۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
21:59
کد خبر : 9041747
۲۳:۳۰

۱۳۹۷/۰۵/۰۹
مدیر مدرسه علمیه بنت الرسول (س) شهرستان الشتر

زبان شما معرف شماست

مدیر مدرسه علمیه بنت الرسول (س) شهرستان الشتر گفت: زبان عضو مهمی و کوچکی که کارهای بزرگی انجام می‌دهد، زبان شما معرف شماست.

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، اکرم قنبری مدیر مدرسه علمیه بنت الرسول (س) شهرستان الشتر در نشست تربیت و تعالی میان بسیجیان این شهرستان با اشاره به سخن امام علی (ع) گفت: حضرت علی (ع) می‌فرمایند؛ «شخصیت هر فردی در زیر زبان او پنهان است» تا زمانی که صحبت نکرده باشیم شخصیت شمارا کسی پی نبرده که چطور شخصیتی هستیم.

 

وی با اشاره به نعمت زبان در سورۀ الرحمن افزود: چرا قرآن نعمت زبان را در سورۀ الرحمن برجسته کرده است؟ حضرت علی (ع) می‌فرمایند؛ «مردم سقوط نمی‌کنند مگر به‌واسطۀ سه چیز: یکی، شکم دوم، شهوت سوم، زبان» و در این راستا حضرت محمد (ص) می‌فرمایند؛ «اگر مردم دو چیز را نگه می‌داشتند وارد بهشت می‌شدند، یکی شهوت و دوم زبان».

 

مدیر مدرسه علمیه بنت الرسول (س) شهرستان الشتر با اشاره به گناه زبان در روز قیامت عنوان کرد: روز قیامت بدترین‌های اهل جهنم به خاطر زبان بوده یعنی وضعیت آن‌ها ازلحاظ عذاب به خاطر زبان است و گناه زبان سخت‌ترین عذاب‌ها را در روز قیامت دارد.

 

وی با توجه به دسته‌بندی دروغ تصریح کرد: دروغ چند دسته است: دسته اول؛ دروغ لسانی، پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند؛ «همین‌که یک صحبتی را می‌شنوی ولی نمی‌دانی راست است یا دروغ آن را جای دیگری بیان می‌کنی» دوم؛ دروغ بر خداوند متعال و پیامبر اکرم (ص)، اگر کسی حدیثی را شنید بیان می‌کنی اگر از آن حدیث مطمئن نباشی به خداوند و پیامبر اکرم (ص) دروغ بسته‌اید.

 

قنبری با اشاره به دیگر دسته‌بندی‌های دروغ خاطرنشان کرد: سومین دسته‌بندی دروغ شاخ‌دار است، یعنی دروغ آن‌قدر بزرگ است که همه باور می‌کنند، حضرت علی (ع) می‌فرمایند؛ «بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است» چیزی که می‌شنویم با چیزی که می‌بینیم چهار انگشت فاصله دارد. چهارم؛ دروغ عملی، دروغ عملی را دودسته انجام می‌دهند، دسته اول، منافق و دسته دوم، ریاکار. منافق برای اینکه کارش راه بی افتد و شخص ریاکار که کار برای غیر خدا انجام می‌دهد ولی طوری رفتار می‌کند انگار برای خداوند است.

 

وی با اشاره به خطبه ۱۴۰ نهج‌البلاغه عنوان کرد: حضرت علی (ع) در خطبه ۱۴۰ نهج‌البلاغه می‌فرمایند: مردم چند دسته هستند، دسته اول کسانی که هیچ عیب و گناهی ندارند این دسته نمی‌توانند عیب مردم را بر زبان بیاورند و دسته دوم کسانی که خودشان هم عیب دارند و حق ندارند داد بزنند عیب مردم را بگویند، در عیب‌جویی و بدگویی هیچ‌کس شتاب نکن شاید خداوند تبارک‌وتعالی او را بخشیده باشد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید