فلسفه تشکیل مجامع مشورتی تغییر پارادايم توسعه در چهارچوب فکری جامعه است
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، داود بهبودی اظهار کرد: در فضای کلی جامعه همه ما مطالبهگر توسعه هستیم و همه اجزای جامعه به نوعی از وضعیت موجود ناراضی هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت موجود نشان میدهد ما به آنچه که میخواستیم نرسیدهایم، افزود: اگر در این میان یک طرف ماجرا دولت است، طرفهای دیگر امر توسعه گروههای ذینفوذ، مرجع و نهادهای مدنی هستند.
بهبودی فلسفه تشکیل مجامع مشورتی توسعه شهرستانها را تلاش برای تغییر پارادايم توسعه در چهارچوب فکری جامعه خواند و گفت: اینکه دولت همه کارها را باید انجام دهد دیگر در امر توسعه کارآمد نیست و لازم است نقشهای راهبری و مشورتی همه گروهها در این زمینه احیا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی ادامه داد: آغاز این حرکت شاید با سازمان مدیریت و برنامهریزی باشد ولی مطمئنا ادامه آن بر عهده مردم و نخبگان جامعه است.
این اقتصاددان خاطرنشان ساخت: در شهرستانها نهادهای پیشرو توسعه وجود دارد مثل فرمانداریها که محور توسعه شهرستان محسوب میشود؛ ولی بجز آن دیگر نهادهای مردمی هم باید در امر توسعه نقش ایفا کنند.
وی تصریح کرد: سرمایههای اجتماعی، طبیعی و انسانی شهرستان مرند سرمایههای این شهرستان به شمار میروند؛ ولی برای رسیدن به توسعه، صرف اتکا به داشتههای محلی جوابگو نیست و باید از منابع و سرمایههای خارج از شهرستان هم استفاده و آنها را به منطقه جلب و جذب کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه نباید چالشهای اجتماعی و سیاسی شهرستان به مهمترین موضوع شهرستان یعنی توسعه غلبه کند، افزود: همه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی میبایست در راستای پیشبرد امر توسعه در شهرستان تعریف و پیگیری شود.
وی یادآور شد: مطالبات مردم هم در فضای شفاف قابل پیگیری و حل شدن است و شفاف سازی دولت در لایحه بودجه سال بعد در همین راستا ارزیابی میشود؛ بدیهی است که شفافسازی منجر به بهبود وضعیت خواهد شد؛ ولی این مطالبات باید در بستری معقول مطرح شود و نباید ماهیت ساختارشکنانه پیدا کند که در این صورت نمیتواند منجر به اصلاح امور شود.
بهبودی تصریح کرد: هر اتفاق مهم و مثبتی به یقین از دل خود شهرستان برخواهد خواست و هیچکس خارج از شهرستان و استان برای تحقق توسعه نمیتواند نسخه بپیچد؛ بنابراین باید همه شهروندان بویژه نخبگان و صاحبنظران شهرستان از تمام اقشار در راستای تبیین و تنویر محورهای توسعه و انتقال آن به بدنه دولت و جامعه تلاش کنند.
بر اساس این گزارش در ابتدای این جلسه 14 تن از نخبگان علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شهرستان به طرح دغدغه ها و مسائل مربوط به توسعه مرند پرداختند.