به گزارش خبر گزاري بسيج از گلپايگان، حجت الاسلام رضا صادقی در مراسم افتتاح ۱۵ واحد مسکونی موقوفه حاج حسن شهریاری گلپایگان، در محل این ساختمان برگزار شد، اظهار کرد: استان اصفهان بیشترین امامزاده شاخص در سطح کشور را دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، با اشاره به اینکه ۷۱۸ امامزاده در استان اصفهان وجود دارد که در ۵۰۰ مورد آن هم اکنون کار عمرانی انجام می شود، گفت: این نشانگر ارادت مردم و زحماتی است که برای این ذخایر معنوی احیا شده و کارهای فرهنگی بسیاری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان ۱۵ هزار و ۲۰۰ موقوفه با ۴۴ هزار رقبه وجود دارد، عنوان کرد: ۲۳ هزار رقبه ما متصرفی منفعتی و حدود ۱۰ هزار رقبه غیر متصرفی است که توسط اولاد آنها اداره می شود.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد موقوفات استان زراعی و کشاورزی است، تصریح کرد: متاسفانه خشک سالی های اخیر باعث شده پرداخت مال الاجاره با توجه به کشت کم برای مستاجرین مشکل باشد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه ۶۱۰ موقوفه دست آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: حدود ۴۹ و نیم میلیارد تومان مطالبات از نیروهای انتظامی، سپاه و بسیج و ارتش در استان اصفهان داریم و حدود هفت میلیارد تومان مال الاجاره آموزش و پرورش و وزارتخانه ها به تاخیر افتاده است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان از نظر موقوفه های حوزه های علمیه رتبه سوم در کشور را دارد، بیان کرد: مدرسه چهار باغ اصفهان موقوفات عظیمی در استان های آذربایجان، جهار محال بختیاری و .. دارد.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه تعداد زیادی از موقوفات واگذار شده بود، یاداور شد: در چهار سال گذشته، پنج مدرسه که در تصرف آموزش و پرورش و وقف انتفاع بود ولی تبدیل به مدارس منفعتی شده بود و از اجرای نیت واقف منحرف شده بود را آزاد کردیم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، بیان کرد: مدرسه مریم بیگم که میلیارد ها تومان در اصفهان ارزش داشت و ۴۰ سال دست آموزش و پرورش بوده به نیت واقف که برای طلاب بود، برگشت.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی اضافه کرد: بیش از ۵۰ کاروان سرا در اصفهان که برای مساجد و اماکن مقدس وقف شده و همه از بین رفته است امروز احیا شده و جذب توریست و گردشگری مذهبی دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به کاروانسراهایی همچون ابوزید آران بیدگل و کاروان سرای قمصر، خاطرنشان کرد: هتل های مذهبی و آب انبارها که از بین رفته بود در استان اصفهان احیا شده و به بهره برداری رسیدند.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه در شهرستان گلپایگان نیز اسناد مهمی اخذ شد، خاطرنشان کرد: مجموعه حسن شهریاری چند سال رها شده بود که با پیگیری هایی که صورت گرفت به اتمام رسید.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به اینکه برای بیش از ۷۰ موقوفه با بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری شدیم، گفت: ۱۴۰ رقبه در کنار آقا علی عباس ساخته شد که یک منبع درآمد پایدار برای امامزاده است.