۱۰ هزار نفر از استان اردبیل به اردوهای جهادی اعزام میشوند/ بیش از ۴۰۰ روستا نیاز به بازسازی دارد
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، خدمات رسانی و حرکتهای جهادی را به عنوان کلید واژه های برگرفته از فرهنگ غنی اسلامی همواره جایگاهی رفیع در متون دینی و سیره عملی بزرگان داشتهاند، اهمیت «جهاد» و «حرکات های جهادی» در نظام اسلامی تا آنجاست که حضرت امام خمینی (رحمة الله) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) همواره در فرمایشات گهربار خود به این پرداختند و انتقال اشاعه و تعمیق آن را از اولویت ها دانسته اند.
حمایت، هدایت و پشتیبانی حرکتهای جهادی در روند رو به رشد کمیت و کیفیت این فعالیت ها امری است که جز با برنامهریزی صحیح و نگاه راهبردی به سرمنزل مقصود ترسیم شده در بیانات رهبر انقلاب نمی رسد از آنجا که معظم له راهبری حرکتهای جهادی را به سازمان بسیج سازندگی سپردند.
بیش از ۴۰۰ گروه جهادی با ۱۰ هزار نفرجهاد گر از استان اردبیل به اردوهای جهادی اعزام می شوند
سرهنگ پاسدار علی پیرجاهد مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار بسیج از اردبیل اظهار داشت: امسال بیش از ۴۰۰ گروه جهادی با ۱۰ هزار نفرجهادگر به اردوهای جهادی اعزام و در بیش از ۶۰ عرصه عمرانی، فرهنگی، آموزشی، تربیتی و اقتصادی و غیره در 400 روستای استان اردبیل خدمات رسانی خواهند کرد.
پیر جاهد افزود: در حوزه عمران دو رویکرد جدید آبرسانی به مناطق محروم و صعب العبور برنامه ریز شده است است که عملیات اولیه برای شناسایی روستاها توسط همکاران گروه های جهادی و مدیران سازندگی انجام یافته که در حال حاضر ۴۵ روستا نیاز ضروری به آبرسانی دارند و ما بر اساس مشارکت محلی اعتبارات تخصیص یافته را و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه مطالعات محرومیت استان که روستا به روستا توسط همکاران مطالعه و تبدیل به یک بانک اطلاعاتی شده است گفت: در صورت تامین منابع مالی چه مردمی و چه دولتی برای رفع آن اقدام خواهیم کرد که به عنوان مثال تعداد بیش از ۲۳۰ روستا نیاز به بازسازی و همگام سازی داریم.
وی ادامه داد: تعداد ۱۵ روستا در استان اردبیل فاقد برق ،تعداد ۲۵ روستا فاقد مسجد و تعداد ۲۶۰ روستای استان در راه روستایی مشکل دارند که مطالاعت برای بازسازی و ساخت این مصادیق انجام گشته و سایر مصادیق دیگر که احصاء شده است.
رویکرد جدید بسیج سازندگی ارتباط جهادگران و گروها های جهادی با روستاها در طول سال است
سرهنگ پیرجاهد رویکرد جدید امسال در کار گروه جهادی ارتباط اعضای گروه هالی جهادی با روستاها را در طول سال عنوان کرد و بیان داشت: درطول سال اعضای گروه با جغرافیای هدف در ارتباط خواهند بود که در سنوات قبل گروه های جهادی ۱۰ روز در خدمت یک روستا یا یک روز روستا و منطقه بودیم ولی از امسال در طول سال با روستاها ومناطقی که پروژه ها شروع شده است تعامل خواهیم داشت.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل گفت: در رسیدگی به محرومین و کمک به تامین جهیزیه اقشار کم درآمد به برنامه های سال نیز اضافه شده است و همچنین در ساخت خانه محرومین در صورت آمادگی روستا تحت عنوان خانه سازمانی روستا پیشبینی شده است که با هم افزایی دستگاههای اجرایی اقدام خواهیم کرد.
در بازآفرینی شهری کمک حال دولت هستیم
پیرجاهد اظهار داشت: در بازآفرینی شهری که مأموریت دولت هست ما نیز به صورت مشارکتی با دستگاههای اجرایی برنامههای عمرانی فرهنگی و آموزشی کمک خواهیم کرد و در حال حاضر این کمکها در حال انجام می باشد.
وی گفت: در بحث اقتصادی در تامین و تربیت مشاوره اقتصادی و تامین فضای کسب و کار با استفاده از اموال و املاک بلااستفاده درامد دولتی در که در استان مانده است و همین تامین سرمایه از طریق خود مردم با تشکیل تعاونی و صندوق های محلی اقدام خواهد شد و وقت خود را صحبت کل بازار فروشی داخلی را احیا نک صادرات از طریق توانمند کردن خود مردم انجام خواهیم داد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اردبیل تصریح کرد: یکی از رویکردهای جدید بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس علیهالسلام استان اردبیل در سال ۹۷ طرح پرواربندی گوساله که از طریق شرکت حامی به صورت امانت در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و به صورت تفاهمی با پرداخت حق الزحمه نسبت به نگهداری دام جهت تامین گوشت قرمز کشور اقدام می شود.
وی بیان کرد: همچنین خرید تضمینی گیاهان دارویی از جمله برنامههایی است که در حال تفاهم و اجرا میباشد که الحمدالله در طی چند سال کارگاه ها و آزمایشگاه گیاهان دارویی در کل استان اردبیل راه اندازی شده است که اقدامات خوبی در این جهت از سوی بسیج سازندگی انجام گردیده.
پیرجاهد به مشارکت با سایر مؤسسات و بانک ها اشاره کرد و افزود: با مشارکت بانک انصار و اداره نوسازی و بسیج سازندگی ساخت یک مدرسه در مناطق محروم استان در روستاهای تا طالب کندی، پشته و شیخ کندی از توابع مشگین شهر تصویب شده و به دلیل نزدیکی سه روستا به هم یک مدرسه ساخته خواهد شد که این طرح از برکات کاروان محرومیتزدایی به روستاها بود.
۱۶۰ مدرسه با استفاده از گروه های جهادی دانش آموزان در قالب طرح هجرت فعالیت خواهند داشت
وی افزود: در سال ۹۷ طبق تفاهمنامه فیمابین بسیج سازندگی و آموزش و پرورش و اداره نوسازی و بسیج دانش آموزی حداقل تعداد ۱۶۰ مدرسه با استفاده از گروه های جهادی دانش آموزان در قالب طرح هجرت و مشارکت نوسازی در تامین مصالح اقدام خواهد شد.
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل بیان کرد: در گروههای جهادی دانش آموزان و در بخش های آموزشی ایجاد حس مسئولیت در دانش آموزان نسبت به وضعیت علمی و آموزشی همسالانشان در مناطق محروم ایجاد، فضای هم افزایی علمی و آموزشی در محیط آشنایان، دوستان و همکلاسی آن ها، تامین برخی از نیازهای آموزشی دانش آموزان مناطق محروم از قبیل ارائه مناسب دروس جزوات و کتب کمک درسی متناسب از طریق دانش آموزان سایر مناطق، تقویت روحیه علمآموزی، به کار بردن آموخته ها در عرصه عمل تقویت خلاقیت های دانش آموزان برگزاری دوره های فنی و حرفه ای برای دانش آموزان از برنامه های شاخص این سازمان است.
وی ادامه داد: برنامه های تربیت آموزش و پژوهش آموزش و پشتیبانی علمی مربیان، مبلغان و مشاوران فرهنگی و جهادگران اردوهای جهادی در سراسر استان اردبیل و تدوین متون آموزشی، کتب، جزوه، نشریه، بروشور و غیره در حوزه حرکتهای جهادی انجام خواهد شد.
ظرفیت عظیم روحانیت در پیشبرد اهداف عالیه اسلامی، انقلابی و مذهبی نظام همواره در عرصه های گوناگون به اثبات رسیده است
پیرجاهد به فعالیت های روحانیون در زمینه های دینی و فرهنگی اشاره داشت و افزود: ظرفیت عظیم روحانیت در پیشبرد اهداف عالیه اسلامی، انقلابی و مذهبی نظام همواره در عرصه های گوناگون به اثبات رسیده است و حضور روحانیون از همان آغاز شکلگیری گروههای جهادی در تمامی عرصه ها به ویژه عرصه فعالیت های تبلیغی چشمگیر و راهگشای مسائل بوده است.
وی ادمه داد: رشد کمی و کیفی گروه های جهادی طلاب، پررنگ شدن نقش طلاب در جهاد فرهنگی با دشمن، ایجاد روحیه جهادی در میان طلاب جوان و آمادهسازی آنان برای ورود به عرصه جهاد فرهنگی نیز از جمله اهداف مهم سازمان بسیج سازندگی است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل با بیان اینکه در بخش فرهنگی فضاسازی جهادی در محیط های آموزشی و افکار دانش آموزان، فراگیر کردن اندیشه اصلاحی بودن حرکت های جهادی در نظام زندگی اسلامی و بیان علت غایی حرکت ایشان که به سمت صالح شدن به عنوان یاوران حضرت ولی عصر (عجل الله) میباشد بیان داشت: پیوند روحیه محبت اهل بیت و جهاد در راستای ایجاد جنبش جهادی در جامعه، ایجاد روحیه احساس مسئولیت در قبال مردم مناطق محروم، هدفمند نمودن و یا افزایش بهره وری و اوقات فراغت دانش آموزان با بهرهگیری از حرکات و روحیات جهادی، ایجاد دغدغه و روحیه جهادی در دانش آموزان قبل از ورود به عرصه های اجتماعی بزرگتر، تلاش و کوشش در جهت همافزایی معنوی و فرهنگی در میان همسالان، تربیت و ترویج ارزش های انقلابی در میان قشر جوان ایجاد و تقویت روحیه ولایت پذیری در میان دانش آموزان از جمله برنامههای بسیج سازندگی می باشد.
سرهنگ پاسدار علی پیرجاهد در پایان این گفتگو گفت: با توجه به گستردگی طیف شرکت کنندگان در اردوهای جهادی و رغبت و علاقمندی روز افزون بسیجیان در تمامی رده های سنی برای حضور در حرکتهای جهادی، ایجاد بستری پایدار در فضای بسیج محلات یا در کنار هیئت مذهبی باعث میشود که هم نیروهای علاقهمند به فعالیتهای جهادی جذب شوند و هم نیروهای فارغ التحصیل دانشگاهها بستری امن برای ادامه حضور در فضای حرکت جهادی بیابند.
گفتگو و گزارش از: سید ساجد یعقوبی