۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
19:09
کد خبر : 8913077
۱۶:۱۸

۱۳۹۶/۰۶/۱۳
سرهنگی:

ایران در جنگ تحمیلی از ۱۵ ملیت اسیرداری کرد/ اعتراف اسیر عراقی درباره تأمین مهمات از عربستان

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی اسرایی از ۱۵ ملیت از رژیم بعث در ایران حضور داشت، گفت: یکی از اسرای عراقی می‌گفت که مهماتشان را از عربستان تأمین می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری بسیج، مراسم رونمایی از کتاب «پوتین‌ قرمزها» صبح امروز، 13 شهریورماه، با حضور محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، مرتضی بشیری راوی کتاب و جمعی از اهالی فرهنگ در حوزه هنری برگزار شد.

مرتضی سرهنگی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه نویسنده و راوی برای نگارش «پوتین قرمزها» زحمت کشیدند، گفت: یکی از کارهای زمین مانده خاطرات افراد نگهدارنده اسرای عراقی در ایران است که «پوتین قرمزها» از کارهای اولیه در این زمینه است. در حال حاضر پرونده فرار اسرای عراقی در دست انجام است. خیلی کم این فرارها صورت گرفته و فرار موفق هم نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: خوشحالم که حوزه هنری این بار زمین مانده را برمی‌دارد. هر وقت به کارهای زمین مانده نگاه می‌کنم، نمی‌توانم از خجالت سر برآورم.

سرهنگی به اسرای عراقی در ایران و خاطرات آنها اشاره کرد و افزود: احمد علی محسن یکی از فرماندهان اسیر بود که می‌گفت مهمات تیم ما از طرف عربستان تامین می‌شد. ما در جنگ تحمیلی از 15 ملیت اسیرداری کردیم، اسمش اسرای عراقی بود ولی از ملیت‌های مختلف اسیر داشتیم.

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با اشاره به نگاه متفاوت سربازان و فرماندهان ایرانی به اسرای عراقی ادامه داد: در آن زمان کمیسیونی به اسم کمیسیون اسرای عراقی داشتیم که حواسشان به اسرای عراقی بود. در این کمیسیون تصویب شده بود برای حفظ امنیت و راحتی اسرا، هیچ سرباز و افسر و درجه‌دار ایرانی که یکی از عزیزانش را از دست داده یا از اهالی شهرهای جنگ‌زده است نباید در اردوگاه‌های نگهداری از اسرا باشد. همچنین مقرر شده بود تا هنگامی که خانواده‌های اسرا به دیدنشان می‌آمدند، یک اتاق خصوصی در اختیارشان قرار گیرد و همه امکانات برای آنها فراهم باشد. حتی یکبار نزدیک بود که یکی از افسران به دلیل سیلی زدن به اسیر عراقی، به دادگاه احضار شود.

به گزارش تسنیم،مرتضی بشیری، راوی کتاب «پوتین‌ قرمزها» نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه ما هیچ‌گاه از اهرم فشار برای بازجویی استفاده نکردیم، گفت: ما کاری به این نداشتیم که عراقی‌ها با ما چه کردند، ما طبق آموزه‌های دینی‌مان با آنها رفتار کردیم. حشدالشعبی و سپاه بدر حاصل آن رفتار ما با اسرا و عراقی‌ها بود. ما متجاوز نیستیم، بلکه نیروهای عراقی ما را الگو قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: سعی کردیم که علی‌رغم سختی‌ها همه را به یک چشم ببینیم. ما از امام حسین(ع) آموختیم و سعی کردیم تا تالم اسیر در هنگام اسارت بیشتر شود. اسرا از دیار سیدالشهدا(ع) آمده بودند و ما باید آموز‌ه‌های ایشان را به کار می‌بردیم.

فاطمه بهبودی، نویسنده کتاب "پوتین قرمزها"، نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه گاه برایم این سوال پیش می‌آید که چرا ایران در جنگ سوریه حضور دارد، گفت: هرگاه این سوال برایم پیش می‌آید، پاسخ آقای بشیری من را آرام می‌کند. زمانی که به جیشعمی گفت که وطن ما اسلام است و مرز ندارد.

وی ادامه داد: تولد و خلق "پوتین قرمزها" و بسیاری از خاطرات دفاع مقدس مدیون آقای سرهنگی است. در چند سال اخیر کتاب‌های صادق و بی رودربایستی منتشر شده و امیدوارم "پوتین قرمزها" بتواند جای خود را در میان همه آنهایی که دغدغه جنگ دارند، باز کند.

در پایان این مراسم از کتاب "پوتین قرمزها" رونمایی و از نویسنده و راوی کتاب تجلیل شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید