۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
09:27
کد خبر : 9111021
۰۹:۳۷

۱۳۹۷/۱۱/۲۳
شرح حدیث اخلاق؛

جلب دل‌ها با اخلاق حسنه و خصال نیک

مقام معظم رهبري فرمودند : اگر شما تواضع بورزید، اگر آدم صادقی باشید، اگر علیه این و آن حرکت مخرّبی انجام ندهید، اگر کسی باشید که بر روی حرف خودتان می‌ایستید -اینها صفاتی است که مردم این صفات را دوست می‌دارند

به گزارش خبرگزاري بسيج استان مركزي ؛حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای جلسه درس خارج فقه خود، در تاريخ۱۳۹۴/۰۲/۱۳ به شرح یک حدیث اخلاقی با موضوع «جلب دل‌ها با اخلاق حسنه و خصال نیک» از حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام پرداختند كه متن بیانات معظم‌له به شرح زیر است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
الحمدلله رب العالمین

عَن الصّادِقِ جَعفَرِ بنِ مُحمّدٍ عَن أَبیه عَن آبائِهِ عَلَیهِم‌ُالسّلام قَال قَالَ رَسُولُ الله صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه إنَّکُم لَن تَسَعُوا النَّاسَ بِأَموالِکُم فَسِعُوهُم بِأَخلَاقِکُم (۱)

یعنی شما این ظرفیت را ندارید که همه‌ی مردم را [با اموالتان] در حیطه‌ی محبّت خود و در حیطه‌ی ارتباط با خود نگه ندارید؛ با مال این کار را نمی‌توانید بکنید اما یک وسیله‌ای دارید برای اینکه بتوانید دل‌های همه یا اکثر مردم را به خودتان نزدیک کنید. آن چیست؟ آن «اخلاق» است.

اگر شما تواضع بورزید، اگر آدم صادقی باشید، اگر علیه این و آن حرکت مخرّبی انجام ندهید، اگر کسی باشید که بر روی حرف خودتان می‌ایستید -اینها صفاتی است که مردم این صفات را دوست می‌دارند- پس می‌توانید با این خُلق خوب، با این اخلاق حسنه و خصال نیک، دل مردم را به طرف خودتان جذب کنید.

۱) الامالی شیخ صدوق، صفحه‌ی ۶۲

منبع : khamenei.ir


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید