آسیب شناسی گرایش جوانان کوثری به قلیان سراها؛

هر قدم یک قهوه خانه

همه ساله با ورود به فصل سرما برخی از جوانان با دایر کردن قهوه خانه های سنتی و قلیان سراها در منطقه محروم و کم درآمدی همچون کوثر برای کسب درآمد و پُر کردن اوقات فراغت خود اقدام می کنند.
کد خبر: ۸۸۲۵۶۶۹
|
۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از کوثر به نقل ازکوثرخبر، شهرستان کوثر در جنوب استان اردبیل از جمله شهرستانهایی است که اهالی با درآمد اندک اقتصادی، به شغل کشاورزی می پردازند.

این منطقه کوهستانی و سردسیر که برف، باران و سردی هوا بیش از 5 ماه میهمان اهالی است؛ با مشکلاتی همچون مهاجرت، بیکاری، اعتیاد، طلاق و دیگر معضلات اجتماعی دست و پنجه نرم می کند.

در پس این معضلات اجتماعی با ورود به فصل سرما و کمبود امکانات تفریحی و رفاهی، شاهد ظهور قهوه خانه های سنتی و رشد قارچ گونه قلیان سراها در سطح شهر گیوی و همچنین در روستاها هستیم؛ بطوری که اگر بدون اغماض سخن بگوییم در هر چند قدم یک قهوه خانه سنتی در سطح شهر به چشم می خورد.

مطالب بسیاری در این خصوص نوشته شده و تنها دغدغه نگارنده آسیب شناسی این معضل و چرایی حضور جوانان در این اماکن است که متاسفانه همه معضلات مذکور دست به دست هم داده تا در سایه بی توجهی مسئولین، رکود اقتصادی، نبود اماکن تفریحی و رفاهی روز به روز شاهد تجارت! قلیان سراها و حضور حداکثری جوانان منطقه در این اماکن باشیم.

واژه اوقات فراغت به معنی کسب آرامش و لذت است و متاسفانه این روزها همین اوقات فراغت تهدیدی برای گنجیه عظیم نیروی جوان بشمار می آید؛ هر چند لذت و آرامش را می توان در دیگر عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی معنی کرد اما متاسفانه در شهرستان کوثر نه زمینه ای برای لذت بردن وجود دارد و نه انگیزه و هدفی برای فرهنگ سازی و نهادینه ساختن آرامش در جامعه مطرح می شود.

استفاده از قلیان معطر بصورت عرف، دیگر قبحی ندارد، دختران و پسران نوجوان بی آنکه قلیان معطر را وصله ای ناجور برای دوران نوجوانی و زمینه ساز انواع بیماری های ریوی بدانند با این مروج مرگ با طعم دوسیب و توت فرنگی کنار آمده اند و بی محابا در گوشه و کنارخیابانها، پارکها و قلیان سراها استعمال می کنند.

در این میان نباید صورت مسئله را پاک کرد و تنها جوانان را مقصر اصلی گرایش به قلیان و قلیان سراها عنوان کرد؛ همان گونه که مطرح شد جوان به دنبال لذت و آرامش است و چه بسا این اماکن را برای بها دادن به این خلق و خوی خود انتخاب کرده است.

اگر مورد یا مشکلی در این رابطه وجود دارد که هست؛ کسور دستگاه فرهنگی و دیگر مسئولان امر می باشد که با ناتوانی خود و عدم تامین و تجهیز اماکن تفریحی و فرهنگی در منطقه این لذت مخرب را در جوانان به وجود آورده اند.

کاهش شدید سن مصرف کنندگان قلیان و رونق گرفتن استعمال آن توسط دختران و زنان، ما را به این فکر وا میدارد که زمان آن فرا رسیده که بطور عاجل و دقیق نسبت به موشکافی این موضوع اقدام کنیم.

در این میان مسئولین با کاشت و برداشت تنباکو در داخل کشور و مخرب عنوان کردن این مواد مصرفی در قلیان سراها یکی به نعل و یکی به میخ می زنند؛ اما باید عنوان کرد که این سیاست هم اکنون بلای جان جوانان شده و لازم است بیشتر به این موضوع رسیدگی شود.

به هر جهت دغدغه نگارنده بررسی علل گرایش جوانان 15 تا 30 ساله ی کوثری به استعمال قلیان و آسیب شناسی این موضوع و ارائه تصویری از وضع موجود بود؛ به امید آنکه اوقاتی فراغتی لذت بخش و بدور از دخانیات برای جوانان کوثری مهیا شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار