۱۷ / تير / ۱۴۰۵ - 08 July 2026
02:08
کد خبر : 9022446
۰۹:۵۶

۱۳۹۷/۰۳/۰۹
رئیس کل دادگستری قزوین:

گذشت اولیاء دم از حق قصاص خود موجب رضایت الهی است

رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: گذشت اولیاء دم از حق قصاص خود کاری خداپسندانه و انسانی است که موجب رضایت الهی و ترویج فرهنگ نوع دوستی و محبت در جامعه می شود و اجر و پاداش اخروی نیز به دنبال دارد.

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین نورالله قدرتی در مراسم مصالحه یک قتل که در سالن جلسات دادگستری قزوین برگزار شد، گفت: خیرین و نیکوکاران سال های زیادی است که تلاش می کنند با جلب رضایت خانواده اولیاء دم قتل های غیر عمد جان یک انسان را نجات دهند.
وی افزود: بخشش و گذشت از حق خود کار انسان های مومن و پیروان واقعی اهل بیت است و خانواده هایی که سال ها درد و رنج ناشی از قتل فرزندان و بستگان خود را تحمل کرده اند ولی با گذشت از حق قصاص خود کار انسانی را پایه گذار می شوند که باید چنین گذشت هایی در جامعه بیش از پیش ترویج پیدا کند و چنین افرادی مورد تجلیل و تکریم قرار گیرند.
مقام ارشد قضایی استان تصریح کرد: اولیاء دم ازنظر شرعی و قانونی حق قصاص دارند اما باید این موضوع را بدانیم لذتی که درعفو، گذشت و بخشش وجود دارد در هیچ چیزی پیدا نمی شود و باید سپاسگزار خانواده هایی بود که برای رضای خداوند از خون مقتول خود و حق قصاص می گذرند.
رییس کل دادگستری استان قزوین بیان داشت: خانواده اولیاء دم رنج فراوان دیده اند و شاید برای همیشه این حادثه تلخ را از یاد نبرند اما چون به خاطر خداوند صبر می کنند قطعا اجر و پاداشی دارند که قابل ارزش گذاری نیست.
حجت الاسلام قدرتی با بیان اینکه گذشت اولیاء دم آثار مثبت اجتماعی دارد، گفت: ترویج فرهنگ گذشت، بخشش و فداکاری موجب تقویت مهر و محبت و نوع دوستی در جامعه می شود و کاهش جرائم و آسیب خای اجتماعی را به دنبال دارد و فرهنگ انفاق و از خودگذشتگی را در بین مردم گسترش می دهد.
رییس کل دادگستری استان قزوین در پایان خاطر نشان کرد: ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای خودسازی، خودشناسی، خداشناسی، عبادت و ترویج اخلاق اسلامی و رفتارهایی برگرفته از آموزه های دینی است و باید از فیوضات این ماه مبارک بهره کافی را ببریم و مصالحه در ماه رمضان عمل کردن به امر خداوند است.
در این مراسم از خانواده مرحوم صمدی نیا که فرزندشان در سال ۹۳ در یک نزاع که برای جداکردن طرفین دعوا وارد صحنه شده بود و توسط فردی به قتل رسید تجلیل شد.
این پرونده پس از ۴ سال با پیگیری کمیته مصالحه قتل شورای حل اختلاف قزوین با گذشت اولیاء دم به سازش منجر شد و قاتل از چوبه دار نجات یافت.
1004/پ30/ب


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید