۰۶ / مرداد / ۱۴۰۵ - 28 July 2026
09:04
کد خبر : 9070437
۰۹:۱۷

۱۳۹۷/۰۸/۰۶
کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با «بسیج» مطرح کرد

نظر رهبر انقلاب در خصوص مسئله احتکار/ پیامبر اکرم محتکر را فردی ملعون خطاب کرده است

حجت‌الاسلام زینی گفت: احتکار نه تنها در دین اسلام بلکه در سایر ملل و ادیان هم عملی ناپسند است و در کشورهای مختلف مجازات‌هایی را برای آن در نظر گرفته اند.

حجت‌الاسلام صادق زیّنی نویسنده کتاب «درسنامه احکام بازار» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به مسئله احتکار اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که پیرامون عرصه اقتصاد وجود دارد، مسئله احتکار است؛ احتکار همواره وجود داشته و پدیده جدیدی نیست اما محتکران در عصرهای مختلف به طرق گوناگون اقدام به این عمل می کنند.

زینی خاطرنشان کرد: در روایتی از نبی گرامی اسلام آمده است: «هر کس طعامی و کالایی را بخرد و چهل روز برای ایجاد گرانی نگه دارد و بعد به قیمت بالاتر بفروشد و درآمد آن را هم در راه خدا صدقه بدهد کفاره احتکار خود را نداده است». بنابراین اگر کسی این کار زشت و ناپسند را انجام دهد و تمام آنچه را در این راه به دست آورده صدقه بدهد باعث پوشاندن آن گناه نمی ‎شود.

این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: همچنین از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که فرموده‎اند:« الجالب مرزوق و المحتکر ملعون» یعنی تهیه کننده نیازهای مردم از لطف خداوند بهره‌مند است و کسانی‌که از راه تجارت و بازرگانی نیازهای مردم را تهیه و به قیمت عادلانه در اختیار آنان قرار می‎دهند از رحمت خداوند برخوردار هستند و محتکران ملعون هستند.

وی با اشاره به فتوای رهبر انقلاب در خصوص احتکار گفت: از رهبر معظم انقلاب سؤال کردند که احتکار چه چیزهایی از نظر شرعی حرام است و آیا تعزیر مالی محتکران از نظر جنابعالی جایز است که ایشان در پاسخ فرمودند "حرمت احتکار بر اساس آنچه در روایات آمده و نظر مشهور هم همان است فقط در غلات چهار گانه و در روغن حیوانی و روغن نباتی است که طبقات مختلف جامعه به آن نیاز دارند اما هنگامی‌که مصلحت عمومی اقتضا کند، حکومت اسلامی حق دارد از احتکار سایر احتیاجات مردم هم جلوگیری کند و اجرای تعزیر مالی بر محتکر، در صورتی‌که حاکم صلاح بداند اشکال ندارد".

زینی در پایان اذعان کرد: احتکار نه تنها در دین اسلام بلکه در سایر ملل و ادیان هم عملی ناپسند است و در کشورهای مختلف مجازات‌هایی را برای آن در نظر گرفته اند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید