برگزاری جشنواره ملی ساختمان با همکاری سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری استان اصفهان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری، جشنواره ملی ساختمان برتر با همکاری سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری ، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ، کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آغاز به کار کرد.
هدف از برگزاری این جشنواره، شناسایی ایدهها، پتانسیلها و ظرفیتهای موجود و ایجاد امکان استفاده از تکنولوژیهای نوین در صنعت ساختمان به منظور احداث هرچه بهتر (سریع، ارزان و باکیفیت) ساختمانها و نیل به صنعتیسازی ساختمانها میباشد. این مهم بر اساس ارتباط مؤثر و مفید زمینه های مختلفی از علم ساختمان از جمله سازه، تأسیسات، محیط زیست، انرژی و مدیریت ساخت (در قالب مصالح و اجزای ساختمان، سیستمهای ساختمانی، فرآیندها و روشهای ساخت و اجرا، روشهای نوین معماری و شهرسازی) صورت میپذیرد.
به طور کلی طرح های ارائه شده در ذیل تقسیم بندیِ زیر بررسی و اعلام می شوند: سازه های سریع الاحداث در مواقع بحران (زلزله، سیل و)، انبوه سازی ساختمان و بلند مرتبه سازی (بیش از ۵ سقف)، انبوه سازی ساختمان و کوتاه مرتبه سازی (۵ سقف و کمتر)، همچنین باید توجه داشت موضوع صنعتی سازی، بسیار گسترده است و می تواند بخشهای مختلفی در صنعت ساختمان (شامل موارد زیر) را تحت تاثیر قرار دهد: اجزاء ساختمانی، شامل مصالح، المانها، افزودنیها و ... که میتواند در بخشهای مختلف ساختمان (سازه، تاسیسات، نما و ...) مورد استفاده قرار دهد. سیستم های ساختمانی، تشکیل شده از بخشهای مختلفی که کاملا وابسته به یکدیگرند، و ترکیب آنها تشکیل دهنده ساختمان می باشد. از جمله این سیستمها می توان به سیستم های ساختمانی LSF، 3D Panel، ICF، ساختمان های پیش ساخته بتنی و فلزی اشاره نمود. روش های اجرا و ساخت، این بخش بر بالابردن بهره وری در اجرا و روش های ساخت تاکید دارد که با استفاده از تکنیک های جدید، منتج به کاهش زمان اجرا، دوباره کاری ها، تخریب ها و ... می شود. استفاده از فناوری BIM، یا روشه ای اجرای Tilt up در این بخش دسته بندی می شوند. روش های جدید معماری و شهرسازی، در این بخش با نگاهی کلان به موضوع ساخت و ساز شهری و روستایی، تلاش میشود تا ایده های جدید از منظر معماری ایرانی – اسلامی، شهر پایدار، حفظ بنیان خانواده و نیازهای معنوی انسان، روابط اجتماعی مناسب را در طراحیهای کلان شهری مورد توجه قرار دهد. برای نمونه این بخش، میتوان به طراحی محله های ایرانی اسلامی، بهسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده اشاره نمود.
علامقندان میتواندد جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت اینترنتی http://nspb.ir/fa مراجعه فرمایند.