۱۸ / تير / ۱۴۰۵ - 09 July 2026
15:15
کد خبر : 9139849
۱۷:۴۶

۱۳۹۸/۰۲/۳۰
آیت الله عباس کعبی

زیربنای تحقق گام دوم انقلاب، استحکام بنیه فکری و معنوی جوانان است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: زیربنای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی، استحکام بنیه فکری و معنوی جوانان است، زیرا جوانان به عنوان نیروی پیشران و پیش برنده انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، آیت الله عباس کعبی طی سخنانی در دیدار جمعی از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی استان قم اظهار داشت: زیربنای تحقق گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح کردند، استحکام بنیه فکری و معنوی جوانان است، زیرا جوانان به عنوان نیروی پیشران و پیش برنده انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.

وی افزود: از همین جهت جوان‌ها باید هم در بعد شخصی و هم در بعد تشکیلاتی به مباحث معرفتی و بصیرتی و اعتقادی اهمیت بدهند؛ این مسئله در جوانان انقلابی که می‌خواهند کار تشکیلاتی کنند باید به گونه‌ای باشد که مثل یک منبع و سرچشمه بجوشد و دیگران را هم سیراب کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: باید دقت داشته باشیم که خودمان را فقط درگیر مسائل سیاسی و روزمره نکنیم و از زیربنا غافل شویم؛ به عنوان تجربه می‌گویم در این چهل سال علت العلل ریزش‌ها در مسیر انقلاب اسلامی ضعف بنیه اعتقادی بوده که موجب شکست‌های افراد شده است هم در مبارزه با دنیا و هوای نفس و هم در گرفتار شدن به سطحی نگری. کما اینکه علت العلل پیروزی‌های انقلاب اسلامی در این چهل سال توسط نسل‌های پیش برنده، وجود روحیه مکتبی و ایمان و جهاد شهادت طلبی در این نسل هاست.

وی تصریح کرد: امروز ما در همه عرصه‌های جنگ نرم و نیمه سخت و سخت درگیر هستیم، اما جنگ نرم مسئله اصلی است، زیرا نشانه گرفتن ذهن جوان‌ها و عواطف و احساسات آن‌ها و سوق دادن آن‌ها به مسیری بر خلاف اسلام و انقلاب تلاش اصلی دشمن است.

آیت الله کعبی افزود: اینکه آمریکایی‌ها نمایش مضحکی راه می‌اندازند و ناو جنگی به منطقه می‌آورند به خیال باطلشان می‌خواهند رعب و وحشت ایجاد کنند. البته خودشان هم تصریح کرده اند که آنچه می‌تواند نظام جمهوری اسلامی را تضعیف کند ناو جنگی نیست بلکه ایجاد تنش‌ها و شورش‌های داخلی است، مثل حرکتی که در دانشگاه تهران علیه ارزش‌های اسلامی و حجاب انجام دادند. این حرکت برای آن‌ها به اندازه حضور ناوآمریکایی ارزش داشت که با حضور نیرو‌های انقلابی در صحنه دانشگاه همانند موشکی که به قلب ناو آن‌ها شلیک شد، پاسخ داده شد.

وی با تاکید بر اینکه معرکه نبرد شما دانشگاه است و باید خودتان را با برنامه‌های معنوی و عقیدتی آماده کنید، خاطرنشان کرد: در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی سلاح جوانان انقلابی در دانشگاه‌ها مطالبی همچون کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم شهید مطهری بود که در برابر کمونیست‌ها آن‌ها را مسلح می‌کرد، امروز نیز جوانان دانشجو باید با بینش بهتر و معرفت عمیق‌تر در صحنه باشند و تقوای ستیز ومبارزه دائمی داشته باشند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت برگزاری دوره‌ها در تعمیق معرفت و بصیرت گفت: چیزی که تجربه شده و نتایج خوبی هم داشته است برگزاری دوره‌های طرح ولایت است، این طرح را جدی بگیرید و روی دانشجو‌هایی که باید وارد آن بشوند دقت کنید، زیرا این افراد در آینده باید تبدیل به کادر انقلابی شوند.

وی با بیان دومین راهکار تعمیق معرفت ادامه داد: راهکار دیگر این است که بیانیه مهم گام دوم انقلاب را بازخوانی و تحلیل کنید. الزامات آن را استخراج کنید و ببینید کدام بخش از آن به عهده شماست. زیرا این بیانیه نقشه راهی است که رهبری تعیین کرده است برای تحقق خودسازی و سپس جامعه سازی و در نهایت تمدن نوین اسلامی.

آیت الله کعبی عنوان کرد: سومین راهکار بازخوانی و تبیین و گفتمان سازی درباره پیام‌های مهم امام (ره) است. به عنوان مثال پیام تاریخی تیرماه سال ۶۷ در سالگرد واقعه حج را بازخوانی کنید، زیرا امام در این پیام سه خطر عمده یعنی نفاق، ملی گرایی و التقاط عقیدتی را معرفی می‌کند. همچنین کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» هم باید مبنای فعالیت‌های فکری شما قرار گیرد.

وی گفت: در بحث تقویت بنیه فکری و اعتقادی هم هیچکس از نیرو‌های انقلاب نباید احساس بی نیازی بکند و خود را مستثنی بداند، زیرا این مسئله مانند آن است که اگر آب زلال هم در جایی راکد بماند دچار فساد و گندیدن می‌شود، اما انسان مومن باید دائم به دنبال پیشرفت معنوی باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به خدمات گروه‌های جهادی در سیل اخیر ابراز کرد: در استان‌های مختلف کشور دیدیم که جبهه نیرو‌های انقلابی سیلی بزرگتر از جنس همبستگی جهادی و ایثار به راه انداختند. همین روحیه ایثارگری و ایمان به خدا معجزه انقلاب اسلامی است. در همین زمان هنوز هم بعضی‌ها عقلشان عقل حسابگر و مادی است، اما جوانان مومن ثابت کردند که عقلشان عقل ایمانی است و با خدا معامله می‌کنند این‌ها در هر میدان تکلیفی حاضر به پذیرش خطر بوده و اهل وفای به عهدشان با خدا و ولی خدا و مردم هستند.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید