سمپاشی زمستانه سالانه در 30 هزار هکتار از باغات استان اجرا می شود
یوسف درخشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، افزود : سمپاشی زمستانه با روغن ها در کنترل آفاتی مثل کنه ها، شپشکها، سپر دار ها، شته ها و پسیل در باغات دانه دار(سیب و گلابی و به) هلو و شلیل ، بادام،زیتون، پسته ، انگور موثر است.
به گفته وی همچنین این نوع سمپاشی در اختلاط با قارچکش های بردو فیکس و نوردوکس در افزایش کارایی آنها در کنترل بیماری های قارچی و باکتریایی نیز موثر می باشد.
درخشان گفت : استفاده از محلول روغن پاشی با بستن منافذ تنفسی پوستی در حشرات و لارو ها و تخم ها منجر به کاهش جمعیت آفات شده و می تواند تعداد دفعات سمپاشی باغات در بهار و تابستان را کاهش و در کل باعث کاهش مصرف آفت کشها و سلامت محصول و محیط زیست شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین به باغداران توصیه کرد در هنگام استفاده از سمپاشی زمستانه از روغنهای استاندارد که در ظروف پلمپ شده و داراي برچسب نشاندهنده، مشخصات كامل (نام شركت يا كارخانه سازنده، تاريخ توليد، شماره پارت و...) استفاده شود و از سموم و روغنهاي تاريخ گذشته و بي نام و نشان خودداري کنند.
وی افزود : با توجه به خنک بودن هوا در زمستان، روغن هایی با درجه سولفوناسیون (میزان خلوص روغن از نظر وجود هیدروکربورهای غیراشباع ) 75-65 برای سمپاشی زمستانه بکار می روند و روغنهای استاندارد باید از پایه پارافین باشند.
درخشان گفت : روغنهایی که از منشاء کازوئیل هستند نه تنها در کنترل آفات موثر نیستند بلکه به مرور باعث پیری سریع و خشک شدن درختان می شوند.
به گفته وی بهترین دما ی محیط برای سمپاشی زمستانه بین 5 تا 25 درجه و بعد از رفع یخبندانها و یک هفته پیش از تورم جوانه ها و پس از هرس درختان است.
1010/ت30/ب