اگر از سیستمهای پیشرفته دیجیتالی بهره گرفته نشود، یک پیکر بیروح وجود خواهد داشت
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با توجه به اهمیت موزه بعنوان یک مرکز گردشگری و تقارن شعار سال سازمان جهانی گردشگری با اهداف موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بزرگداشت روز جهانی گردشگری با مشارکت دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، امروز سهشنبه در سالن هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. در این جلسه علاوه بر صاحبنظران و اهالی گردشگری و موزهداری، جمع کثیری از دانشجویان این رشته دانشگاهی نیز حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه دکتر علیاصغر جعفری، مدیر عامل مجموعه ضمن خوشآمد به حاضرین و گرامیداشت ایام محرم و صفر، گفت:شعار امسال سازمان جهانی گردشگری بر فناوری تاکید دارد و اگر از سیستمهای پیشرفته و دیجیتالی بهره گرفته نشود، یک پیکر بیروح وجود خواهد داشت. فناوری در تولید دانش، تربیت نسل جوان و ارزش افزوده تاثیرگذار خواهد بود که خوشبختانه این مجموعه از آخرین فناوریهای روز دنیا بهره میبرد. خوشبختانه بحث فناوری امروز در کشور با جدیت دنبال میشود و بکارگیری بروزترین فناوریهای روز دنیا در موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، باعث شده تا پیامُ بهتر منتقل شود. وی در ادامه افزود: یکی از راههای اصلی انتقال پیام، دانش است، بنابراین تکنولوژی میتواند مسیر را هموار سازد. بنظر میرسد این شعار بتواند ظرفیتهایی ایجاد کند تا از فناوری بهتر استفاده شود. خوشبختانه امروز ما در این مجموعه جامعترین پرتال را در بین موزهها در دست راهاندازی داریم و بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب دیجیتال را برای علاقهمندان فراهم کردهایم.
خلیل آبادی از اعضای شورای شهر تهران و رییس کمیته گردشگری شورای شهر نیز در در این بزرگداشتُ ضمن تاکید بر ضرورت جدی گرفتن صنعت گردشگری، گفت: ما از لحاظ منابع و ظرفیتهای گردشگری در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار داریم اما متاسفانه از لحاظ حضور گردشگرُ شرایط چندان مساعد نیست. باید نگاهها و رویکردها به این صنعت تغییر کند. با رشد صنعت گردشگری بسیار از مشکلات کشور مانند مشکل اقتصادی و بیکاری، بهبود مییابند. وی در ادامه افزود: تهران در حوزه گردشگری، شرایط خوبی دارد. بطور مثال اراضی عباسآباد را میتوان یکی از مقاصد مهم نام برد که چند مرکز گردشگری خوب در آن جای داده شده است. با رشد گردشگری، بخشهایی مانند فرهنگ، آموزش و ... نیز توسعه مییابند. خلیل آبادی با اشاره به اهمیت تکنولوژی گفت: با روشهای سنتی نمیتوان مخاطب را جذب کرد. فناوری مانند سیل میماند که اگر با سد بتوانیم آن را مهار کنیم، از آن بهرهمند خواهیم شد، در غیر این صورت با مشکل روبرو خواهیم شد.
دکتر منوچهر جهانیان، رییس دانشکدۀ علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری با تقدیر از مدیرعامل مجموعه برای برگزاری این نشست، گفت: شعار سازمان جهانی، فقط مربوط به یک روز نیست، بلکه اهداف سال آتی را نشان میدهد. استفاده و بکارگیری فناوری میتواند موجب پیشرفت و تعامل شود. اگر بخواهیم از فناوریهای اطلاعاتی استفاده کنیم، باید به گردشگری هوشمند توجه داشته باشیم. ذگردشگری هوشمند بهشدت در میان شهرهای جهان، جای خود را پیدا کرده است و همچنین باید این روند آگاهانه طی شود. وی در ادامه گفت: یکی از راههای دور زدن تحریمها گردشگری است، بنابراین با توجه به اینکه کشور ما درگیر تحریمهای جهانی است باید به این مسئله نگاه ویژهای داشته باشیم.
محمد رضا کارگر مدیرکل امور موزه های کشور، نیز در این مراسم بیان کرد: فعالیتهای دکتر جعفری، در خلق چنین برنامههایی، قابل تقدیر و ستودنی است. باید توجه داشته باشیم که توریست وقتی وارد کشور میؤود، یعنی بخشی از جامعه میشود. یعنی اگر برای مردم خود، جاده، هتل و ... بسازیم، توریسم هم میل به سفر پیدا خواهد کرد. ما باید کشور را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم تا گردشگر به کشور بیاید. وی ادامه داد: دیجیتال میتواند فرصت مناسبی باشد و تا زمانی که در اختیار انسان است، کمک کننده خواهد بود. ما تصور میکنیم استفاده از تکنولوژی، نیروی انسانی را کنار خواهد گذاشت و ما را از تلاش بینیاز میسازد در صورتی که اینگونه نیست.