خبرهای داغ:

بیماری شایع قلبی در بین کودکان

افتادگی دریچه بصورت مادرزادی در افراد وجود دارد که بر اثر عواملی در سنین کودکی و بزرگسالی خود را نشان می دهد. این بیماری به هیچ وجه اکتسابی نبوده و بروز آن در برخی افراد به وجود زمینه های مادرزادی این بیماری در آنها برمی گردد. تیرکشیدن و دردهای لحظه ای قلب و همچنین تنگی نفس در سربالایی را از جمله علایم وجود افتادگی دریچه است.
کد خبر: ۹۱۲۸۵۱۸
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹
بیماری شایع قلبی در بین کودکان 

 به گزارش سرویس خبری بسیج علمی  از سیستان و بلوچستان، افتادگی دریچه میترال تقریباً امروزه یک بیماری شایع در بین کودکان است که این مشکل از زمان تولد در نوزاد وجود دارد و ارثی است، ولی علائم بالینی آن در دوران دبستان و دبیرستان تظاهر پیدا می کند.

پرولاپس دریچه میترال، از یافته‌های شایعی است که اغلب در گروه‌های مختلف سنی بدون علامت می‌باشد و گاهی خود را با درد قفسه سینه، طپش قلب و حملات ناگهانی ترس و اضطراب نشان می‌دهد. علت‌ این‌ اختلال‌ در بسیاری‌ موارد ناشناخته‌ است‌ اما به نظر می‌رسد در برخی بیماران ناشی از اختلال ژنتیکی بافت کلاژن باشد. این‌ اختلال‌ ممکن‌ است‌ با برخی بیماری‌‌های‌ مادرزادی‌ قلب‌ همراه‌ باشد.

اضطراب، استرس و فشارهای روحی و فکری از عواملی هستند که باعث تشدید درد در ناحیه قفسه سینه و قلب می شوند. بر اثر این عوامل، افرادی که افتادگی دریچه قلب دارند، علائم بیماری شان تشدید می شود.

 این دسته از بیماران و خانواده هایشان باید دور از هر گونه نگرانی و استرس، زندگی عادی خود را دنبال کنند. خانواده ها از افتادن دریچه قلب ترسیده و وحشت زده می شوند و به محض آن که متوجه این مسئله می شوند، ناراحتی روحی در میان اعضای خانواده بالا رفته و به کودک و فردی که دچار این مشکل است، فشارهای روحی بیشتری وارد می شود. در حالی که موارد خفیف اصلاً اهمیت تشخیصی ندارند و والدین باید آن را کم اهمیت تلقی کنند تا کودک دچار اضطراب نشود.

متاسفانه با وجود اکو، تشخیص این بیماری راحت تر شده وهمین مسئله باعث بروز اضطراب در افراد می شود، در صورتی که قبل از آن خیلی از افراد از مشکل خود اطلاع نداشتند و مشکلی برای آنها پیش نمی آمد. افتادگی دریچه میترال به دو دسته با نارسایی و بدون نارسایی میترال تقسیم می شود.

در افتادگی دریچه میترال بدون نارسایی هیچ خطری فرد را تهدید نمی کند. ولی افرادی که دچار نارسایی میترال همراه با افتادگی دریچه قلب هستند، هنگام انقباض قلب خون مختصری به دهلیز چپ آنها وارد می شود. این مسئله موجب می شود تا دریچه میترال تحت فشاری نامتناسب قرار بگیرد و در این حالت فرد مستعد می شود تا میکروب ها روی لت دریچه قلبش بنشینند و ایجاد عفونت کنند. افرادی که نارسایی دارند، درجات مختلفی از این بیماری را شامل می شوند. هر چه شدت نارسایی بیشتر باشد، خطر ایجاد عفونت دریچه ای بیشتر خواهد بود. در مواقعی که شدت نارسایی زیاد است، بیمار نیاز به ترمیم یا تعویض دریچه قلب پیدا می کند.

این بیماری معمولاً بدون علامت است، ولی علائم غیراختصاصی مانند منگی، خستگی، کوتاهی تنفس، احساس سبکی سر هنگام برخاستن، درد سینه، تپش قلب، سرگیجه و اضطراب دیده شده است. عوامل افزایش دهنده خطر وجود کاردیومیوپاتی، تب روماتیسمی یا بیماری عروق کرونر است.

میزان اضطراب در این بچه ها بالاست و زود عصبی می شوند. این بیماران حساس هستند و در موقع امتحانات، هیجانات بیشتری را از خود بروز می دهند. بنابراین باید به علت وجود این هیجانات و حساسیت ها، با آنها برخوردهای مناسبی شود و رفتار های قهرآلود باعث تشدید علائم بالینی در آنان می شود. این دسته از دانش آموزان باید از انجام ورزش های سنگین معاف شوند و مربیان ورزش باید این مسئله را مورد توجه خاصی قرار داده و آنان را در ورزش های استقامتی شرکت ندهند.

ورزش هایی مثل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری روی بیاورند. توصیه به این دسته از بیماران آن است که در تابستان به علت تعریق زیاد، مایعات بیشتری مصرف کنند تا علائم بیماری در آنان خفیف تر ظاهر شود. همچنین باید یادآور شد که ایستادن زیاد و خستگی شدید باعث تشدید علائم این بیماری می شود.

پرولاپس‌ یا افتادگی دریچه‌ میترال‌ یک‌ اختلال‌ نسبتا شایع‌ و اغلب‌ خوش‌خیم‌ و شایع‌ترین شکل بیماری دریچه قلب است. این‌ اختلال‌ در زنان جوان‌ تا میانسال‌ شایع‌‌تر از مردان است‌ (زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند و مستعدتر هستند، زیرا طبع ظریف تر و لطیف تری داشته و به علت احساسات شان، زودتر گرفتار خواهند شد.). اما فرمی از بیماری در مردان بالای 50 سال دیده می‌شود و این مردان نسبت به زنان و جوان‌ترها 3 برابر بیشتر در معرض خطر نارسایی میترال شدید هستند. پرولاپس دریچه میترال اختلالی قابل پیشگیری نیست اما بیماران می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشند. در واقع این اختلال یک اختلال خوش خیم است که زندگی طبیعی را مختل نمی‌کند.

برخی از راهکارهای مراقبتی در مبتلایان کنترل فشار خون، رعایت رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سالم، مصرف آنتی بیوتیک قبل از اعمال دندان‌پزشکی برای جلوگیری از اندوکاردیت عفونی است. بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال که پس زدن را تجربه می‌کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به این بیماران توصیه می‌شود که پیش از انجام اعمال دندان‌پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است.

این بیماران خصوصاً در کودکان نسبت به جمعیت عمومی استعداد بیشتری برای عفونت قلب ( اندوکاردیت ) دارند ، به این معنی که عفونت های ساده دهان و دندان براحتی می توانند روی سطح غیر طبیعی دریچه بشینند و باعث عفونت قلب شوند. بنابراین بهداشت دهان و دندان و حتی خودداری از جویدن ادامس در این بیماران توصیه می شود. همچنین بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال باید آب و مایعات زیاد بنوشند.

همچنین به بیمارسالی یکبار تکرار اکو توصیه می‌شود، اما در بیمارانی که مبتلا به افتادگی دریچه از نوع شدید هستند، مصرف دارو توصیه و در مواردی تعویض دریچه انجام می‌شود که کاملاً بستگی بنظر پزشک دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار