ادبیات دفاع مقدس در مسیر جهانی شدن

در همایش بین المللی ادبیات تطبیقی که در 8 و 9 و 10 مارس 2018 در شهر نیکوزیای قبرس برگزار شد از بیش از ده کشو ر دنیا از جمله ایران، ترکیه، قبرس، آذربازیجان، لهستان، مجارستان، کره جنوبی، شوروی و ... حضور داشتند.
کد خبر: ۹۰۰۰۰۷۹
|
۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۰

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، جواد کامور بخشایش هم که با مقاله «بررسی تأثیر ادبیات ایران در ادبیات قبرس با مطالعه موردی: مفاهیم مشترک ادبیات پایداری در ادبیات ایران و قبرس» در آن همایش حضور یافته بود، مفاهیم و ارزش های ادبیات دفاع مقدس و ادبیات پایداری را در همایش مزبور تبیین کرد و بار دیگر توانست ادبیات پایداری را برای بسیاری از اساتید و نویسندگان و صحب نظران ادبیات دنیا  معرفی و ابعاد گوناگون آن را بازکاوی کند.
 
وی در این مقاله، که مورد توجه اساتید قرار گرفت، فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس را با تکیه برآثار منتشر شده در این عرصه در ایران مورد بررسی قرار داد.
 
بر اساس نظر جواد کامور بخشایش، بی تردید، یافتن وجوه اشتراک میراث فرهنگی و ادبیات دو کشور ایران و قبرس در راستای تفاهم، دوستی و شناخت بیش‌تر است و این امر با برگزاری برنامه های مشترک در حوزه فرهنگ امکان پذیر خواهد بود، برنامه هایی چون برگزاری آتلیه های ترجمه، امکان تدوین مقالاتی در حوزه ادبیات تطبیقی، امکان ترجمه و نشر آثار فاخر ادبیات قبرس به ویژه آثاری با محتوای ادبیات پایداری در ایران و نیز امکان ترجمه و نشر آثار فاخر ادبیات پایداری ایران در قبرس و کشورهای دیگر با همکاری ناشران کشورها، امکان دیدار و تعامل نویسندگان و شاعران دو کشور، اختصاص بودجه های دو طرفه برای ترجمه آثار، برگزاری همایش ها و سمپوزیوم ها و پنل های فرهنگی و ادبی، برگزاری نمایشگاه، موزه و گالری ها در هر دو کشور و دیگر برنامه های فرهنگی است. تعامل فرهنگی دو کشور یکی از ضرورت هایی است که در چنین برهه ای از زمان احساس می شود.
 
در این همایش کامور بخشایش، آثار ارزشمند ادبیات دفاع مقدس را به شخصیت های سیاسی و فرهنگی از جمله وزیر آموزش و پرورش، سفیر قبرس، روسای دانشگاه های مطرح قبرس و ترکیه و نیز نویسنده ها و پروفسورها و اساتید و نویسنده های صاحب نام شرکت کننده اهدا نمود.
 
گفتنی است پیش از این کامور از سوی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا با حضور در همایش بین المللی جنگ و فرهنگ (ساداش کولتور) که در دانشگاه آماسیای ترکیه از 17 تا 20 نوامبر با حضور بیش از 20 کشور دنیا برگزار شد، به طرح دیدگاههای کشورمان در حوزه ادبیات جنگ پرداخت و در این همایش جایگاه ادبیات دفاع مقدس را برای شرکت کنندگان در این همایش تشریح کرد.
 
رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه به حمایت از اساتید و صاحبنظران در حوزه ادبیات دفاع مقدس گام مهمی را در راستای این شاخه از ادبیات برداشته است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار