لزوم نظارت دقیق بر عملکرد نانوایی ها/ عطاری های غیر مجاز اجازه فعالیت ندارند
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ بهروز اکرمی معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استانداری مرکزی در اولین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی با اشاره به غیبت برخی از مدیران در این کارگروه و نیز جلسات شورای اداری استان گفت: از جلسات آینده شورای اداری استان، چنانچه مدیر یا نماینده آن در جلسه شرکت نداشته باشد، ضمن اینکه این غیبتها از طریق رسانهها به مردم اطلاعرسانی میشود مدیر آن دستگاه بایستی علت غیبت خود را کتبا اعلام کند، همچنین به وزارتخانه مربوطه گزارش داده می شود.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از آرد سبوسدار برای تهیه نان گفت: نانوایان و کارخانجات مربوطه مستقیما با سلامت مردم در ارتباط هستند لذا میطلبد که نظارت و بازرسی از آنها بیشتر شود.
معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استانداری مرکزی رعایت استانداردهای سبوس در نانوایی ها را لازم دانست و عنوان کرد: در تمامی شهرستانها با مسئولیت فرمانداری ها و دانشگاه علوم پزشکی، استانداردهای فعلی سبوس و تهیه نان بررسی شود و با متخلفانی که این استانداردها را رعایت نمی کنند به طور جدی برخورد کنند.
وی با اشاره به اینکه باید استفاده از سبوس در حداقل های ممکن باشد و طبق استانداردهای تعیین شده مصرف شود، بیان داشت: متأسفانه اکنون درصد سبوس در نانوایی ها بالای 20 درصد است و حتی نانهای سنگک هم میزان سبوس استاندارد را ندارند.
اکرمی با انتقاد از روندی که در فعالیت عطاری ها وجود دارد، تأکید کرد: باید عطاری ها نیز برای فعالیت خود از دانشگاه علوم پزشکی مجوز دریافت کنند. تعداد عطاری های موجود در شهر اراک 148 عطاری است که در سال گذشته 34 عطاری پلمپ و 50 مورد دیگر اخطار دریافت کرده است و این معضل باید ساماندهی شود و یک ضابط قانونمند به خود بگیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استانداری مرکزی با انتقاد از عرضه موادمخدر در برخی عطاری ها، ادامه داد: فعالیت عطاری ها در شورای مبارزه با مواد مخدر هم مورد بررسی قرار گرفت و متأسفانه برخی از این مراکز هم اکنون مواد مخدر هم عرضه می کنند.
وی فعالیت عطاری ها را نیازمند تدوین یک روند مشخص دانست و افزود: از هر منظر و زاویه ای که به عطاری ها نگاه می کنیم فعالیت آنها دچار یک افسار گسیختگی شده است، در هر حال تقاضایی به جهت گیاهان دارویی از سمت مردم وجود دارد و باید در جهت تأمین این تقاضا اقدامات موثری انجام دهیم و اگر کار ساماندهی نشود در آینده باعث ایجاد مشکلات بزرگتری خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استانداری مرکزی در همین خصوص ادامه داد: کمیسیون نظارت استان از نظر قانونی این توان را دارد که در یک چارچوب خاص و قانونمند برای فعالیت عطاری ها تدوین کند و روندی قابل قبول به خود بگیرد.
اکرمی تصریح کرد: کسانی که دنبال فعالیت در عطاری ها هستند باید طبق این ضوابط تعیین شده کار سالم انجام دهند و وظیفه دانشگاه علوم پزشکی طی یک ماه آینده این است که از این 148 مرکز عطاری بازدید و نظارت دقیقی انجام دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در بحث تأمین این نیازها وجود دارد، این است که داروخانه ها هم می توانند بخشی از این نیازها را تأمین کنند و لازم است تمامی عطاری هایی که مجوز ندارند در سریعترین فرصت تعطیل شوند چون آنها با سلامت مردم در ارتباط هستند و این موضوع شوخی بردار نیست.
دکتر نظری کارشناس دانشگاه علوم پزشکی نیز در این جلسه گفت: اصلاح روش سبک زندگی باید در دستور کار قرار بگیرد و اگر این مهم انجام نشود روز به روز بر بیماری های خاص و ناگوار کشور افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه هدفمان این است که استفاده نمک نان را به زیر 10 درصد برسانیم، افزود: تنظیم سبوس نان و نمک آن باید طبق استانداردهای تعیین شده باشد.
نظری با اشاره به استاندارد 8 الی 12 درصدی نان سنگک و 15 تا 18 درصدی نان بربری برای استفاده از سبوس بیان کرد: متأسفانه این میزان ها رعایت نمی شود و در برخی از موارد بیشترین مقدار آن را در نظر می گیرند.
وی با اشاره به اهمیت تولید نان سالم و سلامت مردم خاطرنشان کرد: اگر این حداقل ها در استفاده از سبوس نان رعایت شود، می توانیم نان با کیفیت و تضمین سلامت به مردم بدهیم.
انتهای پیام/