معاونت بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان:
ظرفيت مرغ بومي خزك سيستان به سه هزار قطعه ارتقا يافت
سرپرست معاونت بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: ظرفيت مرغ بومي خزك سيستان از 20 قطعه سال 85 هم اينك به سه هزار قطعه شامل مرغ، خروس و مرغ نيمچه خزك افزايش يافته است .
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، حسین سرابندی، سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ظرفیت مرغ بومی خزک سیستان از ۲۰ قطعه سال ۸۵ هم اینک به سه هزار قطعه شامل مرغ، خروس و مرغ نیمچه خزک افزایش یافته است.
وی افزود: مرکز پرورش مرغ بومی خزک سیستان از سال ۸۵ به منظور حفظ و جلوگیری از انقراض ژنتیکی این نژاد و اصلاح نژادی آن در زاهدان راه اندازی شد.
سرابندی تولید و پرورش جوجه و ترویج آن در روستاها به منظور بهبود جمعیت مرغ بومی و افزایش تولید گوشت و تخم مرغ را از دیگر اهداف اصلی راه اندازی مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هم اینک در این مرکز سالانه حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار قطعه جوجه یک روز و پنج هزار تخم نطفه دار برای پرورش و نگهداری میان روستاییان بد سرپرست و بی سرپرست سیستان به طور ریگان تولید و توزیع میشود.
این مسئول بیان کرد: راه اندازی مرکز تکثیر و اصلاح نژاد مرغ بومی سیستان و بلوچستان نقش مهمی در اشتغالزایی و علمی کردن تولید و پرورش مرغ بومی داشته است.
سرابندی با بیان اینکه خصوصیت اصلی مرغ خزک داشتن قدی کوتاه و پاهای کوچک و عمدتا پردار است گفت: مقاومت به تغییرات آب و هوایی، بیماریهای منطقه و همچنین کمبودات غذایی و خوراک از مهمترین ویژگیهای بارز این نوع نژاد مرغ است.
وی با اشاره به مرکز پرورش مرغ خزک اظهار داشت: این مرکز با گستره سه هزار متر مربع با دارا بودن سه سالن پرورش، نگهداری و تخم ریزی ظرفیت خوبی برای تکثیر این مرغ بومی است که در صورت کمک به تامین اعتبارات برای انجام اقداماتی نظیر اصلاح نژادی آن میتوان گامهای ارزندهای در این مسیر برداشت.
وی افزود: مرکز پرورش مرغ بومی خزک سیستان از سال ۸۵ به منظور حفظ و جلوگیری از انقراض ژنتیکی این نژاد و اصلاح نژادی آن در زاهدان راه اندازی شد.
سرابندی تولید و پرورش جوجه و ترویج آن در روستاها به منظور بهبود جمعیت مرغ بومی و افزایش تولید گوشت و تخم مرغ را از دیگر اهداف اصلی راه اندازی مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هم اینک در این مرکز سالانه حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار قطعه جوجه یک روز و پنج هزار تخم نطفه دار برای پرورش و نگهداری میان روستاییان بد سرپرست و بی سرپرست سیستان به طور ریگان تولید و توزیع میشود.
این مسئول بیان کرد: راه اندازی مرکز تکثیر و اصلاح نژاد مرغ بومی سیستان و بلوچستان نقش مهمی در اشتغالزایی و علمی کردن تولید و پرورش مرغ بومی داشته است.
سرابندی با بیان اینکه خصوصیت اصلی مرغ خزک داشتن قدی کوتاه و پاهای کوچک و عمدتا پردار است گفت: مقاومت به تغییرات آب و هوایی، بیماریهای منطقه و همچنین کمبودات غذایی و خوراک از مهمترین ویژگیهای بارز این نوع نژاد مرغ است.
وی با اشاره به مرکز پرورش مرغ خزک اظهار داشت: این مرکز با گستره سه هزار متر مربع با دارا بودن سه سالن پرورش، نگهداری و تخم ریزی ظرفیت خوبی برای تکثیر این مرغ بومی است که در صورت کمک به تامین اعتبارات برای انجام اقداماتی نظیر اصلاح نژادی آن میتوان گامهای ارزندهای در این مسیر برداشت.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار