آغاز به کار سامانه «حرم مجازی» برای بهره‌مندی زائران و مجاوران

آستان قدس رضوی با توسعه خدمات خود در بستر فضای مجازی، سامانه مجازی حرم با قابلیت مشاهده سه بعدی اماکن حرم مطهر حضرت رضا(ع) را طراحی کرده است.
کد خبر: ۹۳۵۶۰۱۶
|
۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۷
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی به نقل از آستان نیوز؛ محمد جواد عرشیان، رئیس اداره رسانه‌های نوین و فضای مجازی آستان قدس رضوی در این باره گفت: پیش از این، پروژه‌‍‌ها و نرم افزار‌هایی که برای نمایش حرم مطهر رضوی تهیه شده بود بیشتر در قالب عکس‌های پانوراما و شامل جزئیاتی مختصر بود. ضمن آنکه حجیم بودن این برنامه‌ها و نیاز به سیستم‌های رایانه‌ای قوی برای پردازش آن، سبب شده بود بسیاری از علاقه‌مندان امکان بهره مندی از این برنامه‌ها را نداشته باشند.


بهره گیری از فناوری فتوگرامتری
عرشیان افزود: با ارزیابی مشکلات برنامه‌های مشابه، حالا سامانه «حرم مجازی امام رضا (ع)» طراحی شده است که شامل امکانات قابل توجهی است و همه کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند. این نرم افزار بر پایه جدیدترین روش‌ها و سرویس‌های مبتنی بر وب طراحی شده است و ویژگی مهم آن، مدل سازی انجام شده بر عناصر معماری حرم مطهر است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه قدمت بالای ابنیه حرم مطهر و در دسترس نبودن نقشه‌های دقیق کاشی کاری‌ها، مقرنس‌ها و دیگر اجزای معماری، اجرای مدلسازی نرم افزای آن کار بسیار دشواری بود که با تلاش صورت گرفته توانسته‌ایم، با بهره گیری از فناوری فتوگرامتری، مدلی دقیق تهیه و ارائه کنیم.


دسترسی به همه اطلاعات مورد نیاز زائران؛ از مسیریابی در حرم تا مکان یابی بخش‌های مختلف
به گفته عرشیان، از قابلیت‌های کاربردی این برنامه، امکان مسیریابی بین صحن‌ها و اماکن حرم مطهر است که همواره یکی از سوالات متداول زائران در هنگام زیارت است و می‌تواند راهنمای جامع و کاملی برای آن‌ها باشد.

همچنین معرفی همه اماکن متبرکه از جمله رواق‌ها، صحن‌ها، مراکز علمی و آموزشی، کفشداری ها، پارکینگ‌ها و سرویس‌های بهداشتی، به صورت سه بعدی، پاناروما و فیلم ۳۶۰ درجه روی هر ابراز الکترونیکی از جمله رایانه، تبلت و تلفن همراه قابل استفاده است. بانک حدیث، زندگی نامه امام رضا (ع) به صورت متن و موشن گرافی، آداب زیارت و زیارت نامه به صورت موشن گرافی، پخش مستقیم تصویر از حرم مطهر تحت انواع پلتفرم‌های عنوان شده نیز از دیگر امکانات این نرم افزار است.


حفظ تمام جزئیات در مدل سازی معماری حرم
حامد اصغری مدیر تیم مدل سازی این سامانه نیز به برخی امکانات خاص آن اشاره و تصریح کرد: در فناوری فتوگرامتری با ساخت مدل سه بعدی از روی عکس هوایی و زمینی و تبدیل آن به مدلی کم حجم و مناسب، امکان ارائه برنامه‌ای کاربردی فراهم شده است.

اصغری افزود: پیچیدگی و چالش اصلی کار روی چنین پروژ‌هایی حفظ تمام جزییات موجود در مقابل حجم کم است که به نوبه خود باعث سنگینی کار فناروان و طراحان آن شده بود، اما به لطف حضرت رضا (ع) و با تلاش‌های انجام شده، کار فاخری آماده و ارائه شده است.



افزایش امکانات در آینده نزدیک
مهدی آبیار مدیر تیم برنامه نویسی این نرم افزار نیز به طرح‌های توسعه آن اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده به زودی امکانات دیگری هم به نرم افزار «حرم مجازی امام رضا (ع)» اضافه خواهد شد.

به گفته او برپایی موزه مجازی، امکان طرح و دریافت پاسخ سوالات شرعی، انتشار خاطرات زیارت، برگزاری مسابقات، امکان پرداخت نذورات، شبیه سازی جلوه‌های ویژه در حرم مجازی مانند پرواز کبوتران حرم، افزودن صدای محیط، شبیه سازی آب و هوا و گردش شبانه روز طبق تغییر ساعت و فصل، نمایش تاریخ، اوقات شرعی و دمای هوا، نمایش برنامه‌های حرم مطهر و همچنین قابلیت مسیریابی در حرم به صورت واقعیت افزوده دیگر امکاناتی است که در فاز‌های بعدی توسعه این برنامه، به آن افزوده خواهد شد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار