۰۶ / مرداد / ۱۴۰۵ - 28 July 2026
07:42
کد خبر : 9082433
۰۹:۳۹

۱۳۹۷/۰۹/۰۴
برای اولین بار در کشور صورت گرفت:

کشف «مولکول ماده اولیه داروی ضد انعقاد خون» توسط بسیجی نخبه یزد

نخبه بسیجی یزدی که با همت خود موفق به تولید مولکول ماده اولیه داروی ضد انعقاد خون شده و در صورت تولید انبوه آن سالانه 4 میلیون دلار صرفه اقتصادی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، حمید ندری دانشیار شیمی دارویی و مدیر گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، با حمایت‌های مالی و معنوی بسیج علمی پژوهشی سپاه موفق به تولید مولکول ماده اولیه داروی ضد انعقاد خون شده که جایگزین والفارین می‌باشد که برای بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری از سکته از آن استفاده می‌شود.

وی گفتگو با خبرنگار یزدرسا، افزود: ماده اولیه این دارو در کشور وجود ندارد و تمام مواد اولیه آن از خارج از کشور تامین می‌شود به طوری که امسال هزار کیلوگرم از آن وارد کشور شده است. قیمت جهانی این دارو برای هر کیلو گرم آن حدود ۴ هزار دلار می‌باشد.

به هرحال ما توانستیم مولکول ماده اولیه دارو را تولید کنیم و اکنون هم به دنبال کار‌های انبوه سازی برای تولید این دارو می‌باشد.

ندری ادامه داد: با توجه به اینکه سالیانه ۴ هزار دلار صرف واردات این دارو می‌شود و، چون می‌تواند جایگزین داروی وارفارین شود و قاعدتاً نیاز به این دارو در کشور افزایش پیدا کرده و واردات آن ۳۰۰ برابر شده است صرفه اقتصادی دارد.

وی با بیان این که فرایند ثبت اختراع این مولکول در حال انجام است، افزود: در واقع روش سنتزی که برای این دارو داشتیم تقریبا روش جدیدی می‌باشد.

مدیر گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، خاطرنشان کرد: در واقع می‌توان گفت: تمام قسمت‌هایی که مورد نیاز ما بود تحت حمایت بسیج علمی پژوهشی قرار گرفتیم.

وی به رمز و راه موفقیعت خود اشاره کرد و گفت: هر کاری را می‌توان انجام داد، ولی مهم این است که پیگیری واستمرارداشته باشیم وکفش آهنی بپوشیم.

ندری محیط دانشگاه را یک فرصت برای دانشجویان دانست و افزود: همین کاری که ما انجام دادیم با کمک سه نفر از دانشجویان بوده است و قطعاً یک زمینه کاری جدیدی می‌تواند باشد مثلاً برای دانشجویان داروسازی آن چیزی که به عنوان فرصت شغلی آینده شان می‌تواند به دست بیاید راه اندازی یک داروخانه است؛ ولی می‌توان کار‌های دیگری انجام داد مثل کاری که ما انجام دادیم. فرصت‌های شغلی که برایشان در این محیط‌ها ایجا دمی شود را می‌توانند بعدا به عنوان یک کارتولیدی داشته باشند.

وی اذعان کرد: در حیطه‌های مختلف به طور مثال در صنعت، فرمولاسیون‌های ترکیبات دارویی وجود دارد که خیلی می‌تواند به آن‌ها کمک کند و بعدا در کنار کار‌های دیگر خود به عنوان یک کار اصلی نگاه کنند. فقط همه چیز ختم به داروخانه یا درمان نمی‌شود و صنعت می‌تواند قسمتی از آن باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید