به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی فانوس ظهر امروز در صدا و سیمای استان فارس با حضور سردار محمد فهمیده جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مسئولان استان فارس برگزار شد.
در چهارمین دوره استان فارس میزبان 1500 هنرمند به صورت مجازی از سراسر کشور بود و دورههای قبلی در شهرهای ساری، بندرعباس و تهران برگزار شده همچنین در این مراسم اعلام شد که پنجمین دوره این جشنواره در هر مقدس مشهد برگزار خواهد شد و پوستر آن نیز در این مراسم رونمایی شد.
به گفته قلیزاده دبیر جشنواره ملی فانوس 1779 اثر به دبیرخانه جشنواره تحویل شده بود که بعد از مرحله اولیه داوری 297 اثر به بخش مسابقه راه یافتند و در نهایت نیز 88 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.
معرفی برگزیدگان جشنواره و رونمایی از کتاب
امروز در ارتباط ویدئو کنفرانسی از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد که در استان فارس نیز از چهرههای هنری چون محمد نعمتی استاد پیشکسوت خوشنویسی استان فارس، اصغر گروسی برای نمایشنامه «بیمرگی»، لیلا اسراری برای نمایش رادیویی «رُنج»، امیرحسین عبادیان دهکردی در بخش پوستر، مریم همایونی در بخش هنرهای تجمسی و فرهاد ارشاد فعال در حوزه نمایش دفاع مقدس تجلیل شد.
همچنین در این مراسم از دو عنوان کتاب مرجع دفاع مقدس با عنوان پوسترهای جنگ، فرهنگ نامه فیلمهای سینمایی دفاع مقدس رونمایی شد.
جشنواره فانوس مسیری برای رشد هنرمندان متعهد
در ادامه جشنواره سرهنگ سزاوار رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس پیام سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را قرائت کرد که در بخشی از این پیام آمده است: «از همان روز که نهال انقلاب اسلامی با دستان توانمند رهروان مکتب پیر فرزانه حضرت امام (ره) در این سرزمین ریشه دوانید و در بهار آزادی به شکوفه نشست. شمیم انقلاب اسلامی، حقطلبی، عدالتجویی و آزادخواهی خواب خوش را از چشمان طاغوتیان و مستبکرین گیتی ربود.
آنان برای خشکاندن دریای پر تلاطم بیداری جهانی جز با توسل به تجاوز و خصم با مجهزترین ادوات جنگی دنیا چارهای نیافتند و جنگی همه جانیه و ناجوانمردانه را به ملت با بصیرت ایران اسلامی تحمیل کردند. غافل از اینکه شیرمردان و شیرزنان مومن و بصیر این سرزمین حتی از جان شیرین و خون پاک خویش هم برای آبیاری و پاسداری از این نهال دریغ نمیکنند و نام ایران و ایرانی را بر بلندای جهان الهامبخش آزادیخواهان و سلطهستیزان عالم قرار میدهند.
در چهلمین سالگرد بزرگداشت حماسه دفاع مقدس و ماندگار ملت عظیمالشان ایران بر ماست که در سایه عنایات الهی و در پرتو هدایتهای داهیانه مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا و آموزههای شهیدان دفاع مقدس، شهیدان حرم و شهدای وطن طعم شیرین شجاعت، شهادت، ایمان و ایثار و ثمره شکوهمند این درخت تنومند را راهگشای فرزندان ایران عزیز در مسیر تمدنساز به پیش رو قرار دهیم. در این مسیر آنچه از ابتکار خلاقیت دانش و هنر داریم به منصه ظهور گذاشته تا پژواک عزت آزادگی و سرافرازی خویش را به گوش جهانیان برسانیم.
چهارمین جشنواره ملی هنری فانوس مسیری است برای تحقق این رسالت و عرصه را برای رشد و بالندگی هنرمندان متعهد جوان و فرهیخته در حوزه دفاع مقدس هموار و افزایش کمی و ارتقای کیفی آثار در بخشهای مختلف هنری را فراهم آورده است و نشان از موفقیت و جذابیت این حرکت عمیق فرهنگی و هنری دارد».
دفاع مقدس نباید در جغرافیای خود محصور شود
در پایان این مراسم نیز سردار محمد فهمیده جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس با بیان اینکه یکی از اثربخشترین روشها برای دستیابی به فرهنگ دفاع مقدس بهرهمندی از ظرفیت هنر است اظهار داشت: دفاع مقدس تابلوی زیبایی از استقامت و حماسهآفرینی است و رمز پیروزی در دوران دفاع مقدس رهبری حکیمانه امام خمینی و وحدت یکپارچه نیروهای مسلح، ایمان و روحیه شهادت طلبی و حضور مردم انقلابی بود.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس میتواند اسطوره جهانی شود و نباید در جغرافیای خود آن را محصور کنیم گفت: دفاع مقدس گنجینه عظیم و تمام نشدنی ایران اسلامی است که باید توسط هنر و هنرمندان زنده بماند و مردم ما صدها سال از آن بهره ببرند.
فهمیده دفاع مقدس را کلید وحدت در کشور خواند و افزود: همه مشتاق بیان واقعیتها هستند و با توجه به هنر، امور سینمایی و تبلیغات در تولید محصولات کیفی و کمی میتوان تاریخ دفاع مقدس را ماندگار کرد.
چهارمین جشنواره ملی فانوس در موضوعات رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، معرفی الگوها و اسوههای علمی و نمادهای ارزشی دفاع مقدس به نسل جوان، جوانان و پاسداری از دستاوردهای دفاع مقدس، استکبارستیزی و مقاومت اسلامی برگزار شد.
هنرمندان در این جشنواره در قالب هنرهای نمایشی، تئاتر صحنهای، تئاتر خیابانی، نمایش نامه، موسیقی و سرود، تحقیق و پژوهش، هنرهای تجسمی و سنتی، آثار رادیویی، فیلم، بخش آزاد و بخش ویژه شهید سلیمانی آثار خود را در آن تولید و ارائه کردند.
انتهای پیام/