۰۶ / مرداد / ۱۴۰۴ - 28 July 2025
01:14
کد خبر : 9401788
۱۴:۲۲

۱۴۰۰/۱۰/۰۳
ابوترابی‌فرد:

اقتصاد دولتی فسادزاست/نظام بودجه‌ریزی و بانکی باید اصلاح شود

خطیب نمازجمعه تهران با بیان اینکه متاسفانه بودجه با درآمدهای نفتی گره خورده است، گفت:نظام بودجه‌ریزی و بانکی باید اصلاح شود.

به گزارش  خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام سید محمد حسن ابوترابی‌فرد خطیب نماز این هفته جمعه تهران در خطبه اول این نماز عبادی و سیاسی با اشاره به بخشی از فرمان امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر برای زمامداری مصر، گفت: امیرالمومنین علی (ع) در این عهدنامه، مالک اشتر و همه حکام تاریخ را به ارکان چهارگانه کلیدی برای یک حکمرانی شایسته معطوف داشته است؛ نظام تامین مالی و نظام دفاعی که دو ابزار مهم برای حکمرانی همراه با اقتدار و امنیت است.

 

وی با بیان اینکه خلق امنیت بدون منابع مالی پایدار و مطمئن نمی‌تواند راه را برای حرکت جامعه به سوی سعادت هموار کند، ادامه داد: این دو مولفه در همه سطوح مدیریت مهم است و در محیط خانه نیز باید برای تامین منابع مالی مطمئن قدم برداریم و این منابع را درست هزینه کنیم و از سوی دیگر، تهدیدهایی را متوجه نهاد خانواده است، بشناسیم و با آنها برخورد درست کنیم.

 

امام جمعه موقت تهران افزود: ثمره این دو مسئله این است که جامعه به یک مدرسه تبدیل می‌شود و راه برای تعالی انسان‌ها هموار می‌شود و با آزادی‌های مشروع، رفاه عمومی و توزیع عادلانه ثروت، یک جامعه در تراز قرآن شکل خواهد گرفت،مدیران عزیز و آحاد جامعه در هر کجا که حضور دارید به این دو اصل باید توجه کرد.

 

ابوترابی فرد با اشاره به دستاوردهای دفاعی و جایگاه ممتاز کشورمان در منطقه، عنوان کرد:نظام تامین مالی و نظام دفاعی بازدارنده باید در کارنامه چهار دهه گذشته مورد تحلیل قر ار گیرد در حوزه نظام دفاعی، در این عصر تاریک که سیاست‌های آمریکا و مزدوران آنها به گسترش ناامنی و هرج و مرج در منطقه و جهان دامن می‌زند، نظام اسلامی توانسته سطح امنیت را در منطقه به شکل معناداری ارتقاء دهد.

 

وی افزود: سردار سرافراز سپاه اسلام شهید سلیمانی که در آستانه سالروز شهادتش هستیم، برای ملت‌های منطقه و حتی برای ملت‌های اروپا، از طریق مبارزه با داعش و تروریسم تکفیری خلق امنیت کرد.

 

خطیب نماز جمعه تهران با تاکید براینکه اما در حوزه اصلاح نظام تأمین مالی باید اذعان کنم که در طول سه دهه گذشته قدم معنادار و قابل قبولی برداشته نشده است، تصریح کرد: با اینکه در طی چهار دهه، نظام اسلامی در حوزه توسعه منابع انسانی، رشد علمی، دستیابی به فناوری‌های نوین و کاهش معنادار فاصله علم با تبدیل دانش به فناوری، خلق امنیت و قدرت دفاعی و ارتقاء وحدت ملی و زیرساخت‌های اقتصادی برای توسعه قدم‌های بلندی برداشته،‌ اما شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم، درآمد سرانه، ضریب جینی و بیکاری هرگز در شرایط مناسبی که شایسته ملت ایران است، قرار ندارد.

 

ابوترابی فرد گفت: این ناکارامدی به دو اصل مهم برمی‌گردد؛ فقدان نظام مالی و بودجه‌ای صحیح و نظام بانکی ناکارآمد. برنامه‌ریزی نادرست و پیوند زدن تراز تجاری به درآمدهای نفتی در طول یک قرن گذشته، شاخص‌های کلان اقتصادی ما را در این شرایط نامناسب قرار داده است.

 

وی اضافه کرد: به دلیل فقدان برنامه درست و عدم توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی که سه دهه قبل فرمودند رابطه نفت با هزینه‌های کشور را قطع کنید، موهبت نفت به مصیبت نفت تبدیل شده است.

 

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: امروز تامین مالی دولت یعنی بودجه، مهمترین سند و کلیدی‌ترین ابزار حکمرانی در جهان است که مام علی (ع) در 1400 سال قبل نخستین توصیه‌اش به مالک اشتر این بوده که نظام تامین مالی مصر ر ا بر اساس دریافت مالیات قرار بده، نه بر فروش سرمایه!

 

ابوترابی فرد عنوان کرد: اگر منابع حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز می‌شد و در چارچوب قانون در مسیر تعریف شده هدایت می‌شد، امروز نرخ تورم منفی، درآمد سرانه بالا و موقعیت بسیار مناسبی در قاره آسیا داشتیم. متاسفانه این امر مهم مورد توجه قرار نگرفته است.

 

وی ادامه داد: تورم 50 درصدی و رشد اقتصادی منفی موقعیت جمهوری اسلامی را از نظر شاخص‌های اقتصادی در وضعیت نا مناسبی قرار داده است.

 

خطیب این هفته نمازجمعه با بیان اینکه متاسفانه بودجه با درآمدهای نفتی گره خورده است، عنوان کرد:پیوند اقتصاد با درآمدهای نفتی موجب شده بخش اصلی اقتصاد یا تحت مالکیت دولت قرار گیرد یا دولت نقش مستقیم در مدیریت آنها داشته باشد ، این اقتصاد دولتی راه را برای خلق ثروت سخت کرده است و باعث فساد شده است.

 

ابوترابی تورم را باعث رکود اقتصاد ملی دانست و افزود: رشد فقر و ناهنجاری های اجتماعی یعنی خداحافظی با عدالت اجتماعی.

 

وی با بیان اینکه نظام بودجه‌ریزی و نظام بانکی کشور باید اصلاح شود، اظهار داشت: در بودجه ارائه شده به مجلس قدم‌های مثبت برداشته شده است که یکی از این قدم‌ها تشکیل صندوق توسعه و پیشرفت است.

 

خطیب نماز جمعه این هفته تهران، گفت:حذف ارز ترجیحی کار شجاعانه است که در نهایت به کاهش تورم می‌انجامد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید