وی که سرپرستی این تیم پزشکی را عهدهدار است، افزود: این تیم پزشکی متشکل از 5 متخصص، دستیار پوست و پرستار از روز 28 آبانماه در منطقه روستایی زلزلهزده زرده و ریجاب با دارو و تجهیزات مورد نیاز مستقر شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بهمنظور بررسی بیماریهای پوستی پس از وقوع زلزله این تیم تا پایان هفته به مردم منطقه خدمات درمانی و پیشگیرانه ارائه میکند، اضافه کرد: در گذشته پس از وقوع زلزله در بم بیماری پوستی سالک شیوع جدی پیدا کرد و در سال نخست پس از زلزله درصد کمی از این بیماری در مردم وجود داشت اما از سال دوم به بعد بیماری سالک در مردم این شهرستان شیوع بیشتری یافت.
پزشک بدون مرز ایرانی با تأکید بر اینکه نزدیک به ۱۲ درصد از جمعیت دانشآموزی و ۲۰ درصد از مردم عادی بم به بیماری سالک مبتلا شدند که این موضوع باعث شد مأموریت سه ماهه بنده در این شهرستان یک سال بهطول بیانجامد، گفت: برخی از بیماریهای پوستی یا عفونی هستند که هفتهها یا ماهها پس از وقوع زلزله شیوع پیدا میکنند، بیماریهای پوستی پس از وقوع زلزله بهدلیل ایجاد زخم و اسکار اثرات بدی را بر چهره فرد، حتی روابط اجتماعی فرد در آینده میگذارد.
عمادی افزود: قصد داریم که در ابتدا به افراد نیازمند منطقه خدمات پزشکی لازم را ارائه کنیم، سپس ارزیابی لازم را از بیماریهای پوستی منطقه داشته باشیم و به مدت ۶ ماه تغییرات پوستی منطقه را به شکل ماهانه بررسی کنیم؛ در این بازه نیز تمامی امکانات لازم از جمله دارو و دستگاههای مورد نیاز را به همراه داریم.
وی درباره بیماریهایی که در حال حاضر در استان کرمانشاه کودکان زلزلهزده را درگیر کرده است، گفت: بهدلیل زندگی کودکان در چادر بیماری خشکی پوست بهشدت در این منطقه شایع شده است، دومین بیماری پوستی در میان کودکان تبخال است که دلیل آن میتواند شرایط فعلی زندگی و استرس باشد.
پزشک بدون مرز ایرانی با عنوان اینکه حضور تیم پزشکی با استقبال گرم اهالی و شورای روستای زرده همراه بوده است، خاطرنشان کرد: تعداد کشتههای این روستا در این زلزله ٧ نفر و مجروحین ١٥٠ نفر اعلام شده است.
عمادی ادامه داد: تیم پزشکی پس از معاینه و درمان مجروحان و بیماران روستای زرده با حضور در منزل خانواده شهید سیدفریدون حسینی که در دوران دفاع مقدس این خانواده 7 شهید تقدیم کشور کرده و در زلزله اخیر نیز سه تن از عزیزانشان «پدر، دختر و پسر» را از دست دادهاند حضور یافته و با ایشان اظهار همدردی کردند.
خانواده فقید حسینی در زلزله
وی تصریح کرد: تیم پزشکی شب گذشته را در چادرهای برپاشده در محل زلزله سپری و هماکنون مجدداً در حال معاینه و درمان بیماران روستای پایینزرده است.
پزشک بدون مرز ایرانی یادآور شد: تاکنون ٢٤٠ نفر از اهالی روستا مورد معاینه و درمان قرار گرفتند و دو تن از هموطنان بهعلت شدت جراحات و آسیبدیدگی به کرمانشاه اعزام شدند.
عمادی گفت: تیم پزشکی در ادامه اقدامات درمانی، امروز به روستاهای منطقه ثلاث برای درمان دیگر هموطنان اعزام میشود.
وی در پایان چنین به صحبتهایش پایان داد: اگر در کنار مردم زلزلهزده زندگی نکنیم، در همان چادری که با همه مشکلات سرما و سختی میخوابند، نخوابیم و روزها و شبها را با آنها نگذرانیم، چگونه میتوانیم همدردی و همراهیشان را ادعا کنیم؟! وقتی همه لحظات ما نه فقط برای عکس گرفتن بلکه برای اظهار همدردی و همراهی واقعی با آنها باشد، حتماً هم به دلشان مینشیند و حتماً همدردشان میشویم و هم آنها از همدردی ما احساس آرامش میکنند.