکاری با این کشور را در حوزه تجارت خارجی تشریح نمود.
دکتر سمیه پسندیده عمده ترین دلایل عدم موفقیت تجار ایرانی در مقایسه با تجار ترک، ارمنی و آذربایجانی را عدم صداقت، نبود کیفیت مناسب کالاهای ایرانی، بسته بندی نا مناسب، پایین بودن سطح حمایتهای دولتی از تجار و نهایتاً محدودیتهای گمرکی دانست و افزود: روسها جهت افزایش مرادات تجاری با طرف ایرانی نیازمند حصول اطمینان از حضور بلند مدت ایرانیها می باشند چرا که سایر شرکای این کشور که عمدتا تجار ترک و آذربایجانی هستند به تعهدات خود در قبال روسها پایبندند.
این فعال اقتصادی با اشاره به حضور هیات تجاری اتاق زنجان در روسیه طی سالهای گذشته اذعان نمود اعزام چنین هیاتهایی می تواند زمینه ساز آشنایی تجار ایرانی و روسی را فراهم نموده و منجر به گسترش مناسبات تجاری فی مابین گردد.
وی با اشاره به وابستگی کشور روسیه به واردات مواد غذایی اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک می تواند از سوی تجار زنجانی بعنوان یکی از محورهای توسعه همکاری های فی مابین باشد از سوی دیگر روسها علاقمند به ورود فناوری نانو از طریق ایران به این کشور می باشند.
کارشناس دفتر فناوریهای علمی رئیس جمهور با اشاره به نحوه حمایت دولت روسیه از تجار کشورش اظهار داشت دولت روسیه با ایجاد کارگاه مشترک تولیدی در خاک کشورش و همچنین ارائه تسهیلات مناسب با ایجاد کارگاههای اینچنینی از واردات محصولات خودداری مینماید از اینرو تجار علاقمند به حضور در کشور روسیه می تواند با ایجاد کارگاههای تولیدی مشترک در این خصوص فعالیت نمایند .
در ادامه مقدم فرد نائب رئيس اتاق زنجان نیز در این نشست ضمن معرفی پتانسیلها و توانمندیهای استان زنجان اظهار داشت وجود شرکتهای واسطه ای برای تجار زنجانی در خاک روسیه عامل عدم موفقیت و تغییر روند صادرات به این کشور است و هدف و تمایل تجار زنجانی حرکت به سمت تجارت گروهی است.
همچنین نائب رئیس اتاق زنجان ازعلاقمندی تجار زنجانی جهت انجام سرمایه گذاریهای مشترک در خصوص مواد غذایی ، پوشاک ، تکنولوژی و ساختمانی در روسیه خبر داد.
ضرغام یکی دیگر از اعضاء هیات نمایندگان اتاق زنجان نیز در این جلسه با اشاره به سابقه فعالیتهای تجاری بازرگانان ایرانی اظهار داشت ما خواستار توسعه و تحکیم روابط تجاری با کشور روسیه هستیم چراکه در حال حاضر صادرات محصولات مختلف کشاورزی به این کشور از سوی تجار ایرانی در حال انجام است.
عضو هیات نمایندگان اتاق زنجان در ادامه بااشاره به وضعیت جغرافیای استان زنجان در خصوص تولید محصولات کشاورزی گفت: با توجه به حجم و کیفیت محصولات غذایی استان وتولید محصولات ارگانیک قطعاً ما می توانیم این اطمینان را به روسها بدهیم که توانایی حضور بلندمدت در بازارهای این کشور را داریم.
وی با اشاره به وجود محدودیتهای سیاستی و عدم وجود شفافیت در روابط حاکم بر تجارت روسیه گفت تجار ایرانی متاسفانه قادر به حضور مستقیم در بازارهای روسیه بدون دخالت واسطه ها نیستند.
وی خواستار ایجاد یک شبکه تجاری مطمئن و امن برای گسترش تجارت بدون دخالت واسطه های تجاری شد. ضرغام با اشاره به توانمندیهای شرکتهای زنجانی درحوزه راهسازی ، سد سازی و ساختمان آمادگی استان زنجان را جهت صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور روسیه اعلام نمود و گفت ما آماده فعالیت در اقصی نقاط روسیه هستیم.
در پایان مقرر گردید اتاق زنجان مجموعه ای از توانمندیها و علاقمندیهای صادراتی خود را به انضمام نوع و حجم صادرات محصولات به این کشور اعلام نماید تا با ایجاد یک تعامل دو جانبه ضمن بازاریابی محصولات استان زمینه حضور تجار زنجانی در این کشور را فراهم گردد.
دکتر سمیه پسندیده کارشناس دفتر فناوریهای علمی رئیس جمهور با جمعی از اعضاء هیات نمایندگان اتاق زنجان و کارشناسان حوزه تجارت سازمانها و نهادهای اقتصادی استان درمحل اتاق بازرگانی زنجان دیدار و گفتگو نمود .