به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان ،جزیره هرمز دارای پتانسیلهای بیبدیل طبیعی و گردشگری در کشور است و میتواند ظرفیت مناسبی برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی ساکنان آن باشد اما همچنان در دو راهی مشکلات مانده و شاهد پیداش معضلات جدیدی است.
هرمز، جزیرهای واقع در هشت کیلومتری شهر بندرعباس است که با دارا بودن کوههای رنگی در 70 طیف مختلف و وجود گنبدهای نمکی در آن، به نگین زمینشناسی معروف است و هرساله گردشگران بسیاری را جذب خود میسازد و علاوه بر این، هرمز در مسیر یکی از پرترددترین آبراههای جهان، یعنی تنگه هرمز واقع شده است.
روزانه 17 میلیون بشکه نفت خام که معادل 40 درصد از کل نفت خام جهان است از حوالی این جزیره عبور میکند و مردم هرمز در شرایطی ناظر حرکت کشتیهای عظیم حامل بزرگترین ثروت جهان هستند که در فقر مطلق زندگی میکنند و نرخ بیکاری، وضعیت تغذیه و بهداشت مردم این منطقه شاهدی عینی بر این ادعا است.
این جزیره با دارا بودن پتانسیلهای گردشگری و مکانهای تاریخی بینظیر میتواند به یکی از قطبهای گردشگری تبدیل شود اما بهعلت نبود زیرساختهای مناسب، مورد توجه سرمایهگزاران قرار نگرفته است؛ آب و خاک جزیره فرصت کشاورزی را نیز از مردم گرفته است و اوضاع معیشتی به قدری بحرانی است که حتی قشر تحصیل کرده جامعه را هم تهدید میکند.
با آغاز جنگ تحمیلی مردم هرمز در اعزام به جبهههای حق پیشگام بودند و در این راه 37 شهید گرانقدر را تقدیم این اقلیم کردند.
سرمایهگزار برای ایجاد یک صنعت یا کارخانه تولیدی در یک منطقه، نیاز به انگیزه و رغبت دارد که در هرمز با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های اقتصادی و راه دسترسی آسان و حمل و نقل دریایی، سرمایهگزاری در این جزیره را با مشکل روبرو کرده است.
هفت هزار نفر در این جزیره 45 کیلومتر مربعی زندگی میکنند و راه در آمدی آنها بسته است و وضعیت اشتغال این جزیره تنها روی کاغذ و در نوشتار خوب است ولی در عمل متفاوت با چیزی است که بیان میشود
توجه به بخش گردشگری و توریستی جزیره میتواند راه مناسبی برای جذب سرمایهگذار باشد و با توجه به آثار باستانی منحصربهفرد هرمز همچون قلعه پرتقالیها، قصر بیبیگل، قصر صورت، برج تیرانداز، برج گلک، اسب رستم، مکتب خانهها و با دارا بودن کوههای رنگی با 70 طیف رنگ و سواحل بکر و دستنخورده منطقه و بیش از 15 اثر باستانی، تاریخی و مذهبی در این جزیره خلیج فارس بهخوبی میتواند گردشگرانی از دیگر استانها و حتی دیگر کشورها به این منطقه بکشاند و همین امر باعث شناسایی جزیره و سرمایهگذاری در آن میشود
فرمانده نیروی زمینی سپاه در هرمز تصریح کرد: این وظیفه ماست که بهعنوان یک سرباز و در حد توانمان تلاش کنیم که حداقل بخشی از غبار محرومیت از این منطقه بکر خلیج فارس برداشته شود.
سردار پاکپور عنوان کرد: هرمز نیازمند یک طرح جامع است که اگر وجود ندارد باید برای آن نوشته شود، چراکه این طرح میتواند به دستگاهها و بخشهای دولتی و خصوصی کمک کند و سرمایهگذاران به این جزیره قدم بگذارند و این خود نقشه راهی برای توسعه این جزیره است.
وی گفت: اگر میخواهیم به حوزه فرهنگی و معیشتی این جزیره ورود کنیم، باید برابر نقشه راه آن حرکت کنیم.
فرمانده نیروی زمینی سپاه بیان کرد: برای آبادانی و پیشرفت جزیره هرمز فرمانی از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است که در این راستا حتماً دستگاهها ورود خواهند کرد که باید از طریق یک نقشه راه مشخص حضور پیدا کنند تا موجب سردرگمی آنها نشود.
سردار پاکپور افزود: با توجه به اینکه هرمز بهعنوان یک جزیره توریستی معرفی شده است و گردشگران زیادی با فرهنگهای مختلف به این جزیره سفر میکنند، باید مراقب باشیم که فرهنگ اصیل شهید و شهادت در جزیره هرمز به فراموشی سپرده نشود.
وی با اشاره به دیدار اخیر فرماندهان سپاه با مقام معظم رهبری خاطرنشان ساخت: وقتی گزارش اقدامات انجام شده در جزیره هرمز را خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کردیم، بسیار خوشحال شدند و فرمودند؛ سلام مرا به مردم شهیدپرور هرمز برسانید.