۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
13:32
کد خبر : 8870079
۰۹:۱۱

۱۳۹۶/۰۳/۱۸

ملخ های مراکشی و شکم بادمجانی،خطرناکترین آفت برای کشاورزان کوثری

ملخ های شکم بادمجانی با خوردن ساقه و دانه محصولاتی چون گندم خسارات زیادی را به کشاورزان این شهرستان تحمیل می‌کند و این در حالی است که آفت ملخ طی چند سال گذشته در شهرستان کوثر بیشتر وجود داشته است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از کوثر به نقل ازکوثرخبر، ملخ های شکم بادمجانی که به عنوان یک آفت مخرب نقش بزرگی در ایجاد آسیب برای محصولات کشاورزی دارند، امروزه به یک معظل برای کشاورزان بخصوص برای گندم کاران منطقه نبدیل شده است.

ملخ شکم بادمجانی همچون سال های گذشته برای از بین بردن محصولات کشاورزان این منطقه ظهور کرده است و متاسفانه هیچ عامل دفع کننده و یا پیشگیرانه ای (به جز سم پاشی که تاثیر زیادی ندارد) برای از بین بردن این نوع آفت وجود ندارد؛ هر چند عمر این آفت بین 10 تا 20 روز است.

به نظر می رسد خوشکسالی مزارع بخصوص مزارع دیمی موجب شده است ملخ های مراکشی زودهنگام در این منطقه طغیان کنند و این نوع آفت فعلاً جزو نخستین تهدیدات کشاورزان کوثری می باشد؛ هرچند کشاورزان می بایست در برابر دیگر تهدیدات و آفت های کشاورزی همچون سن‌گندم، کرم ساقه‌خوار برنج، کرم گلوگاه انار و... اقدامات رفع آفت و جلوگیری از شیوع آن ها را انجام دهند.

ملخ های شکم بادمجانی با خوردن ساقه و دانه محصولاتی چون گندم خسارات زیادی را به کشاورزان این شهرستان تحمیل می‌کند و این در حالی است که آفت ملخ طی چند سال گذشته در شهرستان کوثر بیشتر وجود داشته است.

سم پاشی مزارع و باغات نخستین اقدام برای از بین بردن این آفت کشاورزی محسوب می شود که می توان گفت، ملخ در میان آفت‌های مختلف کشاورزی، یکی از جدی‌ترین و خطرناک‌ترین آفات به‌شمار می‌رود.

به گفته کارشناسان بخش کشاورزی، به غیر از ملخ های شکم بادمجانی، ملخ های محلی و مراکشی نیز هستند که قدرت پرواز زیادی داشته و تا حدود 50 کیلومتر قادر به پرواز است و نیز تخم‌ریزی بالایی دارند که خوشبختانه آثار کمی از این نوع آفت در شهرستان کوثر مشاهده شده است.

برخی از کشاورزان نیز بر این باورند که بارش به موقع باران و خشکسالی این روز های مزارع دیمی باعث شده است که آفت ملخ به مزارع و حتی به باغات منطقه هجوم آورد.

همچنین تغذیه بی دردسر از محصولات باغی و زراعی از جمله دیگر عامل هجوم ملخ های مراکشی به این منطقه است.

به گزارش کوثرخبر، مراتع و کوه و دشت ها زیستگاه اصلی ملخ‌ها هستند که به دلیل خشکسالی و تخریب یا تبدیل آن به مزارع و نبود علف برای تغذیه، ملخ‌ها به سمت درختان، محصولات کشاورزی و زراعی هجوم می آورند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید