هشدار دامپزشکی پیرامون احتمال شیوع تب کریمه کنگو
سید امید خلیل زاده امروز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ارومیه، اظهار کرد: این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دام ها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دام ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
وی تصریح کرد: گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه های انتقال بیماری است.
این مسئول گفت: به توجه به بالا رفتن دمای هوا و اغاز فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند، که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حدافل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد است.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه توصیه می شود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است ، اقدام کنند.
انتهای پیام