مصرف نوشیدنیهای صنعتی آمار بالایی در دنیا دارند، نوشیدنیهای پر طرفداری که قاتل بخشهایی اساسی و کلیدی از بدن ما هستند.
به گزارش خبرگزاری بسیج از اشکذر؛ مصرف بیش از حد مجاز و بالاتر از استاندارد جهانی نوشابههای گاز دار و کافئینی یکی از مشکلات تغذیهای دنیاست.
نوشابههای گاز دار ترکیبی از گاز دی اکسید کربن، مواد افزودنی، شکر صنعتی و آب است. هر قوطی نوشابه گاز دار معادل ۱۰ قاشق شکر، ۱۵۰ کالری، ۳۰-۵۵ میلی گرم کافئین و غرق در رنگهای مصنوعی است. در واقع این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر در محصولی که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است.
علاوه بر آن وجود بعضی از مواد نگهدارنده و اسید بنزوئیک از جمله عواملی است که علاقمندان به مصرف نوشابههای گاز دار را به سوی سرطان و بیماریهای صعب العلاج سوق میدهد.
برخی از تاثیرات زیان بار این نوشابهها عبارتند از:
مصرف مداوم و روزانه نوشابههای گاز دار به علت اسید فسفریک موجود در تنظیم کلسیم و فسفر بدن اختلال ایجاد میکند، اختلالی که ممکن است به سه صورت رخ دهد:
اسید فسفریک نوشابههای گاز دار در بدن موجب خروج یون کلسیم از استخوانها میشود.
اگر این نوشابهها حاوی کافئین نیز باشند، به کاهش جذب کلسیم در استخوانها منجر میشود.
املاح فسفات موجود در نوشابههای گاز دار مانع از جذب کلسیم وعده غذایی میشوند، بنابراین با مصرف مرتب نوشابه، بدن با اختلال در جذب کلسیم رژیم غذایی مواجه میشود.
اختلال در جذب کلسیم باعث کمبود کلسیم بدن شده و در نهایت مشکلات استخوانی نظیر پوکی استخوان را بوجود میآورد، همچنین نوشابههای گاز دار به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، سختی مینای دندانهای شیری کودکان را از بین میبرد.
نتایج پژوهشها نشان میدهند اکثر این نوشابهها ۱۰۰ درصد نیاز روزانهی ما به قند را تامین میکنند و همین قند باعث افزایش میزان انسولین بدن میشود، موضوعی که در نهایت به فشارخون بالا، کلسترول بالا، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، پیری پیش از موعد و عوارض جانبی زیادی منجر میشود.
با خوردن یک بطری کوچک نوشابه بدن شما دیگر نیازی به خوردن هیچ ماده قندی دیگری ندارد و هر میزان قند دیگری که وارد بدن شود به صورت چربی ذخیره میشود، فراموش نکنیدمصرف میزان زیادی از مواد قندی در طولانی مدت به سلامتیتان آسیبهای جدی وارد خواهد کرد. به نقل از باشگاه خبرنگاران
نوشابههای گاز دار ترکیبی از گاز دی اکسید کربن، مواد افزودنی، شکر صنعتی و آب است. هر قوطی نوشابه گاز دار معادل ۱۰ قاشق شکر، ۱۵۰ کالری، ۳۰-۵۵ میلی گرم کافئین و غرق در رنگهای مصنوعی است. در واقع این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر در محصولی که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است.
علاوه بر آن وجود بعضی از مواد نگهدارنده و اسید بنزوئیک از جمله عواملی است که علاقمندان به مصرف نوشابههای گاز دار را به سوی سرطان و بیماریهای صعب العلاج سوق میدهد.
برخی از تاثیرات زیان بار این نوشابهها عبارتند از:
مصرف مداوم و روزانه نوشابههای گاز دار به علت اسید فسفریک موجود در تنظیم کلسیم و فسفر بدن اختلال ایجاد میکند، اختلالی که ممکن است به سه صورت رخ دهد:
اسید فسفریک نوشابههای گاز دار در بدن موجب خروج یون کلسیم از استخوانها میشود.
اگر این نوشابهها حاوی کافئین نیز باشند، به کاهش جذب کلسیم در استخوانها منجر میشود.
املاح فسفات موجود در نوشابههای گاز دار مانع از جذب کلسیم وعده غذایی میشوند، بنابراین با مصرف مرتب نوشابه، بدن با اختلال در جذب کلسیم رژیم غذایی مواجه میشود.
اختلال در جذب کلسیم باعث کمبود کلسیم بدن شده و در نهایت مشکلات استخوانی نظیر پوکی استخوان را بوجود میآورد، همچنین نوشابههای گاز دار به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، سختی مینای دندانهای شیری کودکان را از بین میبرد.
نتایج پژوهشها نشان میدهند اکثر این نوشابهها ۱۰۰ درصد نیاز روزانهی ما به قند را تامین میکنند و همین قند باعث افزایش میزان انسولین بدن میشود، موضوعی که در نهایت به فشارخون بالا، کلسترول بالا، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، پیری پیش از موعد و عوارض جانبی زیادی منجر میشود.
با خوردن یک بطری کوچک نوشابه بدن شما دیگر نیازی به خوردن هیچ ماده قندی دیگری ندارد و هر میزان قند دیگری که وارد بدن شود به صورت چربی ذخیره میشود، فراموش نکنیدمصرف میزان زیادی از مواد قندی در طولانی مدت به سلامتیتان آسیبهای جدی وارد خواهد کرد. به نقل از باشگاه خبرنگاران
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار