۰۶ / مرداد / ۱۴۰۵ - 28 July 2026
08:17
کد خبر : 9209325
۱۱:۵۷

۱۳۹۸/۱۰/۲۹

داوری یکی از راههای کاهش پرونده در محاکم است /انتخاب اعضا هیئت مدیره کانون داوری استان قزوین

آئین انتخاب اعضاء هیئت مدیره کانون داوری استان قزوین با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین حیدری در این نشست گفت: اکنون یکی از معضلات جدی قوه ‌قضاییه حجم بسیار بالای پرونده‌های جاری و از سوی دیگر تعداد بالای پرونده‌های ورودی به این قوه است.

وی افزود: حجم زیاد پرونده ها در محاکم، علاوه بر تحمیل هزینه‌های بالا و طولانی نمودن روند رسیدگی، موجب کاهش دقت در رسیدگی و در نهایت نارضایتی مردم خواهد شد. برای حل این مشکل باید از راهکار کارآمدی استفاده کرد که به نظر می‌رسد داوری می‌تواند را‌هکار بسیار مفیدی برای حل این معضل باشد همچنین این شیوه می‌تواند باعث جلب نظر مردم برای حل‌وفصل دعاوی خود به این شیوه شده و از مراجعه آنان به دادگاه‌ها جلوگیری نماید.

‌این مقام قضائی با اشاره به ماده 454 قانون آئین دادرسی کیفری تصریح نمود: مطابق این ماده كليه اشخاصي كه اهليت اقامه دعوا دارند مي‌توانند با تراضي يكديگر منازعه و اختلاف خود را خواه در دادگاهها طرح شده يا نشده‌باشد و درصورت طرح در هر مرحله‌اي از رسيدگي باشد، به داوري يك يا چند نفر ارجاع دهند.

وی در خصوص عدم تمایل مردم به حضور در محاکم جهت رسیدگی به اختلافاتشان گفت: مردم در همه جای دنیا از آمد و شد به دادگاه و دریافت اخطاریه و احضاریه رضایت نداشته و ترجیح می‌دهند در محیط‌های دوستانه‌تری نسبت به دادگاه‌ها و با آرامش بیشتر به حل‌و‌فصل اختلاف فیمابین خود با دخالت و نظر فردی مورد وثوق که در عین حال مطلع هم باشد، بپردازند.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری افزود: در نظام‌های حقوقی و قضایی طرفین اختلاف این امکان را ندارند که قاضی یا دادرس دادگاه خود را انتخاب کنند؛ در حالی ‌که در امر داوری طرفین این اختیار را دارند که اشخاص مورد نظر و اعتماد خود را به ‌عنوان داور انتخاب کنند که این امر خود سبب ایجاد امنیت روانی و اعتماد آنان می‌شود. همچنین مطابق ماده ۴۷۷ آيين دادرسي مدني، داوری ملزم به رعایت تشریفات آیین دادرسی نبوده‌، در نتیجه با سرعت متناسب به موضوع رسیدگی می‌شود.

گفتنی است آقایان سید مرتضی موسوی ، حسین شمس، جواد چیتگر، حسن مهرآوری، حمزه محمدی و خانمها مهسا کیال ، سرکار خانم انسیه عنایتی بعنوان اعضای هیئت مدیره کانون داوری استان قزوین انتخاب شدند.

 

1010/پ30/ب


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید