پیشرفت 85درصدی پروژه های عمرانی در دهستانها/ تأمین آب شرب و آبخیزداری اولویت ما در سال97
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، مهندس مهدی هنری جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی صبح امروز در نشست خبری اظهارداشت: برای محرومیت زدایی از روستاها در سال 95 برنامه ای تدوین و قرار شد خدماتی که تاکنون به صورت پراکنده انجام گرفته از این پس در نقاط خاص و حوزه های مختلف انجام شود و این به نوعی مطالبه رهبر انقلاب از سپاه شد.
وی عنوان کرد: بنا شده است در برنامه هشت ساله قرارگاه پیشرفت و آبادانی یک هزار نقطه در تراز انقلاب اسلامی ایجاد کند و در سال 96 اولین سال ورود استانها به طرح بود که در این برنامه 130 دهستان در کشور مدنظر قرار گرفتند.
هنری با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی قرارگاه شکل گرفت و مسئولیت اجرایی آن با جانشین قرارگاه است افزود: شش دهستان شوسف و میغان نهبندان، پترگان زیرکوه، منتظریه طبس، قهستان درمیان و درح سربیشه در برنامه قرار گرفتند که شامل 120 روستا می شوند.
وی با بیان اینکه ستاد تخصصی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در 5 حوزه کارگروه تخصصی دارد که کار اجرایی و علمی انجام می دهند یادآور شد: این کارگروه ها شامل عمران و زیرساخت، سلامت، تعلیم و تربیت، اشتغال و فرهنگی است که در استان تشکیل شدند و در حال فعالیت هستند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در هر حوزه یک مسئول کارگروه داریم و در زیرمجموعه کارگروه ها مسئول دهستانها فعال هستند که بعد از ارزیابی و آموزش افرادی علاقه مند، متعهد و تحصیل کرده انتخاب شدند و در کف میدان حضور دارند.
وی با بیان اینکه در سال 96 اولین اقدام جمع آوری اطلاعات اولیه و وضعیت موجود دهستانها بوده است ابراز داشت: روستاهای بالای 20 خانوار را تحت پوشش طرح قرار دادیم . مسئولین دهستانها مستقر شدند و اطلاعات اولیه روستاها در همه حوزه ها در قالب بانک اطلاعاتی جامع جمع آوری شده است.
16تسهیلگر روحانی در دهستانها مستقر شده اند
هنری ادامه داد: ورود قرارگاه در روستاها برای ایجاد اشتغال، توانمندسازی و فرهنگ سازی برای مردم است که خودشان محور کار شوند و همه امور مردمی پیگیری شود.
وی با بیان اینکه از جمله مهمترین مشکلات عدم پویایی و تحرک مردم در روستاها است گفت: برای اختیارداری مردم در اقتصاد، اولین قدم فرهنگ سازی توسط کارگروه فرهنگ است و بعد از آن برای اجرای برنامه ها در حوزه های دیگر ورود پیدا می کنیم.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون 16تسهیلگر روحانی را شناسایی و در دهستانها مستقر شده اند افزود: تسهیلگر روحانی و طلبه در روستاها نقش امام روستا را بازی می کنند و موظف هستند مردم را توانمند کنند که در حوزه های مختلف خودشان پای کار بیایند.
وی با بیان اینکه شبکه سازی نیروی انسانی در دهستانها مورد نیاز است عنوان کرد: هسته های جهادی روستایی پیش بینی کردیم که هرکدام رابط یکی از حوزه های کارگروه ها هستند و برای هر کارگروه شورای اندیشه ورز تشکیل دادیم که در صورت نیاز مسئولین کارگروه ها با مدیران دستگاه های مربوطه در ارتباط باشند و در دهستانها نیز شورای اندیشه ورز متشکل از صاحب نظران آن منطقه تشکیل شده است.
85درصد پیشرفت فیزیکی پروژه های فاز اول قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی
هنری با بیان اینکه اولویت برنامه های عمرانی در قرارگاه برحسب نیازهای اصلی مردم است که از کارگروه ها احصاء شود خاطرنشان کرد: مشکلی که در بدنه دستگاه های دولتی وجود دارد مبنی بر توزیع تخصیص اعتبار برحسب اساسی ترین نیازهای مردم نیست چون هر دستگاهی اعتبار خاص خودش را دارد اما ما بر اساس نیاز مردم وارد می شویم.
وی عنوان داشت: در پروژه های عمرانی 50درصد اعتبارات از سمت قرارگاه و 50درصد دیگر اعتبارات دولتی و خودیاری مردم و خیرین است.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی گفت: در سال 96 قرارداد پروژه های عمرانی با 82 پروژه در فاز اول با اعتبار 5میلیارد و 500میلیون تومان بسته شد که نیمی از آن سهم قرارگاه و نیمی سهم استان است که اکثر برنامه ها در فاز اول در ردیف اعتباری قرار گرفت و بیشتر مربوط به جهاد کشاورزی بود.
وی ادامه داد: سال گذشته در مجموع 50 قنات، 20 استخر ذخیره آب و لوله گذاری و ساخت مدرسه و مسجد بوده است که 85درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و 2 میلیارد و 750میلیون تومان آن سهم قرارگاه بوده که تاکنون 2میلیارد و 100میلیون تومان تخصیص شده است.
مسئول بسیج سازندگی استان با بیان اینکه در اواخر اردیبهشت ماه جاری برنامه ریزی برای انعقاد تفاهم نامه جدید عمرانی بسته می شود افزود: پروژه های جدید در زمینه تأمین آب شرب، آبخیزداری و ساخت بندهای خاکی، سنگی و واگن بندی است که در نتیجه آن از خروج روان آب ها از مرزهای استان جلوگیری می شود.
قرارگاه 2میلیارد تومان برای عمرانی در هر دهستان پیش بینی کرده است
وی اظهارداشت: وارد سال دوم اقدامات قرارگاه شدیم و در هر دهستان حداقل سه سال طول می کشد که برنامه ها اجرایی شود. قرارگاه 2میلیارد تومان برای عمرانی در هر دهستان پیش بینی کرده است و از دستگاه های اجرایی انتظار داریم که سهم اعتباری خودشان را محقق سازند.
هنری با بیان اینکه مشکل اصلی مردم آب آشامیدنی است گفت: به روستاها با تانکر آبرسانی انجام می شود اما پروژه ها در قالب مجتمع های آبرسانی تعریف شده اند که تعدادی از روستاها را تحت پوشش قرار می دهد و اجرای آن اعتبار زیادی می طلبد اما این نیاز اساسی مردم روستاها است.
وی ادامه داد: با هماهنگی با آستان قدس، قرارگاه خاتم سپاه، بنیاد برکت و بنیاد علوی پیگیر هستیم تا بتوانیم تامین اعتبار برای احداث مجتمع آبرسانی به روستاها داشته باشیم.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی افزود: کارگروه سلامت با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی و اصلاح الگوی تغذیه فعالیت می کند و بنا بر سیاست های ابلاغی رهبری سراغ برنامه های پیشگیرانه رفته ایم و راهبردهای طب سنتی را ترویج می کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون 248 نفر به عنوان سفیران سلامت شناسایی و به روستاها اعزام شده اند و برای ترویج سبک زندگی اسلامی 4هزار درخت مثمر با اعتبار 30میلیون تومان در اسفندماه در سطح استان کاشته شد.
هنری اظهارداشت: مهمترین هدف ما از اجرای برنامه ها در کارگروه اشتغال خلاصه می شود و امسال شاهد نتایج خوبی در این بخش خواهیم بود.
وی عنوان کرد: در روستای نقطه هدف راهبر اشتغال داریم که در قالب طرح تحلیلی آن منطقه دسته های اشتغال بنا به اولویت ها کار می کنند و با شبکه سازی مردمی در قالب تشکل روستایی در یک زمینه خاص فعالیت دارند اقدات منسجم اجرا می شود.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی گفت: در کارگروه اشتغال موضوع اصلی بازار است که پس از شناسایی و تأمین بازار، تولید انجام می شود.
وی افزود: بازارچه های محلی، شهرستانی، استانی و کشوری را در برنامه داریم که در چند ماه آینده نمایشگاه دائمی عرضه محصولات دهستانها را در استان خواهیم داشت.