به گزارش خبرگزاری بسیج
فرمانده پایگاه طه گفت: هدف از برگزاری جشنواره غذاهای سنتی شهرستان اسفراین را احیا و حفظ غذاهای سنتی و بومی منطقه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه جشنواره غذاهای سنتی شهرستان اسفراین برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره بهصورت اختصاصی به ارائهی غذاهای سنتی شهرستان اسفراین خواهد پرداخت.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری این جشنوارهها، مسابقه آشپزی غذاهای سنتی اسفراین با مشارکت مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان برگزار و پس از داوری در انتهای جشنواره به نفرات برتر جوایزی اهدا خواهد شد.
وی اظهار کرد: بیش از چندین گروه از خانوادههای پایگاه طه شرکت کردند و این جشنواره گامی مثبت در جهت معرفی غذاهای سالم و سنتی برای کاهش بیماریهای عروقی و قلبی است.
وی افزود: هر چه میزان استفاده از غذاهای سنتی در بین خانوادهها نهادینه شود، به همان میزان سلامتی به بطن جامعه از طریق سفره سالم تزریق خواهد شد.
فرمانده پایگاه طه گفت: در بیشتر غذاهای این جشنواره از جمله در آشها، کیک و شیرینیها، از حبوبات و خصوصا گندم بهعنوان اصلیترین منابع فیبر برای سلامتی بدن استفاده شده بود که نشان از اهمیت خانوادهها برای تامین مواد اولیه برای پخت غذاها است.
وی ادامه داد: نسل جوان امروز علیرغم وجود امکانات و مواد اولیه مرغوب برای پخت غذا، آشنایی آنچنانی با غذاهای سنتی ندارند که یکی از اصلیترین هدف این جشنواره آشناسازی نوجوانان و جوانان با غذاهای بومی و سنتی است.
وی تصریح کرد: به لحاظ فصل پاییز و سردی هوا معرفی غذاهای با طبع گرم، یکی از غذاهای معروف و پربازدید این جشنواره غذای کلهجوش و قیصابا بود که در این ۲ غذا علاوه بر استفاده از میوه خشکشده زردآلود و عدس و کشمش، ترکیبی از فیبرها و ویتامینها، نظر شرکتکنندگان و هیات داوری را به خود جلب کرد.
وی اظهار کرد: این جشنواره علاوه بر فضای رسمی جشنواره، یادی بود از غذای مادربزرگها در پاییز و زمستانهایی که پربرف و سرد بود و این غذاها با طبعهای مختلف در فصل سرما بیشتر مورد استفاده خانوادهها قرار میگرفت که اکنون خود را به فستفودها داده که خسارتهای جبرانناپذیری برای بدن داشته و در این جشنواره یکی از اهداف برگزاری، پرهیز از استفاده از فستفودها و گرایش به سمت غذاهای سنتی بود.