امنیت دوران طاغوت، هراس افکنانه بود/پهلوی میخواست بانابودی اقوام امنیت ایجاد کند/ امنیت در ایران مردم محور است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری بسیج، دکتر محمدحسین الیاسی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) صبح امروز (شنبه) در دهمین شنبه انقلاب با موضوع امنیت که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی و در محل مجموعه فرهنگی سرچشمه(محل حادثه هفتم تیر) برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: مولفه امنیت، مهمترین مولفه زندگی انسان از بدو شروع تا کنون بوده است؛ این مولفه در صدر نیازهای بشر حتی نیازهای فزیولوژیستی است.
الیاسی بیان داشت: وقتی مولفه های حکمرانی حضرت علی (ع) را بررسی می کنیم می بینیم که امنیت در صدر آن است؛ مهم ترین مولفه های یک جامعه احساس حداکثر خوشبخی، آزادی و عدالت گستری است که امنیت از همه آنها مهم تر است.
وی افزود: حاکمیتی که نتواند امنیت را برای شهروندانش تامین کند حکومت مطلوبی نیست؛ منظور از امنیت همه مولفه های آن از قبیل امنیت بین الملل، امنیت ملی، امنیت داخلی و منطقه ای است که هم، سطح عینی و هم سطح ذهنی را شامل می شود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: زمانی حاکمیت مطلوب است که انسان ها از درون احساس امنیت کنند و خطری جان و مال و ناموسشان را تهدید نکند.
الیاسی در مقایسه امنیت قبل و بعد از انقلاب گفت: این امینت را می توان از دو بعد کیفی و کمی با زمان گذشته مقایسه کرد؛ در بعد کیفی دو موضوع وجود دارد یکی رویکرد و دیگری رخ داد های پس از انقلاب است که خود انقلابیون به وجود اوردند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به نوع نگاه امنیتی حاکم بر رژیم طاغوت بیان داشت در رژیم گذشته اقداماتی که برای امنیت در دروان طاغوت صورت گرفت از نوع امنیت هراس افکنانه و براساس ترس، فشار و اجبار بود.
وی خاطرنشان کرد: در دوره طاغوت، امنیت عدهای بر امنیت دیگران ترجیح داده می شد و به عبارت ساده تر یک گروه از امنیت بیشتری یرخوردار بودند و امنیت تبعیض آمیز بود.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به سیاست های غلط رژیم پهلوی در حوزه امنیت تصریح کرد: رژیم پهلوی در پی فعالیت های یکسان سازی و نابودی تمام اقوام بوده تا امنیت را به وجود آورد اما امنیتی که در پی یکسان سازی ایجاد شود ناپایدار است.
الیاسی گفت: برای تامین امنیت در زمان شاه ملعون از جیب مردم هزینه می شد اما این امنیت برای مردم نبود؛ در آن زمان اگر موضوعی در امنیت ملی هم وجود داشت به واسطه نگاه به بیرون بود و عملا امنیت با فروش استقلال کشور به دست آمده بود.
این استاد دانشگاه با تشریح مدل امنیت در جمهوری اسلامی بیان کرد: در جمهوری اسلامی، امنیت «مردم محور» است و امنیت ایجاد شده با کمک مردم و برای مردم و بدون اتکا به هیچ کشوری به دست آمده است؛ در ایران اسلامی همه حق دارند به صورت یکسان از امنیت برخوردار شوند.
وی با اشاره به عاقبت انقلاب های کشورهای مختلف دنیا بیان داشت: انقلاب های متعددی در یکصده اخیر روی داده است، انقلاب هایی مانند فرانسه، کوبا، چین و ... در همه این مجامع، ناهنجاری و بی نظمی هایی حاکم شده است و برای بازگرداندن نظم و امنیت هزار سر زیر گیوتین، میلیون ها نفر بالای دار و در جلو جوخه های آتش گرفته و کشته شده اند تا امنیت جدید حاکم شود.
الیاسی با تاکید مجدد بر مردمی بودن انقلاب اسلامی ادامه داد: اما این اتفاق بعد از انقلاب در کشور ما نیافتاد و انقلاب ما برخلاف بسیاری از انقلاب های دیگر خشونت گریز است و از نفرت پراکنی جلوگیری میکند و حتی با نثار خون یاران خود از بروز خشونت پرهیز کرده و میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به جرم هایی در هر اجتماع که به شدت مولفه امنیت را تهدید میکند، اظهار داشت: جرم هایی مانند قتل، سرقت مسلحانه، تجاوز، زور گیری، سرقت و کودک آزاری و خشونتهای جنسی مواردی هستند که برای ارزیابی مولفه امنیت در اجتماع از بین هر 100هزار نفر ارزیابی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در مقایسه جرم های یاد شده قبل و بعد از انقلاب، راهزنی از شاخص 10 به 1، تجاوز از 7 به 2، زورگیری از 6به 2، سرقت از 6 به 3، سرقت مسلحانه از 2به 1، کودک آزاری از 2 به زیر 1 و قتل به یک سوم کاهش پیدا کرده است.
الیاسی افزود: اکنون احساس امنیت در ایران به برکت انقلاب اسلامی به بیش از 78 درصد رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه در جهان چهار جرم قتل، سرقت، آزار جنسی و خودکشی ناامنی ایجاد می کند تصریح کرد: در جهان سالانه 500 هزار قتل رخ می دهد که در جمعیت جوان می شود 10 نفر از هر 100هزار نفر اما در ایران این شاخص، 2 نفر است.
این استاد دانشگاه با اشاره به آمار خشونت های منتهی به قتل در دنیا گفت: آمار خشونت های منجر به قتل در آمریکا 74 درصد، در اروپا 21 درصد و در ایران کمتر از 10 درصد است.
الیاسی همچنین به آمار سرقت در دنیا در مقایسه با ایران اشاره و بیان کرد: سرقت در ایتالیا 4برابر در کانادا 3برابر و در فرانسه 2 برابر ایران است؛ در جدول ردهبندی کشورهای دنیا درباره آمار سرقت، ایران در یک سوم پایین جدول قرار دارد.
وی به آمار خودکشی نیز اشاره کرد و گفت: در هر 100 هزار نفر از جمعیت دنیا 12 نفر خودکشی می کنند و این دهمین عامل مرگ و میر در جهان است اما این شاخص در ایران زیر 5 نفر است.
این استاد دانشگاه در پایان به موضوع آزار جنسی اشاره کرد و گفت: آزار جنسی جرمی است که روح و روان جامعه را آذار می دهد و سالیان سال آثار آن در جامعه باقی می ماند؛ میزان تجاوز به زنان در آمریکا 30 درصد و به کودکان 10 درصد است که این آمار به خوبی وضعیت امنیت در آمریکا و شرایط مطلوب حاکم بر کشور ما را نشان می دهد.