خبرهای داغ:
رحیمی در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری مطرح کرد:

تلاش برای رسیدن به مرجعیت و اقتدار علمی/ ضرورت عبور از مرزهای دانش و جهش پی در پی در حوزه علمی

مسئول سازمان بسیج علمی کشور اظهار کرد: می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.
کد خبر: ۹۴۲۰۵۳۹
|
۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، مهدی رحیمی، مسئول سازمان بسیج علمی کشور در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس اظهار داشت: می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

مسئول سازمان بسیج علمی کشور ادامه داد: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بیانیه دوم گام انقلاب دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک جامعه است.

وی با طرح این پرسش که چه علمی را باید خلق و تبدیل به فناوری و ثروت کرد تا از این طریق کشور به قدرت و اقتدار برسد، افزود: در حال حاضر دشمنان نظام جمهوری اسلامی کشورهای ابرقدرت جهان مانند آمریکا هستند. این کشورها گرچه رو به نابودی هستند اما ریزش این ساختمان عظیم هم خطرناک است.

رحیمی با بیان اینکه دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران اقتدار علمی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی بین المللی دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز از چندین مؤلفه قدرت بهره می‌برد که رهبر معظم انقلاب به عنوان اولین مؤلفه قدرت کشور محسوب می‌شوند که تمام سیاست‌های علم و فناوری، نقشه جامع علمی و نقشه جامع دفاعی و امنیتی کشور بر اساس منظومه فکری رهبر انقلاب انجام شده و در حال پیاده‌سازی است.

وی مردم را دومین مؤلفه قدرت کشور دانست و گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سومین مؤلفه قدرت کشور به شمار می‌رود. سپاهی که به راحتی پایگاه ابرقدرت جهان را موشک باران می‌کند. سپاهی که برای توسعه خدمات اینترنت ماهواره‌ای و مخابراتی تمام تلاش خود را به کار گرفته است.

رحیمی با بیان اینکه کشورهای مقاومت به عنوان چهارمین مؤلفه اقتدار کشور هستند، گفت: علامت سوال پنجمین مولفه اقتدار است. انشالله که ظرف مدت چهل سال دیگر بتوانیم به مرجعیت و اقتدار علمی دست پیدا کنیم.

مهدی رحیمی در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس اظهار کرد: می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

مهدی رحیمی در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس اظهار کرد: می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

مسئول سازمان بسیج علمی کشور افزود: باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در کشور دانش را در دانشگاه‌ها خلق و این دانش را به فناوری و قدرت تبدیل کنیم.

رحیمی با اعتقاد به اینکه باید زیست بوم نوآوری کشور فعال شود، به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از ۲۷۰۰ دانشگاه، ۵۰۰مؤسسه آموزش عالی، ۸۰ هزار استاد هیأت علمی دانشگاه، چهار میلیون دانشجو، هفت هزار شرکت دانش بنیان و بالغ بر ۵۲ پارک علم و فناوری در کشور بهره می‌بریم.

وی اضافه کرد: این زیرساخت‌ها را در کشور فراهم کردیم تا تربیت در دانشگاه‌ به نحوی اتفاق بیفتند که خروجی‌های دانشگاه بتوانند مسائل و نیازهای کشور،صنعت و بازار را حل کنند و به سمت اکتشافات قلمروهای تازه در دنیا برویم.

رحیمی یادآور شد: دانشگاه‌های نسل سوم دانشگاه‌هایی هستند که نیاز کشور را حل می‌کنند و با یک نوآوری غیرخطی، دانش بنیان هستند. در این دانشگاه‌ها ایده تبدیل به تحقیق، تحقیق تبدیل به علم،علم تبدیل به فناوری و فناوری هم تبدیل به ثروت و دستاورد در جامعه می‌شود.

وی گفت: دانشگاه‌های نسل چهارم دانش بنیان هستند اما ما درصدد هستیم مردم سالاری دانشی را به این دانشگاه‌ها اضافه کنیم تا دانشگاه در بطن مردم جریان پیدا کند.

مسئول سازمان بسیج علمی کشور اضافه کرد: اروپا با اضافه کردن محیط زیست به فناوری‌ها برای رسیدن به دانشگاه نسل پنجم در ۲۰۳۰ در حال برنامه‌ریزی است. خاستگاه فناوری‌های پیشرفته در حال حاضر تمدنی است که درصدد هستیم از آن سبقت بگیریم.

وی با بیان اینکه در کشور از چهار نوع سطح فناوری بهره می‌بریم گفت: برای اینکه ما بتوانیم به حیات طیبه برسیم در وهله اول بایستی یک خیزش علمی در کشور اتفاق بیفتند. البته هم‌اکنون این اتفاق افتاده است و در حال حاضر در تولید علم و ارائه مقالات در منطقه از رتبه اول برخوردار هستیم اما متأسفانه از این مقالات برای برطرف کردن نیاز کشور استفاده نکرده‌ایم.

رحیمی یادآور شد: اگر مقالات علمی کشور نیاز محور بودند و دانشگاه‌ها بر اساس نیاز صنعت و بازار به جذب دانشجو می‌پرداختند هم می‌توانستیم اشتغال برای فارغ التحصیلان ایجاد کنیم و هم نیاز کشور برطرف می‌شد.

وی ادامه داد: می بایست جریان جهانی دانش که در سراسر جهان اتفاق افتاده را به جریان انقلابی و جریان ملی دانش تبدیل کنیم‌. باید با توسعه سیستم نشر حرفه‌ای و دانشگاهی به چاپ مقالات در کشور کمک کنیم.

رحیمی اظهار داشت: در تبدیل علم به فناوری و ثروت در کشور رتبه بین هفتم و سیزدهم در منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم. این در حالیست که رژیم صهیونسیتی در تولید علم از رتبه ششم و سیزدهم بهره می‌برد و اما در تبدیل علم به فناوری در جایگاه اول قرار دارد.

وی گفت: ما می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

رحیمی بیان داشت: باید هسته‌های کاشف و احصای مسئله در کشور شکل بگیرد تا نیازهای صنعت و بازار جامعه را اولویت بندی و برطرف کنیم. هرچند کشور در این مسیر قرار گرفته است اما کشورهای دیگر این مسیر را طی کرده و این موضوع برای آنها تبدیل به اقتدار شده است.

وی عنوان کرد: ما باید از تجربیات کشورهای موفق در عرصه علمی استفاده کنیم. ولی این موضوع برای کشوری که داعیه‌ تمدنی دارد و می‌خواهد به مرجعیت علمی برسد تنها شرط لازم است. در واقع مسیر ما باید در نهایت از مسیر این کشورها جدا شود.

رحیمی با اشاره به لزوم نوآوری از مبدأ گفت: تغییر رویکرد ما از مقلد محوری محضی که بر سیستم‌های ما حاکم است به سمت نوآوری و کسب علم از منشأ و خلقت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی اضافه کرد: برتری سازی و اقتدار آفرینی با هم افزایی و مردم سالاری کردن عرصه علم و فناوری به عنوان هدف کلی در نقشه راه بسیج علمی در نظر گرفته‌ شده است.

رحیمی به ضرورت عبور از مرزهای دانش و جهش پی در پی در حوزه علمی تأکید کرد و گفت: در کشور ما این توانایی وجود دارد که بتوانیم خدمات علمی و فضایی را به فروش برسانیم.

وی با بیان اینکه با اثبات یک فناوری، اقتصاد دانش بنیان ایران زیر و رو خواهد شد، گفت: بکارگیری هوش مصنوعی به عنوان فناوری‌های برتر در کشور باید بر اساس فلسفه و مبانی اسلامی باشد وگرنه مانند شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فعلی بهره بردار سایر کشورها خواهیم بود.

رحیمی با بیان اینکه کشور در عرصه علم و فناوری پیشرفت بسیار خوبی داشته است،گفت: باید با سرعت و شتاب بیشتر این شکاف راهبردی بین تراز قدرت کشور و جهان را از بین ببریم. اگر با همین شیوه به حرکت خود ادامه بدهیم محکوم به شکست هستیم.

وی با اشاره به اینکه نقشه راه بسیج علمی کشور در این هفته ابلاغ شده است، گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا مهمترین نهاد هم‌افزا کننده همه فعالین و زیست بوم نوآوری در کشور باشیم و زیست بوم نو آوری علمی بسیج را با زیست بوم علمی کشور ترکیب و با تفکر جهادی قله ها و گلوگاه‌های دانش و فناوری بشری را فتح کنیم.
انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار