شاید شما هم این روزها با افرادی مواجه شده اید که نایلون به دست، در حال صید این حشرات هستند، حشراتی که پس از صید، آنها را داخل ظرف آبِ جوش ریخته، دست و پای آنهاراجداکرده و در ماهیتابه برشته و می خورند.
اگرچه خوردن اینگونه حشرات برای خیلی از افراد تهوع آور است، اما داستان خوردن ملخ توسط انسان سابقه طولانی دارد و گفته می شود این حشرات در عین ارزان بودن منابع سرشار پروتئین، کلسیم و آهن هستند و حتی خوردن این گونه غذاها در بعضی از کشورها حتی کشورهای ثروتمند نوعی غذای لوکس محسوب می شود از این رو عربستان ملخ را غذا و دارو می دانند زیرا معتقدند ملخ کپسولی از انواع درختان و گیاهان دارویی تغذیه کرده است.
در دهه های گذشته به علت فراوانی ملخ در هرمزگان این حشره به عنوان یکی از مهم ترین وعده های غذایی بشمار می رفت که تقریبا مثل میگو از آن استفاده می شد که به این صورت بود که ملخ را تمیز و بعد از آن خشک و بسته بندی و در دیخچال می گذاشتند و در غذاها استفاده میکردند.
به عقیده برخی از کارشناسان انجمن علوم و صنایع غذایی؛ خوردن گوشت ملخ سرشار از پروئتین است که با مصرف آن میتوان به میزان دوبرابر گوشت سفید و قرمز پروتئین را جذب بدن کرد و با توجه به وجود میکروبهای متعدد در بدن حشرات، با پختن و سرخ کردن، آلودگیها از بین رفته و میتواند فواید بسیاری داشته باشد این در حالیست که برخی از کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت نیز معتقدند که خوردن این حشره بعلت سمپاشی مکرر و استفاده از سم های خطرناک در مناطقی که مورد حمله این ملخ ها قرار گرفته است برای سلامتی انسان مضر می باشد.
در هر صورت ؛با توجه به اینکه خوردن گوشت ملخ در اسلام حلال شمرده شده و این حشرات نیز چندصباحی بعنوان مهمان در استان ما حضور دارند، بنابراین لازم وضروری است مسئولین ذیربط نیز نسبت به مضرات خوردن این حشرات بدلیل سمپاشی و استفاده از سموم مردم را آگاه سازند.