در مسیر کنترل کرونا هستیم
همانطور که سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نیز چند روز پیش اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای پیشرو در زمینه های بهداشتی، پزشکی و تحقیقت علمی مرتبط با علوم پزشکی به شمار می رود و تجارب و زیرساخت های لازم برای مبارزه به چنین بیماری هایی را در اختیار دارد.
پایگاه خبری العهد لبنان برای اطلاع از مهمترین اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با کرونا با مشارکت داوطلبان در این زمینه اتخاذ کرده، با «ابراهیم متولیان» رئیس بسیج جامعه پزشکی ایران به گفتگو نشسته است . او در این باره گفت: «همان طور که می دانید ویروس کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان چین شناسایی شد و به دلیل شیوع سریع آن، به بیشتر از ۶۰ کشور جهان وارد شده است.
متولیان افزود: «با توجه به خدمات پزشکی و درمانی در کشور طی ۴۰ سال گذشته و از زمان پیروزی انقلاب مانند دوره دفاع مقدس ، مبارزه با انواع بیماری ها و ریشه کن کردن بیماریهایی نظیر فلج اطفال و توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و زیرساخت های علوم و بهداشت در ایران، می بینیم که همه نهادهای مربوطه آماده بودند و وارد میدان مقابله شدند.».
وی خاطرنشان کرد: «بسیج جامعه پزشکی در کشور با توجه به نقش و رسالتی که دارد، در زمینه آگاهی رسانی به مردم و ارائه آموزش های لازم به آنها در خصوص این بیماری و نحوه پیشگیری از آن وارد عمل شده است.».
متولیان درباره مهمترین اقدامات بسیج جامعه پزشکی برای پیشگیری از ویروس کرونا گفت: «ما سامانه ای را از طریق تلفن (شماره ۴۰۳۰) برای تماس شهروندان اختصاص داده ایم و بسیج جامعه پزشکی از طریق افراد متخصص ۲۴ ساعته مشاوره های لازم را به شهروندان ارائه می دهد و به همین دلیل شاهد کاهش تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها، درمانگاهها و همطینطور شاهد کاهش سطح نگرانی و اضطراب شهروندان در این خصوص بوده ایم».
رئیس جامعه پزشکی ایران افزود:« گروههای مختلفی را در بسیج آموزش داده ایم که شامل ۲۲ گروه می شود نظیر بسیج دانسجویی، دانش آموزی، سازندگی و صاحبان حرف و کسبه که اکنون در حال خدمت رسانی به شهروندان هستند و مراکزی درشهرها مستقر شده است که اقدام به تب سنجی و طرح سوالاتی از آنها می کنند و در صورت مشکوک شدن به ابتلای آنها به ویروس کرونا، آنها را به مراکز پزشکی متخصص در بیماریهای تنفسی راهنمایی می کنند به این معنی که ما در حال جداکردن مبتلایان از منازل و محله ها و آگاهی رسانی به آنها هستیم و همین موضوع به کاهش فشار روانی بین شهروندان و کاهش حضور مردم در بیمارستان ها شده است».
متولیان در ادامه بیان کرد: من از شهر قم بازدید کردم و روش های پیشگیری را مطالعه کردیم واکنون نیز در حال آموزش شهروندان و ارائه آگاهی ها و آموزش های لازم به آنها در خصوص این بیماری هستیم. ۷۰۰ مرکز تحت عنوان مراکز شهید دکتر رهنمون در سراسر کشور داریم و هدف ما تامین کادرهای پزشکی و پرستاری برای خدمت در بیمارستان ها و کمک به پرستارانی است که دچار خستگی کاری می شوند و اکنون نیز پرستارانی داریم که ۲۴ ساعته در حال خدمت به شهروندان در بیمارستان هستند».
وی درباره همکاری با وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: با کمک وزارت بهداشت در مراکز بهداشتی و درمانی داروها را تهیه می کنیم و همچنین برای احتیاط مراکز بزرگی نظیر سالن های ورزشی را آماده کرده ایم و آن مراکز را با تختخواب هایی مجهز کرده ایم و در صورت نیاز از آنها استفاده خواهد شد تا بیماران پس از خروج از بیمارستان دوران نقاهت را دز آنها سپری کنند».
متولیان در پایان نیز گفت: «این ویروس یک موجود زنده نیست و هنگامی که وارد بدن می شود، فعالیتش شروع می شود. ما در کشور اکنون تحقیقات ومطالعات خود را آغاز کرده ایم و به دلیل آنچه قبلا در زمینه کنترل آنفلوآنزا H1N1 و انواع دیگر از آن، ریشه کن کردن فلج اطفال و کشف واکسن و درمان آن انجام داده ایم، از پتانسیل لازم در این زمینه برخورداردیم. این کار را در آزمایشگاهها شروع کرده ایم اما اکنون مهمترین مسئله، کنترل بیماری کروناست که به یاری خداند در مسیر کنترل آن قرار داریم».